Balea Bodycreme Sheabutter & Arganöl

25 januari 2019 | Geplaatst in Beauty, Dierproefvrij, Review

Tijdens mijn shopsessie bij de DM Drogerie in Kleve nam ik een aantal verzorgingsproducten voor mijn droge huid mee. Mijn stash van bodylotion was namelijk behoorlijk uitgedund. Ik nam o.a. deze Balea Bodycreme Sheabutter mee. Inmiddels heb ik het product ook getest en wil ik mijn ervaringen met jullie delen. Kijk je mee naar de review van deze grote pot bodycreme die dierproefvrij en vegan is?
Balea Bodycreme Sheabutter

Balea Bodycreme Sheabutter & Arganöl

BALEA Bodycreme Sheabutter & Arganöl verwent je met een zijdeachtige-zachte huid. De combinatie van rijke sheabutter, kostbare arganolie en vitamine E biedt een droge huid meer vocht en geeft het aanzienlijk meer soepelheid. De delicate formule verbetert de elasticiteit van uw huid en voedt het. [Balea]

Het merk Balea heeft een ruime keuze in bodycrèmes, – lotions en – butters. Eens in de zoveel tijd wisselen ze het assortiment, zijn er limited editions of andere geurcombinaties. Jaren geleden hadden ze een hele fijne kokoslijn, maar die verkopen ze niet meer. Dus ik koos dit keer voor de opvallende paarse pot Bodycreme met sheabutter en arganolie. Ik kon niet ruiken om te kijken of ik de geur lekker vond, dus hij ging op de gok mee. Lees snel verder om te zien wat ik ervan vind.Balea Bodycreme Sheabutter

Verpakking

Het merk Balea staat over het algemeen bekend om z’n kleurrijke verpakking en ook deze pot doet daar niets aan onder. De een vindt het formaat misschien niet handig, de ander wel. Feit is dat er er een halve! liter bodycrème (500 ml) in deze verpakking zit. Daar kun je dus wel even mee vooruit. Het is een plastic pot met draaideksel, waaronder nog een beschermfolie zit, zodat je zeker weet dat er niet al honderden vingers in de crème hebben geprikt. De verpakking oogt niet super luxe, maar ziet er wel leuk en vrolijk uit. Er wordt gebruikgemaakt van veel paars en daarnaast zijn de hoofdingredïenten zichtbaar.
Balea Bodycreme Sheabutter

Ingrediënten

Balea Bodycreme Sheabutter & Arganöl bevat geen: alcohol, aluminiumzout, parabenen, parafine, minerale oliën en nanodeeltjes.

AQUA | GLYCERIN | GLYCERYL STEARATE SE | COCOS NUCIFERA OIL | ETHYLHEXYL STEARATE | BUTYLENE GLYCOL | BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER | CETYL ALCOHOL | PHENOXYETHANOL | ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL | CARBOMER | PARFUM | TOCOPHERYL ACETATE | MICA | ETHYLHEXYLGLYCERIN | SODIUM CETEARYL SULFATE | SODIUM HYDROXIDE | TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE | LINALOOL | CITRONELLOL | LIMONENE | ALPHA-ISOMETHYL IONONE | CI 77491 | CI 77891.

Product

Je zou verwachten dat in dit soort potten echt een butter zit, zoals bij The Body Shop ook het geval is, maar dat is bij de Balea Bodycreme Sheabutter & Arganöl niet het geval. Als je de deksel opendraait en het beschermfolie verwijderd zie je een crèmekleurige zachte substantie. Geen gedoe om die uit de pot te krijgen, want het is een mooie gladde, soepele crème. De geur vind ik wel lastig te omschrijven, want het is niet echt een herkenbare geur. Wel ruikt het product heel lekker schoon en warm.Balea Bodycreme Sheabutter Balea Bodycreme Sheabutter

Conclusie

Ik ben fan van dit product, zeker in deze koudere periodes van het jaar. Vooral de huid op mijn benen kan wel wat extra verzorging gebruiken. De bodycreme is speciaal voor de droge huid en zorgt ervoor dat deze weer zacht en gehydrateerd aanvoelt. Ik vind het product heel fijn in gebruik, omdat het makkelijk uitsmeert en daarnaast ook nog eens heel snel intrekt. Ik gebruik de bodycreme altijd ‘s avonds na het douchen, dat vind ik het fijnste. ‘s Ochtends is mijn huid heerlijk zacht en verzorgd en dat voor maar € 1,95. Echt een aanrader. Bovendien is het product dierproefvrij en vegan.
Balea Bodycreme Sheabutter

Wat vindt fijnen? Bodylotion, – crème of juist een butter?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Beautyjuf 25 januari 2019

  500 ml.?! Wow, wat een flinke hoeveelheid! Daar kun je wel eventjes mee vooruit 🙂 De substantie lijkt me heel prettig! Bedankt voor de fijne review! Dit product gaat op mijn ‘DM-wishlist’.

 • Reageer Balea Pflegecreme met sheabutter - GLAMOURMOES.nl 11 februari 2019

  […] want die zijn nou eenmaal gewoon heel fijn in gebruik. Reviewde ik een aantal weken geleden nog een Bodycreme van dit merk, vandaag is het tijd voor een pflegecreme. Ik review namelijk de Balea Pflegecreme, […]

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Shoplog DM Drogerie januari 2019

  Zo, het was even geleden dat er een artikel gepubliceerd werd op glamourmoes.nl, maar ik wil in 2019 weer wat...

  Close