Etos The Journey of Beauty Africa

5 februari 2018 | Geplaatst in Beauty, Dierproefvrij, Review

Een tijdje geleden ontdekte ik een nieuwe lijn met producten bij de Etos op Utrecht Centraal. Omdat ik nog een bon had liggen besloot ik om een aantal producten uit deze lijn te kopen. Ik had alleen de bon op dat moment niet bij me, dus kocht bij mijn volgende bezoek met de cadeaubon alsnog vier producten. Ben je benieuwd naar de nieuwe lijn van Etos The Journey of Beauty? Lees dan snel verder voor de eerst review van de Africa lijn.
Etos The Journey of Beauty

Etos The Journey of Beauty

Geïnspireerd door de schoonheidsrituelen uit Afrika, Nepal, Nieuw-Zeeland en Hawaï introduceert Etos Journey of Beauty. Een nieuwe wellness-lijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten die hun oorsprong vinden in deze landen. Journey of Beauty bestaat uit 4 lijnen welke ingrediënten bevatten met ieder een eigen verhaal. Van de spirituele tree of life in Afrika tot aan de Maori in Nieuw-Zeeland.

Kijk hoe tof deze verpakking is. Ik vind dat de Etos echt ontzettend goed haar best heeft gedaan voor vormgeving. Je krijgt duidelijk de Afrikaanse vibes als je ziet hoe het is vormgegeven. De combinatie van de bruine kleuren en de zwarte afbeelding doet Afrikaans ogen.  Er zijn dus vier verschillende lijnen en ik heb uiteindelijk uit twee lijnen twee producten gekocht. Ik nam een shower jelly en body lotion van de Hawaï lijn mee en een shower foam en shower cream van de Africa lijn. Vandaar review ik de Etos The Journey of Beauty Africa producten.
Etos The Journey of Beauty

Tree of life

Een boom zo groot en veerkrachtig dat zijn grootste vijand niet klimaatverandering of ontbossing is, maar slechts een olifant op zoek naar water. Dat is de baobab-boom. Deze boom – ook wel bekend als de tree of life – heeft in de Afrikaanse cultuur een belangrijke spirituele betekenis en staat symbool voor kracht, schoonheid en vruchtbaarheid. Niet alleen vanwege zijn vitamine C-rijke vrucht; maar vooral door zijn enorme omvang, levensduur (vele zijn al meer dan duizend jaar oud) en kracht om zelfs in de droogste gebieden gigantisch veel water op te slaan. Essentieel voor de dieren en inheemse stammen. De schors en bladeren worden gebruikt voor touw, textiel, zeep, rubber en lijm, maar ook voor traditionele medicijnen. Uit de zaden van de vrucht komt weer een rijke olie, ideaal voor de verzorging van je huid.

De belangrijkste ingrediënten in de Afrika-lijn zijn baobab en marula-olie. Deze oliën staan bekend om hun weldadige en voedende werking op de huid, voor een zachte en verzorgde huid. Dankzij de warmzoete geur waan je je binnen no time in zonnig Afrika. [Etos]

Etos The Journey of Beauty Africa Shower Cream

Deze rijke shower cream is verrijkt met Marula Olie en Baobab Olie. Deze oliën vinden hun oorsprong in Afrika en staan bekend om hun weldadig voedende en verzachtende werking. De shower cream geeft je een verzorgd en fris gevoel na elke douchebeurt. De voedende formulering draagt bij aan het behoud van een gezonde huidconditie en geeft je een zachte huid. Door de warmzoete geur waan je je in het zonnige Afrika.
Etos The Journey of Beauty

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst laat zien dat de Baobab (Adansonia Digitata Fruit Extract) en Marula Oil (Sclerocarya Birrea Seed Oil) een beetje halverwege de lijst staan. Daarnaast is parfum juist weer vrij hoog terug te vinden.  Sodium Coco-Sulfate (SCS) is een zachtere variant van Sodium Laureth Sulfate (SLS). Coco Glucoside is een zeer milde reiniger voor de huid en zorgt voor een schuimende werking.
Etos The Journey of Beauty

Product

De shower cream is een bijna transparante substantie zoals je hieronder op mijn hand kunt zien. Hij is best vloeibaar en loopt daarom ook bijna van mijn hand af. Ik gebruik doucheproducten altijd met een spons, dus dat levert geen problemen op. Op de tweede foto hieronder zie je het effect van het product vermengd met water. Een redelijk zacht schuim, dat zich beter laat vermenigvuldigen door een spons of washandje te gebruiken. Het verdeelt heel makkelijk over de huid en ruikt ontzettend lekker. Het is een zachte zoete geur, maar niet mierzoet zoals snoep of fruit. Toen ik de geur rook was ik direct enthousiast.
Etos The Journey of Beauty Etos The Journey of Beauty

Etos The Journey of Beauty Africa Shower Foam

Deze romige shower foam is verrijkt met Marula Olie en Baobabextract. Deze ingrediënten vinden hun oorsprong in Afrika en staan bekend om hun weldadig voedende en verzachtende werking. De rijke shower foam reinigt de huid zacht en mild en draagt bij aan het behoud van een gezonde huidconditie. Door de warmzoete geur waan je je in het zonnige Afrika.
Etos The Journey of Beauty

Ingrediënten

De Marula Olie en het Baobabextract bevinden zich pas halverwege de ingrediëntenlijst. Parfum staat er net voor. Cocamidopropyl Betaine is een ingrediënt dat zorgt voor een schuimende werking van het product. Ook Disodium Laureth Sulfosuccinate heeft een schuimende werking in dit product. Verder zit er nog glycerine in, dat zorgt voor een gehydrateerde huid.
Etos The Journey of Beauty

Product

De shower foam komt als een soort gel uit de verpakking die zicht vervolgens snel uitzet tot onderstaand schuim. Het komt er dus niet direct zo uit, maar ik kreeg de kans niet om de eerste substantie op de foto te zetten, zo snel gaat het. Het is een heerlijk zacht schuim dat zich ook makkelijk laat verdelen net zoals de shower cream. Ook de geur van dit product is heerlijk, ruikt eigenlijk exact hetzelfde als de shower cream.
Etos The Journey of Beauty Etos The Journey of Beauty

Ervaring met beide producten

Ik heb de producten nu al een tijdje in gebruik en wissel ze regelmatig af. De shower foam is zo fijn, omdat het een heel zacht schuim geeft. Daarnaast is de shower cream natuurlijk ook heel fijn, want die geeft ook een fijn schuim. Doordat ik een spons gebruik schuimen beide producten heel goed en heb je er eigenlijk niet zoveel van nodig. De geur is zo lekker! Het is echt een warmzoete geur, die heel goed past bij de winter, maar ook prima tijdens een ander seizoen gebruikt kan worden. Het zijn beide zeer zachte producten en ik heb geen last van irritaties. Ondanks dat ze allebei lekker hydrateren en mijn huid onder de douche zacht laten aanvoelen, gebruik ik wel meestal nog een body lotion of – butter na het douchen.

De shower foam bevat 200 ml en kost € 3,99 en de shower cream bevat 250 ml en kost € 3,29.
Etos The Journey of Beauty

Heb jij deze lijn met producten al ontdekt?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Marije 5 februari 2018

  Ik vind dit zo’n fijne lijn! Ruikt allemaal zo lekker.

 • Reageer Lindsey Beljaars 5 februari 2018

  Ik ben ook enorm enthousiast over deze producten!

 • Reageer Annora 5 februari 2018

  Ohh deze klinken ook echt super! Ben zelf ook erg tevreden of de lijn alles ruikt zo lekker 😍!

 • Reageer Lotje 6 februari 2018

  Klinkt super goed! Ik vind de verpakking er in ieder geval al heel goed uitzien! X

 • Reageer Sija 6 februari 2018

  Ik ben zo benieuwd naar deze lijn! De geur klinkt heerlijk. Hier ga ik binnenkort zeker even naar kijken in de winkel! Liefs, Sija

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  FIETSVLOG BANGKOK, THAILAND

  Wow, dat is alweer even geleden zeg! Mijn laatste artikel kwam op 5 januari online en het is nu 1...

  Close