Balea Pflegecreme met sheabutter

11 februari 2019 | Geplaatst in Beauty, Dierproefvrij, Review

We blijven nog even in de reviews van Balea producten, want die zijn nou eenmaal gewoon heel fijn in gebruik. Reviewde ik een aantal weken geleden nog een Bodycreme van dit merk, vandaag is het tijd voor een pflegecreme. Ik review namelijk de Balea Pflegecreme, die qua looks erg lijkt op de welbekende Nivea crème. Dat zul je zo meteen wel zien aan de verpakking. Kijk je mee naar de review van deze budgetproof crème?
Balea Pflegecreme

Balea Pflegecreme

BALEA Pflegecreme voedt het gezicht en lichaam zacht en soepel en beschermt uw huid in alle weersomstandigheden. Waardevolle Sheaboter evenals zoete amandelolie en panthenol beschermen tegen uitdrogen en verbeteren de elasticiteit – elke dag. [DM Drogerie]

Mijn huid is in deze tijd van het jaar echt ontzettend droog en kan daarom dagelijks wel wat verzorging gebruiken. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik na het douchen niet altijd zin heb om mijn huid in te smeren. Maar als ik het wel doe, dan gebruik ik dus onder andere deze Balea Pflegecreme. Daarom werd het tijd om dit product te reviewen.
Balea Pflegecreme

Verpakking

En zoals ik al zei heeft deze Balea Pflegecreme heel veel weg van de Nivea crème die zo bekend is vanwege de blauw verpakking. De Balea creme zit namelijk ook in een herkenbare blauwe plastic verpakking. De pot heeft een draaideksel en naast de blauwe kleur ook witte accenten. Eigenlijk gewoon een hele simpele, degelijke verpakking. Prima voor een budgettopper. Balea Pflegecreme bevat 250 ml en kost € 1,25!
Balea Pflegecreme

Ingrediënten

Hieronder zie je de ingrediëntenlijst van de Balea Pflegecreme. Je ziet sheabutter en kokosolie redelijk hoog staan en amandelolie en panthenol staan wat lager op de lijst. Parfum is halverwege terug te vinden. Het product bevat geen aluminiumzout en is dierproefvrij.

AQUA | GLYCERIN | GLYCERYL STEARATE | GLYCERYL STEARATE SE | ETHYLHEXYL STEARATE | CETYL ALCOHOL | BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER | COCOS NUCIFERA OIL | ISOPROPYL PALMITATE | PHENOXYETHANOL | CERA ALBA | PANTHENOL | BUTYLENE GLYCOL | PARFUM | DIMETHICONE | PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL | CARBOMER | XANTHAN GUM | ETHYLHEXYLGLYCERIN | CAPRYLYL GLYCOL | TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE | SODIUM HYDROXIDE | LIMONENE | GERANIOL | LINALOOL | CITRONELLOL | BENZYL SALICYLATE | ALPHA-ISOMETHYL IONONE.

Product

De creme is minder vast dan de variant van Nivea en dat vind ik wel prettig. Het is een witte soepele substantie, maar niet heel dun. Als je de pot op z’n kant houdt, dan valt er geen product uit ;). Het is een fijne crème met een zachte schone geur. Ik denk dat de geur wel echt vergelijkbaar is met die van Nivea, dus het is ook daadwerkelijk een dupe.Balea Pflegecreme

Conclusie

Ik was altijd ontzettend fan van de Nivea creme, totdat ik over ging op dierproefvrije producten, dus ik ben blij dat ik dit product heb ontdekt. De geur vind ik ontzettend lekker en de crème is fijn in gebruik. Je smeert het product namelijk super makkelijk uit en daarnaast trekt ie ook nog eens heel snel in. Als ik dit product ‘s avonds heb gebruikt, dan is mijn huid de volgende dag heerlijk zacht en verzorgd. Ik gebruik het product alleen voor mijn lichaam, niet voor mijn gezicht, omdat het dan waarschijnlijk te vet/vol is.Balea Pflegecreme

Vond jij de crème van Nivea ook altijd zo fijn?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer Beautyjuf 12 februari 2019

  Ik ben opgegroeid met de blauwe pot van Nivea, haha! Dit lijkt me een goede én goedkope dupe! Bedankt voor de tip!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Balea Mousse-to-oil Bodyschaum

  Dit product kwam ik in de DM tegen op een plek waar het niet hoorde te staan, maar ik was...

  Close