Delicata Melk Stroopwafel en Zoete Popcorn Karamel

23 september 2017 | Geplaatst in Food, Foodreview, Lifestyle

De laatste weken ontdek ik steeds weer nieuwe repen chocolade. Zo testte ik natuurlijk al de Tony’s Chocolonely Limited Edition repen, maar ik kwam nu bij de AH ook nieuwe smaken tegen. Het merk Delicata heeft haar smaken vernieuwd en wordt verkocht bij de AH. Ik als chocolade liefhebber nam twee repen mee namelijk: Delicata Melk Stroopwafel en Melk Zoete Popcorn Karamel.
Delicata Melk Stroopwafel en Zoete Popcorn Karamell

Delicata Melk Stroopwafel en Zoete Popcorn Karamel

Delicata: Chocolate Happiness in meer dan 30 smaken

Voor onvergetelijke ervaringen. Hechte vriendschappen. Verrassende ontdekkingen. Vertrouwd thuiskomen. Intens genieten. Even voor jezelf, of gezellig met elkaar. Voor al die momenten van geluk, van klein tot groot, alledaags of heel bijzonder, maken wij al sinds 1926 chocolade. Ontdek nu onze vernieuwde smaken en laat je verrassen!

De Sparkling Happiness repen van Delicata worden dus verkocht bij de AH en zijn verkrijgbaar in 8 verschillende smaken. De witte chocolade repen hebben de volgende smaken: Wit Framboos Cheesecake, Wit Yoghurt Aardbei en Wit Pistache Hazelnoot Cranberry. De melk chocolade repen komen in de varianten Melk Stroopwafel, Zoete Popcorn Karamel en Melk Macadamia, Cashew Rozijnen. De laatste repen zijn pure chocolade en verkrijgbaar in Puur Fleur de Sel en Puur Walnoot Vijg. De repen zijn 180 gram en kosten € 2,29 of € 2,49.
Delicata Melk Stroopwafel en Zoete Popcorn Karamell

Verpakking Sparkling Happiness repen

De repen van Delicata lijken qua verpakking een beetje op Tony’s Chocolonely. Een papieren wikkel met daarin een gouden folie. De wikkel bevat veel blauw en het is heel snel duidelijk om welke smaken het gaat. Ik vind de vormgeving leuk en vrolijk door het kleurgebruik. Als je dan de reep eenmaal uit de wikkel haalt dat komt er geen saai stuk chocolade naar voren. Wel een reep die je makkelijk in stukjes kunt breken. Het logo van Delicata is afgebeeld en daarnaast zijn er allerlei vormen te zien.

Delicata Melk Stroopwafel

Van deze reep had ik vooraf hoge verwachtingen; ik hou van stroopwafels en van chocolade, dus deze combinatie moest natuurlijk wel lekker zijn. In deze reep moeten 8 % wafelstukjes en 8 % toffee fudgeblokjes zitten. Bij het doorbreken van de reep zie je af en toe overduidelijk stukjes zitten, maar soms ook bijna niet. Als je dan een goed stuk chocolade hebt dan proef je heel ver weg inderdaad de stroopwafel. Stiekem had ik gehoopt dat hier echt stukjes stroopwafel in zaten, maar ze hebben dit dus opgesplitst. Dus toen ik deze chocolade in eerste instantie proefde was ik een beetje teleurgesteld. Nu ik nog een keer een stuk heb geproefd komt de stroopwafel toch wat beter naar voren. Wederom is de chocolade zelf erg lekker smaakvol en romig. Het is geen super zachte chocolade, waardoor hij ook niet super snel smelt.
Delicata Melk Stroopwafel Delicata Melk Stroopwafel Delicata Melk Stroopwafel

Delicata Melk Zoete Popcorn Karamel

Een reep met popcorn erin kende ik al van Tony’s Chocolonely. De Melk Popcorn Discodip is namelijk een van mijn favoriete repen van dat merk. Ik was dan ook erg benieuwd of deze reep ook lekker zou zijn. Als je een stukje afbreekt dan zien je duidelijk de stukjes popcorn zitten. De melk chocolade is lekker romig en de popcorn geeft het geheel een lekkere bite. De karamel kan ik ik niet heel duidelijk proeven, maar ik vind de chocolade in combinatie met de popcorn wel erg lekker. Het doet me een beetje denken aan die Nippon pofrijstkoekjes die ik vroeger wel eens at. Ik denk dat deze chocolade met zoute popcorn ook wel erg lekker zal zijn.
Delicata Melk Zoete Popcorn Karamell Delicata Melk Zoete Popcorn Karamell Delicata Melk Zoete Popcorn Karamell

Conclusie

Al met al ben ik wel te spreken over deze chocolade. Je krijgt een flinke dikke reep voor het geld dat je betaald. Daarnaast is de melk chocolade lekker romig. Ik vind de smaken geslaagd, maar mijn voorkeur gaat uit naar de Melk Zoete Popcorn Karamel. Ik wil zeker nog andere smaken proberen van dit merk, maar eerst moet ik nog even wat chocolade opeten die ik in huis heb.
Delicata Melk Stroopwafel en Zoete Popcorn Karamel

Heb jij deze smaken/repen al ontdekt bij de Albert Heijn?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Laura 23 september 2017

  Alweer chocola! Chill hoor haha. Wel jammer dat de smaken niet helemaal goed naar voren komen!

 • Reageer Danielle 23 september 2017

  Ik zie ze ook elke keer liggen als ik boodschappen doe, maar ik heb me nog kunnen weerhouden ze te kopen. Ze lijken me erg lekker.

 • Reageer Loes 24 september 2017

  Dit klinkt super lekker! Jammer dat je de smaak niet heel goed terug proeft.. Ik wil die met popcorn wel eens proberen!

 • Reageer Chelsey 24 september 2017

  De karamel zoete popcorn lijkt mij ook lekker! De Popcorn Discodip van Tony’s is ook mijn ultieme favoriet!

 • Reageer Oui Nathalie 25 september 2017

  Omg beide lijken mij zoooo heerlijk!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES WEEKLY 153: Bridge to Bridge en PSV – Feyenoord

  Het is weer tijd voor mijn tweewekelijkse fotodiary. Iedere twee weken deel ik met jullie de foto's die ik maak...

  Close