Essence Lashes of the Day & Catrice Lashes to Kill mascara review

5 maart 2018 | Geplaatst in Beauty, Dierproefvrij, Review

In mijn zoektocht naar fijne mascara’s ben ik weer twee budgettoppers tegen het lijf gelopen. De ene mascara kocht ik al een tijd terug bij de DM Drogerie. De andere heb ik vorige week zaterdag gekocht bij de Kruidvat in Arnhem. Vandaag is het tijd voor een review van de Essence Lashes of the Day mascara en de Catrice Lashes to Kill mascara. Als jij nog op zoek bent naar een dierproefvrije budgetmascara dan moet je zeker dit artikel lezen. Essence Lashes of the Day & Catrice Lashes to Kill mascara

Essence Lashes of the Day & Catrice Lashes to Kill mascara review

Ik gebruik momenteel afwisselend twee mascara’s in mijn ochtendroutine die ik erg fijn vind. Het gaat om een mascara van Essence, de Essence Lashes of the Day mascara en de andere is van Catrice, de Catrice Lashes to Kill mascara in een waterproof variant. Ik heb beide mascara’s getest en wil deze graag reviewen en het resultaat delen. De budgetmerken Essence en Catrice brengen regelmatig nieuwe mascara’s uit, maar het is natuurlijk niet altijd een succes. Dit is uiteraard ook erg afhankelijk van je wimpers en het soort borsteltje.
Essence Lashes of the Day & Catrice Lashes to Kill mascara

Essence Lashes of the Day

Perfect gekrulde wimpers voor echte beauty eyes met deze mascararoller met mooi design. [Essence]
Essence Lashes of the Day

Verpakking

De Essence Lashes of the Day mascara zit in een vrolijke roze/peachy verpakking met een donkere dop. De teksten op de huls zijn allemaal in verschillende lettertypes en een nieuwe hashtag #lotd. En nee dit betekent niet Look of the Day, maar Lashes of the Day. Leuk bedacht! Verder is de huls gewoon recht toe recht aan. Door de kleur is het wel een  mascara die opvalt in het schap.

Borsteltje

Ik was altijd fan van siliconen borsteltjes, maar sinds een tijdje is dat eigenlijk veranderd. Ik heb namelijk nu meer mascara’s met een harig borsteltje dan voorheen. Ook deze mascara van Essence heeft een redelijk simpel borsteltje zoals je hieronder kan zien. Vrij veel haartjes en in het midden is het borsteltje iets smaller. We gaan zo zien hoe dit effect heeft op mijn wimpers. Verder is de mascara heel gedoseerd en zitten er geen klodders aan.
Essence Lashes of the Day Essence Lashes of the Day

Resultaat

En dan het resultaat van de mascara op mijn wimpers. Op de eerste foto is zie je mijn wimpers zonder mascara, zoals je ziet staan ze wat rommelig en alle kanten op. De tweede foto laat mijn wimpers zien met één laag van de Lashes of the Day mascara. Bij deze laag is de mascara nog een beetje rommelig op mijn wimpers, ze kleven wat aan elkaar vast. Op de laatste foto heb ik een tweede laag mascara aangebracht en vervolgens met een schoon wimperborsteltje mijn wimpers gesepareerd. Ik vind het een prachtig resultaat! Mijn wimpers zijn lang en zwart en hebben volume. Daarnaast zijn ze super gesepareerd doordat ik nog even een wimperborsteltje er door heen heb gehaald.
Essence Lashes of the Day

Catrice Lashes to Kill mascara

Deze mascara moet komen met een licentie! De Lashes to Kill Pro Instant Volume Mascara garandeert perfecte definitie en heeft een direct volumizing effect. De middelgrote borstel applicator vangt zelfs de fijnste wimperhaar en bedekt deze met diepzwarte textuur. Dit waaiert de wimpers uit en creëert veel volume – voor een fenomenale Catwalk-look. Nu ook leverbaar in een waterproof uitvoering. [Catrice]
Catrice Lashes to Kill

Verpakking

Een totaal andere verpakking als de Essence mascara. Deze oogt heel erg chique door de metallic blauwgrijze huls en zwarte opdruk. Ik vind deze verpakking er heel strak uitzien, oogt wel professioneler dan die van Essence. Het nadeel van deze huls is natuurlijk het feit dat je altijd je vingerafdrukken zult zien. In deze huls zit ook iets meer vorm, waardoor het er niet zo standaard uitziet.

Borsteltje

Ook dit borsteltje is gemaakt van normale haartjes. Er zit wat meer ruimte tussen de rijen met haartjes in het borsteltje. Daarnaast is het borsteltje wat duidelijker gevormd, het neigt een beetje naar kegelvormig. Je ziet wel dat er wat meer mascara aan het borsteltje blijft zitten, maar gelukkig zijn het geen enorme klodders. We gaan kijken hoe deze mascara eruit komt te zien op mijn wimpers.
Catrice Lashes to Kill Catrice Lashes to Kill

Resultaat

Ook voor deze mascara heb ik foto’s gemaakt van mijn wimpers zonder, één laag en twee lagen mascara. De eerste foto laat weer mijn ‘kale’ wimpers zien. Wat minder rommelig dan mijn andere oog valt me trouwens nu op. Bij de eerste laag mascara zijn mijn wimpers al een stuk minder rommelig, maar zie je wel dat ze iets aan elkaar kleven. Bij de laatste foto zie je dan het resultaat van de mascara na twee lagen en separeren met een schoon mascara borsteltje. Mijn wimpers ogen wat rommeliger dan bij de Essence mascara, maar dat komt ook omdat dit op mijn andere oog is. Ik heb altijd een verschil in mijn wimpers aan de linkerkant en rechterkant van mijn oog. Ik vind het resultaat toch mooi, want volume, intens zwart en redelijk goed gesepareerd.
Catrice Lashes to Kill

Conclusie

Ik ben over beide mascara’s heel erg enthousiast en gebruik ze met veel plezier. De Essence mascara geeft mijn wimpers heel veel lengte en volume en is goed op te bouwen. Het is geen waterproofvariant, waardoor ik af en toe wat zwarte vegen boven mijn ogen zie. Dit komt ook doordat mijn wimpers dus ook heel lang zijn en sneller tegen mijn ooglid aan komen. Hij is gemakkelijk te verwijderen met een make-up remover zonder olie, of met warm water.

De waterproofmascara van Catrice is ook heel erg goed bevallen, want ook deze zorgt voor mooie lange wimpers. De mascara laat geen klonten achter op mijn wimpers en is goed te separeren met een mascara borsteltje. Daarnaast geeft deze ook volume en is het een redelijke waterproofvariant. De Lashes to Kill mascara is niet te verwijderen met alleen warm water of een make-up remover zonder olie. Ik gebruik daarom een 2 lagen remover en kan de mascara dan netjes verwijderen.

De Essence Lashes of the Day mascara kost € 2,59 en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister, maar ook bij de DM Drogerie in Duitsland. De Catrice Lashes to Kill mascara is € 4,99 en ook verkrijgbaar bij zojuist genoemde drogisterijen.
Essence Lashes of the Day & Catrice Lashes to Kill mascara

Wat is jouw favoriete mascara op dit moment?

liefs marloes

 

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Rosanne 5 maart 2018

  De Catrice mascara ziet er erg goed uit!

 • Reageer Chelsey 5 maart 2018

  Het resultaat van beide mascara’s is supermooi! Ik ga binnenkort ook meer eens kijken naar die van Catrice.

 • Reageer Stapelreview 2 x Essence mascara en 2 x Etos mascara - GLAMOURMOES.nl 29 maart 2019

  […] gebruikte lange tijd de Essence Lashes of the Day mascara waar ik super tevreden over was, maar sinds januari merkte ik dat die niet zo goed meer […]

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Paaschocolade Tony’s Chocolonely & Hands Off My Chocolate

  Oeh, vandaag is het weer tijd voor een chocolade review. Ik als chocoladefan moet altijd de nieuwe repen testen van...

  Sluiten