De Tuinen Dode Zee gezichtsproducten

20 augustus 2018 | Geplaatst in Beauty, Dierproefvrij, Review

Ik liep al een aantal maanden met een onrustige huid rond, met name rond de kin en voorhoofd. Bovendien had ik echt een enorm vette huid. Dit werd veroorzaakt door onrust en stress, die van binnenuit kwam. Hierdoor is het lastiger om de huid weer rustig te krijgen, als je de stress niet aanpakt. Daar ben ik de afgelopen tijd ontzettend druk mee geweest, maar ik heb wel een productlijn gevonden die me hierbij helpt. Nadat ik zelf al meerdere verschillende producten had geprobeerd, besloot ik naar de Holland and Barrett te gaan voor producten van De Tuinen. Ik kreeg heel goed advies en ging naar huis met De Tuinen Dode Zee gezichtsproducten. Vandaag review ik ze alle drie tegelijk.De Tuinen Dode Zee

De Tuinen Dode Zee gezichtsproducten

Ik zocht dus producten voor mijn onrustige huid en die vond ik bij de Holland and Barrett na advies van de medewerker. Ze gaf aan dat de Tea Tree lijn te heftig voor mij zou zijn, omdat die teveel zou uitdrogen. Ze adviseerde mij de De Tuinen Dode Zee producten te proberen, omdat deze ook de huid rustig maken en kalmeren. Lucky me, want alles was in de aanbieding! De Holland and Barrett heeft regelmatig goede aanbiedingen zoals: 2e artikel € 1. Laten we doorgaan naar de review.

De verpakking van De Tuinen producten zijn over het algemeen vrij simpel en clean met als basis de kleur wit. Iedere lijn heeft daarnaast zijn eigen kleur en de Dode Zee lijn is lichtblauw. Ondanks de simpele verpakking vind ik de lijn er wel mooi uitzien en het is duidelijk om welke producten het gaat. De Face Wash zit in een flacon met een klikdop en een klein gaatje voor dosering van het product. Het masker zit in een tube, dat vind ik altijd heel hygiënisch. Als laatste de crème, die dus in een glazen pot zit, altijd een beetje tricky in de badkamer. Ik gebruik wel een spateltje om het product uit het potje te halen.

Alle producten uit deze lijn zijn: ongeparfumeerd, alcoholvrij, bevatten geen kleurstoffen, zijn pH-neutraal en conserveringsvrij. 100% vegan.

De Tuinen Dode Zee Face Wash

De Tuinen Dode Zee Face Wash is een mild en diep reinigende schuimgel. Kalmeert, is pH-neutraal en alkalivrij. Gebruiken in plaats van zeep. Dode Zee mineralen bevatten een hoog gehalte magnesium. Ze zijn kalmerend, ondersteunen de huidbarrière en helpen om vocht vast te houden. De producten zijn mild en hypo-allergeen.
De Tuinen Dode Zee

Ingrediënten

Ik zie nu dat de ingrediëntenlijst op de website van Holland and Barrett niet overeenkomt met die wie op de verpakking staat. Ik kan namelijk sowieso het dode zeezout niet terugvinden, maar die zit er wel in, zoals je kan zien op de foto.

Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Glyceryl Oleate, cocamidopropyl Betaine, Phenoxyethanol, Coco-Glucoside, Glycol Distearate, Sodium Cholride, Hydroxypropyl Methylcellulose, Laureth-4, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide.
De Tuinen Dode Zee

Product en gebruik

De face wash is hieronder te zien op de foto en gebruik ik in de ochtend en avond om mijn gezicht te reinigen. Het is een milde substantie in een beetje parelmoer/witte kleur. Hij is vrij dun en loopt snel van je hand af. Maar als je hem in de binnenkant van je hand aanbrengt en gelijk met een beetje water vermengd, kun je je gezicht heel goed reinigen. De geur is niet heel bijzonder, vooral heel clean. Het product schuimt als je het vermengd met water, waardoor je maar een klein beetje nodig hebt. Het reinigt je huid heel zacht, verwijdert make-up en irriteert niet. Daarnaast voelt mijn huid niet trekkerig aan na gebruik van de face wash.

De Tuinen Dode Zee Face Wash bevat 150 ml en kost € 9,39.De Tuinen Dode Zee

De Tuinen Dode Zee Masker

Reinig de huid goed en breng het masker aan op het gelaat en de hals. Laat 15 minuten inwerken. Goed afspoelen met lauw (warm) water. Met o.a. witte klei, sheabutter, kamille- en zeewierextract.
De Tuinen Dode Zee

Ingrediënten

Deze ingrediëntenlijst komt wel overeen met die op de verpakking. Het tweede ingrediënten is kaolin (witte klei), dus overduidelijk dat dit een kleimasker is. Er zit shea butter en dode zeezout in. Kamille staat bijna aan het einde van de lijst. Het product bevat geen SLS, parabenen en minerale oliën.

Aqua, Kaolin, Pentylene Glycol, Glyceyl Stearate, PPG-15 Stearyl Ether, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Butylene Glycol, Ceteareth-20, Stearic Acid, Bentonite, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-12, Cetyl Palmitate, Maris Sal, Maltodextrin, Xanthan Gum, Caprylic/Capric Triglyceride, Chamonilla Recutita Flower Extract, Laminaria Ochroleuca Extract.
De Tuinen Dode Zee

Product en gebruik

Eerder gebruikte ik weinig maskers, ik vergat het meestal. Nu heb ik mezelf aangeleerd om iedere week op zaterdag of zondag een gezichtsmasker te gebruiken. Hieronder op de foto kan je zien dat het masker een lekker dikke en vaste substantie heeft. Het lijkt inderdaad heel erg op witte klei en ruikt vrijwel hetzelfde als de face wash, gewoon clean. Ik gebruik dit masker dus wekelijks na het reinigen van mijn gezicht. Je kunt het product lekker uitsmeren over je gezicht en dan 15 minuten laten zitten.

Als het masker aan het intrekken is lijkt het alsof het hard wordt, zo voelt dat wel. Maar als je dan na een kwartier het product gaat verwijderen zie je bij mij dat een groot deel van het product helemaal is ingetrokken. De restjes verwijder ik met een washandje en warm water. Mijn huid is niet rood of trekkerig na gebruik, maar voelt lekker zacht en gehydrateerd aan.

De Tuinen Dode Zee masker bevat 75 ml en kost € 8,39.
De Tuinen Dode Zee

De Tuinen Dode Zee Extra Crème

De Tuinen Dode Zee Extra Crème beschermt en herstelt (plekken op) de zeer gevoelige, droge huid de gevoelige huid. Dode Zee mineralen bevatten een hoog gehalte Magnesium. Ze zijn kalmerend, ondersteunen de huidbarrière en helpen om vocht vast te houden. De producten zijn mild en hypo-allergeen.

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst van de website is bijna helemaal gelijk aan die op de verpakking. Bevat macadamia olie, dode zeezout en zonnebloemolie.

Aqua, Ethylhexyl Stearate, Cetearyl Alcohol, Pentylene Glycol, Octydodecanol, Caprylic/Capric Triglyceride, Steareth-2, Methyl Gluceth-20, Steareth-21, Macadamia Temifolia Seed Oil, Propylene Glycol, Maris Sal, Dimethicone, Retinyl Palmitate, Allantoin, Biotin, Butylene Glycol, Centella Asiatica Extract, Ethoxydiglycol, Glycerin, Hydrolized Yeast Protein, Laminaria Ochroleuca, Musa Sapientum Extract, Niacinamide, Panthenol, Pyridioxine HCL, P-Anisic Acid.
De Tuinen Dode Zee

Product en gebruik

Op onderstaande foto zie je de crème zoals deze uit het potje komt. Een overduidelijk witte crème die een lekkere structuur heeft, vol en romig is. Hij is redelijk dik, maar niet zo dik dat je hem niet kan uitsmeren. Ik gebruik deze crème zowel ‘s ochtends als ‘s avonds en ben er echt heel erg over te spreken. Normaal vind ik het altijd fijn om een product voor de verzorging van mijn gezicht te gebruiken die lekker ruikt, maar deze ruikt niet heel lekker. Het is ook niet vies en bovendien ruik je het helemaal niet meer, zodra het is aangebracht op de huid. De crème trekt lekker snel in en zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt en zacht aanvoelt.

De Tuinen Dode Zee Extra Crème bevat 120 ml en kost € 18,99.De Tuinen Dode Zee

Conclusie

Zoals je waarschijnlijk al wel gemerkt hebt ben ik heel enthousiast over deze producten van De Tuinen. Sinds ik de producten gebruik is mijn huid zo veel rustiger geworden. Natuurlijk heb ik nog wel eens oneffenheden, maar dat heeft ook met de hormonen te maken. Mijn huid ziet er beter uit, voelt fijner aan en is niet meer vet. Ik gebruik de face wash en de crème dagelijks. Het masker komt wekelijks op zaterdag of zondag tevoorschijn. Het zijn niet de meest goedkope gezichtsproducten, maar ik weet nu dat ze voor mijn huid echt werken en heb het er daarom ook voor over om er voor te betalen. Bovendien zijn ze regelmatig in de aanbieding. En ik heb vandaag, tijdens het schrijven van dit artikel, alweer een nieuwe bestelling geplaatst. Want 2e artikel € 1, dus bespaar ik € 33 op 6 producten. Voorlopig kan ik weer even vooruit.
De Tuinen Dode Zee

Welke producten gebruik jij voor je gezicht?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Kelly 20 augustus 2018

  Wat een heerlijke producten lijken mij dit!

 • Reageer Dermolin Pure Care dag- en nachtcrème - GLAMOURMOES.nl 10 december 2018

  […] in de zoveel tijd wissel ik van producten voor mijn gezicht. Ik gebruikte al een lange tijd de Dode Zee lijn van De Tuinen, waar ik nog steeds wel erg tevreden over ben, maar het is soms goed om te switchen. […]

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  BALEA Hawaiian Dream showerfoam

  Ik heb het ultieme doucheproduct voor deze zomer ontdekt. En waar anders dan bij de DM Drogerie in Duitsland! Ik...

  Close