Budget mascara review met o.a. Essence en Primark

9 oktober 2017 | Geplaatst in Beauty, Dierproefvrij, Review

Dit artikel staat in het teken van mascara’s, want ik review vier budget mascara’s voor jullie. Dus dit betekent dat ik mijn mening geef over super betaalbare en makkelijk te verkrijgen mascara’s. In de budget mascara review van vandaag zitten de volgende merken: Essence, Catrice, Primark en Alverde. Alleen de mascara van Essence is waterproof verder, zijn het allemaal normale mascara’s.
budget mascara review

Budget mascara review met o.a. Essence en Primark

In de budget mascara review van vandaag staan er vier mascara’s centraal van vier verschillende merken. Ze beloven eigenlijk ook allemaal volume en ik ben benieuwd of ze dat ook kunnen waar maken. Alle mascara’s die in deze review ter sprake komen zijn dierproefvrij en te koop voor minder dan € 5 per stuk. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar mascara’s die niet waterproof zijn, maar het is wel fijn om er één in huis te hebben die dat wel is. Laten we snel beginnen met de review.
budget mascara review

Essence I Love Extreme Waterproof mascara

wimpergeluk! een waterproof zusje voor de populaire I love extreme volume mascara. voor opgemaakte wimpers met volume tijdens het sporten en het zwemmen! de textuur met ultrazwarte pigmenten dekt elke individuele wimper. de extra grote borstel geeft volume all-over. een hit – en niet alleen voor de zomervakantie! [Essence]

Verpakking

De I Love Extreme Mascara van Essence zit in een simpele huls die recht toe recht aan is. Wel heeft de huls een lekkere blauwe knalkleur en is de opdruk roze. De verpakking is hetzelfde als de niet waterproofvarianten die verkrijgbaar zijn in het zwart met roze opdruk en roze met zwarte opdruk. De Essence I Love Extreme Volume mascara kost € 2,89.
budget mascara review

Borsteltje

Het borsteltje is gemaakt van haartjes en is groot en dik. Dit wist ik nog van de gewone variant die ik een paar jaar geleden wel eens heb geprobeerd. Je moet bij dit borsteltje wel echt oppassen dat je niet teveel knoeit op je oogleden. Door het grote borsteltje moet je veel en extreem volume kunnen creëren.
budget mascara review

Resultaat

Op onderstaande foto’s heb ik geprobeerd mijn wimpers zo goed mogelijk te fotograferen. De tweede foto heeft één laag mascara en op de laatste heb ik twee lagen aangebracht. Ik merk dat ik het lastig vind om met dit borsteltje mijn wimpers goed te separeren. De wimpers worden wel mooi zwart en krijgen iets meer lengte en volume, maar het ‘wow-effect’ dat je zou verwachten blijft uit. De mascara is op zich wel waterproof, want ik kreeg het niet met warm water verwijderd tijdens het douchen.
budget mascara review

Catrice Rock Couture Extreme Volume mascara

Rock De Catwalk. De mascara met een diepzwarte textuur en een elastomeer borsteltje die niet alleen een fantastisch volume geeft, maar je ook verzekert van een prachtige krul en indrukwekkende lengte. Het instant volume effect is zichtbaar vanaf het moment van aanbrengen. [Catrice]

Verpakking

De Rock Couture mascara van Catrice zit in een mooie chique zwarte huls. Maar dat beetje Rock van de naam komt terug in de dop die wat weg heeft van studs. Bij de opdruk is ook gebruikgemaakt van verschillende lettertypes waardoor het verschil in ‘Rock’ en ‘Couture’ goed zichtbaar is. Ik vind de huls mooi en het roze/paars heeft een beetje een metallic look. De mascara is te koop voor € 3,99.
budget mascara review

Borsteltje

Ook het borsteltje van Catrice is erg groot, maar in tegenstelling tot de Essence mascara heeft deze hele korte haartjes. Daarnaast ligt het materiaal van dit borsteltje me beter, omdat ik mijn wimpers hiermee mooier kan separeren. Ik ben benieuwd of dat ook echt zo is en of dat het borsteltje daadwerkelijk voor volume en krul gaat zorgen.
budget mascara review

Resultaat

Het resultaat van deze mascara vind ik een stuk mooier dan bij de Essence variant. Dit borsteltje separeert inderdaad beter mijn wimpers en het oogt minder rommelig. Bij de eerste laag kleven mijn wimpers nog een beetje aan elkaar, maar bij de tweede laag is dit bijna niet meer te zien. De mascara zorgt voor lengte en ook zijn de wimpers mooi gekruld. Ik ben zeer tevreden over deze mascara.
budget mascara review

PS… Lash Out mascara (Primark)

Van deze mascara is geen beschrijving te vinden op de site van de Primark. Dit product heb ik eigenlijk naar aanleiding van de review van Susan gekocht, toen ik een bezoekje bracht aan de Primark in september.

Verpakking

De PS… Lash out mascara valt niet op door z’n verpakking. Het is een simpele standaard mascara huls met een zachtroze onderkant en een matzwarte dop. Het enige dat erop gedrukt staat is PS… Lash Out. En aan de achterkant staat dat hij moet zorgen voor intens zwarte wimpers en maximaal volume. Hij is te koop bij de Primark voor € 3,50.
budget mascara review

Borsteltje

Dit borsteltje is vergelijkbaar met de Essence mascara, alleen heeft deze iets kortere haartjes. Verder is het een vrij standaard borsteltje, waarbij je aan de bovenkant ziet dat er een klodder mascara blijft zitten. Benieuwd of deze voor veel volume gaat zorgen.
budget mascara review

Resultaat

Bij deze mascara had ik wat moeite om het in eerste instantie netjes aan te brengen. Je ziet op de tweede foto, waar ik 1 laag heb aangebracht, ook dat het echt een rommeltje is op mijn wimpers. Nooit verwacht dat het resultaat met een tweede laag dan ook nog zo mooi zou worden. Mijn wimpers zijn gesepareerd en hebben een mooie lengte. Ik kan nou niet bepaald zeggen dat de mascara echt voor veel volume heeft gezorgd, maar het eindresultaat is wel geslaagd.
budget mascara review

Alverde Maximize Volume Lashes mascara

In Kombination mit der innovativen Gummibürste verleiht die alverde Mascara Maximize Volume Lashes in der Farbe 10 den Wimpern optimales Volumen und Dichte. Die Wimpern werden umhüllt und erscheinen voluminöser. Die Bürste definiert und trennt die Wimpern präzise: kein Klumpen, kein Bröseln, kein Verkleben, kein Abschmieren. [Alverde]

Verpakking

De laatste mascara die ik heb getest is wat minder makkelijk te verkrijgen hier in Nederland, maar als je dicht bij de Duits grens woont, kun je hem kopen bij de DM Drogerie. Deze huls valt natuurlijk ontzettend op met z’n neongroene accenten en groene dop. Verder geen bijzondere verpakking, maar opvallend is ie wel. De Alverde Maximize Volume Lashes is verkrijgbaar voor € 3,75.
budget mascara review

Borsteltje

Dit borsteltje is weer een siliconen variant met veel korte haartjes. De vorm is verder een beetje zoals veel standaard mascara borsteltjes. Bij dit borsteltje merk ik dat het steeltje heel flexibel is, waardoor je de mascara niet zo goed op je wimpers kan ‘setten’. Dus de vraag is of hij voor maximaal volume gaat zorgen.
budget mascara review

Resultaat

En dan het resultaat van de laatste mascara op mijn wimpers. Ik heb met dit product van Alverde een beetje een haat-liefde verhouding. Dit komt vooral dus door de flexibiliteit van het steeltje, waardoor ik de mascara niet prettig kan aanbrengen. Dit zie je ook op de foto terug, want mijn wimpers zijn een beetje een rommeltje. Op de laatste foto waarbij ik twee lagen heb aangebracht is het nog enigszins te doen, maar toch vind ik het resultaat niet mooi. Mijn wimpers worden wel zwart, maar dat maximale volume is niet terug te zien. Jammer, want als het steeltje gewoon stevig was geweest, denk ik dat ik het een hele fijne mascara zou vinden.
budget mascara review

Conclusie

Na het uitgebreid testen van deze vier mascara’s ben ik tot de conclusie gekomen dat sommige borsteltjes met haartjes beter uitpakken dan verwacht. En dat het steeltje van een mascara heel veel kan verpesten. Al met al zijn het zeker geen verkeerde mascara’s en ook zal het op ieders wimpers weer anders uitpakken. Voor mij zijn de favorieten toch wel de Catrice Rock Couture Volume mascara en de PS… Lash Out mascara. De I Love Extreme mascara gebruik ik alleen als ik echt een waterproof mascara nodig heb. De Alverde mascara pak ik eigenlijk niet zo snel.
budget mascara review

Welk resultaat vind jij het mooiste? En wat vind jij van zo’n budget mascara review?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Loes 9 oktober 2017

  Ik heb die van Essence zelf eens gebruikt en vind hem wel fijn, maar niet geweldig, net zoals jij eigenlijk. Vind het resultaat van die van Catrice het mooist!

 • Reageer Iris 9 oktober 2017

  Ik heb echt al veel goede dingen gehoord over de Catrice mascara. Zelf heb ik nog geen van deze mascara’s getest. Op het moment puilt m’n mascarabakje echt over :’)

 • Reageer Chelsey 9 oktober 2017

  Leuke en fijne review! Ik vind het resultaat met de mascara van Catrice wel het mooist 🙂

 • Reageer Manon 9 oktober 2017

  Ik heb die van Essence weleens gehad en vind die best wel fijn. Ik heb nu van Catrice die paarse versie, lol weet even niet meer hoe die heet.

 • Reageer Laura - LvanR.nl 9 oktober 2017

  Volgens mij heb ik ooit een soortgelijke gehad van Catrice, ook met zo’n dik borsteltje. Aan die moest ik toen best wel wennen en daarna was ie wel mooi. Ik vind het resultaat van de Primark Mascara het mooist!

 • Reageer Sabrina 9 oktober 2017

  Ik heb een haat liefde verhouding met alle mascara’s… Mijn wimpers plakken bij allemaal aan elkaar. Nu gebruik ik die van essence, niet bijzonder. M’n mascara voorraad is nog eindeloos, hopelijk zit daar een goede bij!

 • Reageer Rosanne 9 oktober 2017

  De Rock Couture heeft voor mij ook het mooiste effect! Zelf gebruik ik nu eentje van Miss Sporty, die heet Happy eyes, dat is een budgettopper!

 • Reageer marije 10 oktober 2017

  Ik gebruik eigenlijk altijd de mascara’s van Essence. Puur omdat de kruidvat bij ons geen catrice verkoopt. Maar nu ik die van Catrice zie, wil ik die wel gaan proberen. Binnenkort maar eens naar een andere Kruidvat.

 • Reageer Lindsey Beljaars 10 oktober 2017

  Wat leuk om ze zo in éen review te zien!

 • Reageer Sonja 10 oktober 2017

  Ik ben geen fan van Alverde. Wat een knoeiboel kreeg ik er van. Die van Primark beviel mij ook wel.
  Mijn fijnste mascara is van Oriflame The One!

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Shoplog Ikea en Coco Maison oktober 2017

  Ja je ziet het goed, ik heb weer een shoplog voor jullie. En dit keer is het geen kleding of...

  Sluiten