Alverde VS Dr van der Hoog 2 fase make-up reiniger

29 augustus 2017 | Geplaatst in Beauty, Dierproefvrij, Review

Dit artikel zit al een tijdje in mijn hoofd, maar ik had steeds nog geen foto’s gemaakt om er bij te plaatsen. Inmiddels heb ik dat wel gedaan, dus ga ik vandaag voor jullie een vergelijkingsartikel maken. Ik heb twee x 2 fase make-up reiniger getest de afgelopen periode en wil jullie graag laten zien welke van de twee mijn favoriet is. Ik testte de Alverde 2-Phasen-Make-up Entferner en de Dr Van der Hoog Purity 2-fasen reinigingslotion. Als je benieuwd bent naar dit vergelijkingsartikel, dan moet je zeker verder lezen.
2 fase make-up reiniger

Alverde VS Dr Van der Hoog 2 fase make-up reiniger

Je zult natuurlijk wel denken, waarom vergelijk je deze twee producten? Ja, dat snap ik heel goed, want Alverde is in Nederland natuurlijk niet zo goed verkrijgbaar. Maar toch wilde ik jullie het verschil laten zien tussen deze twee producten. Alverde is te koop bij de DM Drogerie en mensen die in de buurt van de Duitse grens wonen kopen daar vaak hun beauty producten. Dr Van der Hoog is in Nederland goed verkrijgbaar bij de drogisterijen zoals Kruidvat en Etos. Het zijn beide 2 fase make-up reinigers dus goed vergelijkbaar.

Alverde 2-Phasen-make-up-entferner

Reinigt die Haut mit milden Tensiden und ausgesuchten Ölen. Die Wirkstoffkombination mit Mandel- und Avocadoextrakt aus kontrolliert biologischem Anbau pflegt und beruhigt die empfindliche Gesichtshaut. Auch für die Entfernung von wasserfestem Make-up geeignet! [DM Drogerie]

De Alverde 2 fase make-up reiniger zit in een flesje van 100 ml, waarin je duidelijk 2 lagen ziet zitten. Als je de fles schudt dan zul je zien dat de twee lagen zich met elkaar vermengen. De verpakking is van stevig plastic gemaakt en is niet hysterisch. Alverde staat voor natuurlijke cosmetica en dat is ook te zien aan de verpakking. De inhoud is groen en lichtgroen en de dop heeft ook een natuurlijke groene kleur. Het is geen spannende verpakking maar wel functioneel en het is duidelijk dat het om een make-up remover gaat met twee fasen. Als je de dop opendraait zit er een klein gaatje in waardoor het product naar buiten komt.
2 fase make-up reiniger 2 fase make-up reiniger

Ingrediënten

Aqua | Glycine Soya Oil* | Glycerin | Alcohol* | Coco-Glucoside | Sodium Lactate | Aloe Barbadensis Leaf Extract | Simmondsia Chinensis Seed Oil* | Persea Gratissima Fruit Extract* | Prunus Amygdalus Dulcis Fruit Extract* | Actinidia Chinensis Fruit Extract* | Olea Europaea Fruit Oil* | Sodium Coco Sulfate | Disodium Cocoyl Glutamate | Sodium Cocoyl Glutamate | Helianthus Annuus Seed Oil | CI 75810 | Parfum** Limonene** | Linalool** | Citral** | Farnesol** * ingredients from certified organic agriculture ** natural essential oils
2 fase make-up reiniger

Prijs + inhoud

€ 1,95 voor 100 ml.

Product

Als je de Alverde remover schudt vermengen de twee lagen zich tot één geheel en zoals je op onderstaande foto ziet, schuimt het best wel. De substantie is vloeibaar, zoals je van een make-up reiniger gewend bent. Hieronder zie je rechts op het wasbare wattenschijfje dat de kleur van de remover nog steeds groenig is. Ik gebruik deze 2 fase make-up reiniger altijd om mijn mascara, concealer en wenkbrauwpoeder te verwijderen. Op de tweede foto zie je de make-up die is verwijderd, nadat ik het wattenschijfje 10 sec op mijn oog heb gedrukt. Op de laatste foto, die toch een beetje onscherp is, is te zien wat er allemaal verwijderd is als ik één oog schoongemaakt heb.

De make-up wordt goed verwijderd, maar ik merk dat dit product wat irriterend werkt bij mijn ogen. Het geeft een prikkend gevoel en mijn ogen worden er een beetje rood van. Als ik het gebruik om met een wattenstaafje gemorste make-up te verwijderen gaat het wel goed. Daarnaast laat deze reiniger een beetje een vettig laagje achter. Het product ruikt fris en natuurlijk.
2 fase make-up reiniger 2 fase make-up reiniger 2 fase make-up reiniger

Dr van der Hoog Purity 2-fasen oog-en lipreinigingslotion

De Purity 2-fasen lotion is verrijkt met panthenol, dat de huid kalmeert. Hierdoor is deze reinigingslotion ideaal voor de gevoelige huid rondom de ogen en lippen. De toegevoegde aloë vera zorgt voor extra hydratatie waardoor de huid niet uitdroogt. Ondanks dat dit product geschikt is voor de gevoelige huid rondom de ogen verwijdert het ook waterproof make-up. De huid blijft schoon en fris achter. [Dr van der Hoog]

De Dr Van der Hoog Purity reinigingslotion zit in een mooie strakke fles met witte dop en zilveren detail. Ook bij deze make-up reiniger is duidelijk te zien dat er twee lagen in de flacon zitten. Deze bevat een doorzichtige substantie en een blauwe substantie. Ik vind de verpakking mooi, strak en clean, zoals dat bij Dr Van der Hoog hoort. Op de voorkant staat om wat voor een product het gaat en dat het geschikt is voor alle huidtypen. De flacon bevat 150 ml en heeft een draaidop, waarna een kleine opening zichtbaar wordt voor het doseren van het product.
2 fase make-up reiniger 2 fase make-up reiniger

Ingrediënten

Aqua, Isohexadecane, Butylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Panthenol, Disodium Edta, Caprylyl Glycol, Pantolactone, Sodium Hydroxide, Citric Acid, CI 42051, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sodium Sulfate.
2 fase make-up reiniger

Prijs + inhoud

€ 7,99 voor 150 ml (€ 5,32 per 100 ml)

Product

Deze 2 fase make-up reiniger van Dr Van der Hoog ziet er lekker lichtblauw uit als je het product geschud hebt. Op het wattenschijfje zie je het product bijna niet meer terug. Het is een vloeibare substantie die nog een klein beetje blauw is als je het aanbrengt op een wattenschijfje, dat is te zien op de eerste foto hieronder. Op de tweede foto zie je hoeveel make-up er is verwijderd na 10 seconden het wattenschijfje tegen mijn oog te hebben gedrukt. Zoals je kan zien verwijderd deze lotion al best veel in één keer. En op de laatste foto is te zien hoeveel er op het wattenschijfje is achtergebleven, nadat mijn ogen en wenkbrauwen weer make-up loos zijn. Deze remover laat geen vette laag achter en heeft ook geen overheersende geur. Daarnaast heb ik geen irriterend gevoel bij mijn ogen als ik dit product heb gebruikt.
2 fase make-up reiniger 2 fase make-up reiniger 2 fase make-up reiniger

Conclusie

Dan is het dus nu tijd voor de vergelijking van deze twee producten. Als ik alle punten meeneem dan ben ik enthousiaster over de Dr Van der Hoog reinigingslotion ondanks het feit dat deze duurder is. Ze maken beide mijn ogen wel goed schoon, maar ik krijg echt last van mijn ogen als ik de Alverde gebruik om mijn make-up te verwijderen. Alverde is prima te gebruiken voor het verwijderen van gemorste mascara, maar dus niet voor mijn hele ogen. Daarnaast laat de 2 fase reiniger van Alverde een vettig laagje achter, waar Dr Van der Hoog dat juist niet doet. Als ik naar de ingrediëntenlijsten kijk ziet die van Alverde er wat natuurlijker uit, maar die van Dr Van der Hoog is korter.

Al met al zijn het beide wel goede make-up removers, maar doordat ik irritatie heb bij de Alverde variant, ga ik toch voor die van Dr Van der Hoog.
2 fase make-up reiniger 2 fase make-up reiniger

Wat voor een make-up remover gebruik jij?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Simone 29 augustus 2017

  Jammer dat die van Alverde een klein beetje tegen is gevallen. Ik gebruik sinds kort huidverzorging van Alverde en ben er onwijs blij mee! Deze reiniger heb ik nog niet geprobeerd, maar misschien kan ik die ook beter bij DM in de schappen laten staan dus!

 • Reageer Sonja 30 augustus 2017

  Ik moet zeggen dat Alverde en ik geen combi zijn. Ik ben bij alles wat ik kocht teleurgesteld. Dus die loop ik voortaan voorbij.
  Okay je betaald dan wel wat meer, maar geen geprik vind ik wel wat aangenamer.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  OOTD PORTO: Midi rok en sneakers

  Jullie hebben nog een allerlaatste OOTD tegoed van Porto. Ik deelde al een aantal outfits met jullie die ik gedragen...

  Close