Terugblik 2017, vooruitblik 2018

1 januari 2018 | Geplaatst in Personal

Gelukkig nieuwjaar lieve bezoekers van GLAMOURMOES.nl. Ik hoop dat jullie allemaal het jaar 2017 hebben afgesloten met de mensen die je dierbaar zijn. Geen gekke dingen hebben gedaan en het jaar 2018 met frisse moed kunnen starten. Zoals ik al een aantal jaar doe wil ik op de eerste dag van het nieuwe jaar nog even terugblikken op 2017, maar vooral ook vooruitblikken op 2018. Kijk je mee naar de terugblik 2017 en de vooruitblik op 2018?
terugblik 2017

Terugblik 2017, vooruitblik 2018

In het afgelopen jaar heb ik vooral veel leuke dingen meegemaakt, maar toch is er één ding gebeurd, wat het jaar ontzettend moeilijk en zwaar heeft gemaakt. De ziekte en het overlijden van mijn tante op 29 juni 2017 is ontzettend hard aangekomen en heeft enorm veel verdriet opgeleverd. Gelukkig stond ik er niet alleen voor, maar ook mijn oom voor wie het een enorm groot gemis is, was er altijd een schouder om op uit te huilen. We sluiten het jaar af met achter elke traan een glimlach van herinneringen, maar vergeten doen we haar nooit.

Dierproefvrij

Ik stapte volgens mij in maart over op dierproefvrije producten en schreef er een uitgebreid artikel over op mijn blog. Ik moet zeggen dat het me behoorlijk goed afgaat om alleen dierproefvrije producten te kopen. Met parfum vind ik het een lastiger verhaal, omdat de geuren die ik echt lekker vind, niet dierproefvrij zijn.

Weekend Groningen

In januari ging ik een weekend naar Groningen samen met mijn moeder. Ik was er nog nooit geweest, maar het is een erg mooie en leuke stad. Het was super geslaagd om samen met mijn moeder een weekendje weg te gaan, lekker te eten en te shoppen. We sloten het weekend af met een heerlijke high tea en sliepen in een prachtig hotel.GLAMOURMOES in Groningen 1

Luuk the rabbit

In februari 2017 mocht ik een nieuw huisdier verwelkomen. Via de schoonheidsspecialist nam ik één van haar konijnen over, omdat de twee konijnen die ze had ruzie met elkaar maakte. Ik had eigenlijk nog helemaal geen nieuw konijn in de planning staan, nadat Cocu mijn konijn was overleden. Maar dit aanbod kon ik niet afslaan en ik wilde graag dat één van de konijnen in ieder geval een goed huis zou krijgen. Dus midden in de winter kwam Luuk bij ons wonen, in eerste instantie hadden we hem binnen staan, maar na een week van hoesten, niezen en benauwdheid toch besloten om hem buiten neer te zetten. En nu is hij alweer bijna een jaar bij me en heeft ie een mooi buitenhok gekregen, sinds ik in mijn eigen huis woon. Hij heeft ook zijn eigen instagram trouwens @Luuktherabbit
hoogtepunten 2017

Sleutel van mijn eigen huis en verhuizen

Op 1 maart 2017 was het dan eindelijk zover, ik kreeg de sleutel van mijn eigen huis. Het wachten is het allemaal waard geweest, want inmiddels woon ik alweer een half jaar in mijn eigen huis. Er zijn nog wel wat kleine dingen die moeten worden gedaan en ik wil graag de badkamer nog aanpakken, maar het grootste gedeelte is af. Ik ben helemaal happy en voel me er heel erg thuis. Ondanks alle tegenslagen die ik gehad heb tijdens het klussen is het toch allemaal maar mooi gelukt. Jullie kunnen dan in 2018 ook wel hometour video’s gaan verwachten.
GLAMOURMOES gaat verhuizen 1

Terschelling

Sinds 1 januari 2017 ben ik in dienst van Werkmandejong en in mei gingen we met bijna alle collega’s een weekendje naar Terschelling. Een eiland waar ik in mijn jongere jaren regelmatig ben geweest, maar ook nog een aantal keer met mijn ouders ben geweest toen ik al ouder was. Het was nu echt al een aantal jaar geleden dat ik op het eiland was geweest, dus het was een feest om er weer te zijn. Super gezellig weekend gehad met collega’s en op een flinke bui regen na, ook heel veel geluk gehad met het weer. Top weekend!
terugblik 2017

Porto

Dit jaar ben ik maar één keer op vakantie geweest en dat was in juni samen met mijn nicht. We vertrokken voor 6 dagen naar het zonnige Porto. Een mooie stad met alles op loopafstand en het strand dichtbij. We hebben genoten van het mooie weer, de kleurrijke tegels en de prachtige gebouwen. Voor een uitgebreid foto verslag kun je het GLAMOURMOES WEEKLY artikel terug kijken.
GLAMOURMOES WEEKLY 148

The Flying Dutch / Dreamfields / We love the 90’s

Dit jaar ben ik naar 3 festivals geweest en zou ik eigenlijk ook nog naar Groots met een zachte G gaan. Helaas had ik met mijn stomme hoofd de trip naar Porto geboekt, toen ik er weken later achter kwam dat in die zelfde periode ook het concert van Guus was. Gelukkig ben ik later alsnog naar Guus Meeuwis geweest, maar dan in Doornroosje. The Flying Dutch was zoals gewoonlijk weer een super vet festival, met mooi weer en gezelligheid. Ik ging naar Dreamfields Sunday, omdat mijn zus kaartjes had gewonnen, ook daar hadden we prachtig weer. Aankomend jaar wil ik wel weer op de zaterdag gaan. Als laatste ging ik eind augustus naar We love the 90’s, via Vakantieveilingen. Het was prima, maar niet een festival waar ik aankomend jaar nog een keer heen zal gaan.
terugblik 2017

Hardloopwedstrijden

Ook in 2017 ging ik gewoon door met hardlopen, maar bleef de vooruitgang een beetje achterwege. Dit kwam, omdat ik vaker niet dan wel aan het hardlopen was. Gelukkig heb ik me aan het eind van 2017 aangesloten bij een hardloopgroep, waar ik nu in principe iedere vrijdag mee wil gaan hardlopen. Ondanks dat ik niet heel veel kilometers heb gemaakt, heb ik wel meegedaan aan een aantal hardloopwedstrijden. Soms ging het heel erg lekker, en andere keren liep het voor geen meter. Voor aankomend jaar hoop ik de 5 km in een snellere tijd te kunnen gaan afleggen en wellicht wat meer langere afstanden te gaan lopen. Mijn hardloopavonturen kun je sinds kort volgen op mijn hardloopinstagram account @runningmoes.
terugblik 2017

Plannen 2018

En hieronder een korte opsomming van de plannen voor 2018.

 • Naar Thailand
 • Skieën met Werkmandejong
 • Badkamer opknappen
 • Met mijn zus weer een citytrip maken?
 • The Flying Dutch 2018
 • Naar New York?
 • Meer hardlopen

Dit was mijn terugblik 2017 en vooruitblik naar 2018. Wat zijn jouw plannen voor 2018?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer femketje 1 januari 2018

  Happy 2018 😀

 • Reageer Manon 1 januari 2018

  Leuk om terug te kijken! Het is inderdaad heel erg lastig met parfums, ik heb er 1 van TBS die ik erg lekker vind.

 • Reageer Simone 1 januari 2018

  Gelukkig nieuwjaar! Wat een mooi overzicht van 2017, en goede plannen voor 2018!

 • Reageer Jenn 2 januari 2018

  Mooie terugblik en fijne plannen! En wat een schatje, dat konijn 🙂

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  OOTD: Fred van Leer x Shoeby

  Al een aantal jaar op rij deel ik mijn outfit van eerste kerstdag met jullie. Zo droeg ik in 2016...

  Close