Balea Winter Protect shampoo + haarbalsem

9 februari 2018 | Geplaatst in Beauty, Dierproefvrij, Review

Ik had deze review al veel eerder willen schrijven, maar het kwam er steeds niet van. Nu zie ik dat ze online in ieder geval niet meer verkrijgbaar zijn, maar het is toch nog winter. Wellicht dat je ze in één van de filialen van de DM Drogerie nog wel kunt kopen. Het is een limited edition van Balea, het huismerk van de DM. Ik kocht ze al een tijdje terug, in oktober om precies te zijn. Vandaag review ik de Balea Winter Protect shampoo en haarbalsem.
Balea Winter Protect

Balea Winter Protect shampoo + haarbalsem

Het wordt serieus nu een paar dagen flink koud, dus deze shampoo en haarbalsem komen heel erg goed van pas. De Balea Winter Protect producten zijn perfect voor wintergestresst haar en een droge hoofdhuid. Beschermd het haar tegen kou en de droge lucht van verwarmingen. En wees eerlijk, door de verpakking was ik eigenlijk al verkocht. Ik vind de verpakking echt fantastisch door de kleurencombinatie van blauw/paars met wit en roze. Daarnaast oogt het gewoon super winters door de sneeuwsterren die zichtbaar zijn op de verpakking. Inmiddels heb ik de shampoo en haarbalsem uitgebreid getest en laat ik jullie weten wat ik van de producten vindt.

De producten zijn trouwens vrij van siliconen, ammoniak en ze zijn vegan.
Balea Winter Protect

Balea Winter Protect Shampoo

BALEA Professional Winter Protect Shampoo met een krachtige verzorgende formule reinigt zachtjes beschadigd haar en beschermt tegen externe invloeden zoals koude en droge lucht – voor een bijzonder rijke verzorging op koude winterdagen.
• De rijke shampoo verzorgt en voedt beschadigd haar.
• Anti-statische formule die voorkomt “vliegend” haar.
• Het haar voelt zacht en soepel aan en krijgt zichtbare glans.
• Maakt het haaroppervlak glad en helpt de doorkambaarheid te verbeteren.
• De voedende formule met panthenol beschermt het haar en hoofdhuid tegen uitdrogen.
• Met Phytokeratin en Pitaya-extract.
• Siliconenvrije formule.
Balea Winter Protect

Ingrediëntenlijst

Hieronder de ingrediëntenlijst van de shampoo, geen siliconen te vinden. Parfum staat bijna onderaan op de lijst, maar ook het Pitaya extract (HYLOCEREUS UNDATUS FRUIT EXTRACT) staat redelijk laag op de lijst. Verder zien we onder andere glycerine en panthenol. Phytokeratin is in de lijst terug te vinden als corn protein, soy protein en wheat protein.

AQUA │ SODIUM LAURETH SULFATE │ COCAMIDOPROPYL BETAINE │ SODIUM CHLORIDE │ LAURETH 2 │ SODIUM LAUROYL GLUTAMATE │ PEG 4 DISTEARYL ETHER │ GLYCERIN │ PANTHENOL │ HYDROLYZED CORN PROTEIN │ HYDROLYZED SOY PROTEIN │ HYDROLYZED WHEAT PROTEIN │ DISTEARYL ETHER │ DICAPRYLYL ETHER │ HYLOCEREUS UNDATUS FRUIT EXTRACT │ POLYQUATERNIUM 10 │ CITRIC ACID │ PROPYLENE GLYCOL │ PARFUM │ SODIUM BENZOATE │ PHENOXYETHANOL.
Balea Winter Protect

Product

De shampoo is melkachtig van kleur en heeft een hele lichte zilveren glans, als je er op in zou zoomen. De substantie van de shampoo is prima, want die is vloeibaar, maar loopt niet gelijk van je hand af. Ik vind het fijn als een reinigend haarproduct goed schuimt, omdat ik het idee heb dat ik het dan beter kan verdelen. Deze shampoo bevat SLS en schuimt daarom ook heel erg goed. Ik heb maar weinig van het product nodig, om mijn hele haar te wassen. De geur is heel zacht en schoon, ruikt erg lekker!
Balea Winter Protect

Balea Winter Protect Haarbalsem

Bijzonder rijke, intensieve balsem voor koude winterdagen: dankzij de krachtige formule van BALEA Professional Haarbalsem Winter Protect wordt het haar gevoedt van de wortels tot in de puntjes. De anti-statische formule en verbeterde kambaarheid brengen het haar weer onder controle. Het haar voelt zacht en soepel en heeft zichtbaar meer glans.

• Zonder siliconen.
• Bijzonder rijke, intensieve verzorgende balsem voor koude winterdagen.
• Verzorgende formule met Phytokeratin en shea boter.
• Voor winter-gestresst haar, droge hoofdhuid.
Balea Winter Protect

Ingrediëntenlijst

En dit is de ingrediëntenlijst van de haarbalsem. Zoals je ziet zien we hier dus als derde shea-boter staan! Daarna zien we glycerine en als zesde panthenol en vervolgens de phytokeratine. Ook bij deze lijst staat parfum redelijk laag genoemd.

AQUA │ CETEARYL ALCOHOL │ BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER │ GLYCERIN │ GLYCERYL STEARATE │ PANTHENOL │ HYDROLYZED CORN PROTEIN │ HYDROLYZED SOY PROTEIN │ HYDROLYZED WHEAT PROTEIN │ DIPROPYLENE GLYCOL │ BEHENTRIMONIUM CHLORIDE │ CETRIMONIUM CHLORIDE │ GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE │ HYLOCEREUS UNDATUS FRUIT EXTRACT │ CITRIC ACID │ SODIUM CHLORIDE │ PARFUM │ SODIUM BENZOATE │ PHENOXYETHANOL.
Balea Winter Protect

Product

Meestal gebruik ik na de shampoo een conditioner, maar af en toe heeft mijn haar behoefte aan intensievere voeding. Een haarmasker, butter of balsem is dan een perfect alternatief. Deze haarbalsem heeft een romige, witte substantie die echt makkelijk verdeeld over het haar. Een butter is vaak wat dikker en daardoor moeilijker in gebruik, maar deze werkt perfect. Na het wassen van je haar breng je een hoeveelheid aan op vochtig haar en laat het dan 3-5 minuten intrekken. Daarna spoel je je haren zorgvuldig uit. De geur is trouwens hetzelfde als van de shampoo, schoon, zacht en licht.
Balea Winter Protect

Ervaring met beide producten

Zoals ik al zei heb ik de producten al sinds oktober in huis en ben ik ze denk ik sinds november/december gaan gebruiken. Afwisselend met een andere shampoo en conditioner gebruik ik ze. Als ik merk dat mijn haar behoefte heeft aan wat extra verzorging dan pak ik de Winter Protect producten erbij. Ik vind de geur zo lekker, echt heel anders dan de meeste shampoo’s die meestal zoet of fris ruiken. Daarnaast vind ik ze heel goed werken en fijn in gebruik. Mijn haar voelt na gebruik van de producten schoon en zacht aan. Bovendien heb ik geen last van statische haren.

De shampoo bevat 250 ml en kost € 1,35 en de haarbalsem heeft een inhoud van 300 ml en kost € 2,95
Balea Winter Protect

Gebruik jij speciale producten voor je haar tijdens de winter?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Sonja 9 februari 2018

  Lang leve Balea! Zo goedkoop en zo’n fijne producten!

 • Reageer Nina Simplynspecial 9 februari 2018

  Ik heb die ook nog, wordt eens tijd dat ik ‘m erbij ga pakken hihi 😉 Je omschrijving klinkt in ieder geval goed.

 • Reageer Susan 11 februari 2018

  Lijken me heel erg fijn, helemaal voor die prijs!

 • Reageer Annet 17 februari 2018

  Mooie produkten! Zou je trouwens jouw krullenroutine eens willen delen? Ze zijn prachtig 🙂

  • Reageer GLAMOURMOES 1 maart 2018

   Bedankt voor je compliment. Ik zal nadenken over een krullenhaarroutine 🙂

  Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Shoplog H&M Home en Ikea

  Het is vandaag weer tijd voor een shoplog, want ik heb een bestelling geplaatst bij de H&M. Daarnaast bracht ik...

  Close