Review: Tony’s Chocolonely Donkere Melk chocolade

12 augustus 2017 | Geplaatst in Food, Foodreview

De chocoladefans onder ons zal het vast niet ontgaan zijn, maar Tony’s Chocolonely heeft weer twee nieuwe smaken toegevoegd aan hun assortiment. En het leuke van deze twee repen is dat ze in het vaste assortiment repen komen. Ik heb het over de Tony’s Chocolonely Donkere Melk chocolade en de Donkere Melk Pretzel Toffee. Natuurlijk kon ik het niet laten om deze repen te proberen. Vandaag review ik deze twee nieuwe smaken dan ook voor jullie.
Tony's Chocolonely Donkere Melk

Tony’s Chocolonely Donkere Melk

Twee nieuwe serieuze Classics in donkere melk 42% – Da’s meer cacao en meer impact! Donkere melk? Ja.. volle, romige melkchocolade met de kraak en smaak van pure chocolade. Onze nieuwe donkere melkchocolade bevat meer cacao en is iets minder zoet dan de vertrouwde Tony’s melkchocolade met 32% cacao. De donkere melkchocolade vormt de basis voor twee blijvertjes in onze Classics regenboog: donkere melk 42% in ‘t lichtblauw en donkere melk 42% pretzel toffee in ‘t paars. [Tony’s Chocolonely]

Je zou denken waarom noemen ze deze repen niet gewoon pure chocolade? Nou, ja zoals je hierboven al wel kan lezen komt dat dus omdat het niet zo puur is als pure chocolade. Maar het is ook niet de melkchocolade zoals de rode reep in het assortiment. Een hele interesssante keuze van Tony’s en ik ben heel benieuwd hoe de repen smaken.

Tony’s Chocolonely Donkere Melk

Donkere melk, wa’s dat nou weer? Nou, da’s volle, romige melkchocolade met de kraak en smaak van pure chocolade. En dat alles met 42% cacao! Daar worden niet alleen wij blij van, de boeren van onze partnercoöperaties in Ghana en Ivoorkust ook. En we hebben zo’n donkerbruin vermoeden.. jij ook!

Als je Tony’s Chocolonely Donkere Melk in je mond stopt dan denk je in eerste instantie dat je pure chocolade aan het eten bent. Maar als je dan door de chocolade heen bijt en deze laat smelten op je tong proef je toch nog dat beetje melk. Het is ondanks de donkere kleur toch romig en zacht, maar met een tikje bitterheid van pure chocolade. Nooit verwacht dat ik dit zou zeggen, maar ik vind het echt lekker. Volgens mij word je van deze donkere melk chocolade ook minder snel misselijk dan van gewone melk chocolade.
Tony's Chocolonely Donkere Melk Tony's Chocolonely Donkere Melk

Tony’s Chocolonely Donkere Melk Pretzel Toffee

Pretzel? Lekker. Toffee? Ook lekker! En samen in donkere melkchocolade met 42% cacao zijn ze nóg lekkerder. Een knapperig zoutje van pretzel en ’n zoete crunch van toffee: met deze paarse jongen hebben we ‘r weer een favo bij.

En dan hebben we natuurlijk nog de Donkere Melk Pretzel Toffee variant. Volgens mij heb ik weleens Milka Pretzel chocolade geproefd, maar was ik daar niet zo onder de indruk van. Benieuwd of Tony’s me wel kan verrassen. Als je deze reep chocolade omdraait dan zie je heel duidelijk de stukjes pretzel en toffee zitten. Dat vind ik altijd een goed teken, want in sommige repen moet je de ingrediënten echt zoeken. Zodra je deze chocolade in je mond door bijt proef je de stukjes pretzel en daar zit een lekker ‘zoutje’ bij. Zout en chocolade is bij mij altijd al een goede combinatie en door de toffee, die wat minder snel naar voren komt, lijkt hij wel een beetje op de zeezout karamel reep. Alleen is dit natuurlijk weer die donkere melk chocolade, die de reep verrassend lekker maakt. Daarnaast zijn de stukjes pretzel ook gewoon echt knapperig, top gedaan!
Tony's Chocolonely Donkere Melk Pretzel Toffee Tony's Chocolonely Donkere Melk Pretzel Toffee Tony's Chocolonely Donkere Melk Pretzel Toffee

Conclusie

Ik denk dat ik wel kan concluderen dat dit twee geslaagde nieuwe smaken zijn van Tony’s. En het geluk is ook nog dat deze twee repen worden toegevoegd aan het vaste assortiment. Want ik vind het jammer dat ik bijvoorbeeld de Melk Kaneelbiscuit reep niet meer kan kopen. Maar terug naar de donkere melk chocolade. Dit is voor mensen die niet van pure chocolade houden, maar wel soms een iets minder zoete reep willen. De gewone variant is lekker, zacht en behoudt z’n romige smaak. Die met Pretzel en Toffee is verrassend lekker met een beetje zout.

Wil je weten wat ik van de witte chocolade varianten van Tony’s vond, die ook in het vaste assortiment zitten? Dan kan ik je die review nog aanraden om te lezen.

De Tony’s Chocolonely Donkere Melk repen kosten € 3,05 in de webshop van Tony’s.
Tony's Chocolonely Donkere Melk

Wat is jouw favoriete Tony’s Chocolonely smaak?

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Loes 12 augustus 2017

  Ik zette zo mijn vraagtekens bij ‘donkere melkchocolade’. Ik begreep het niet zo goed, haha! Maar het klinkt wel heel lekker. Die met pretzel klinkt ook heel lekker. Leuke review dit, ik ben dol op chocolade!

 • Reageer Daphne 12 augustus 2017

  Ik vind het altijd zoooo fijn hoeveel smaken Tony’s in hun assortiment heeft! Ook deze klinken weer heerlijk!

 • Reageer Sonja 12 augustus 2017

  Wat een combinaties weer! Ik ben een liefhebber van puur dus die donkere melk wil ik proberen. Ja… die andere ook hoor!

 • Reageer Mieke 12 augustus 2017

  Tony’s chocolonely is zó lekker! Verrassende smaken en een heel sympathiek concept. Ik vind die met zeezout het lekkerste!

 • Reageer Susan 12 augustus 2017

  Hmm, ik heb een hekel aan puur dus deze sla ik over. Het leek me wel lekker als het met melk was gemaakt!

 • Reageer Marije 13 augustus 2017

  Ben heel benieuwd naar deze nieuwe varianten. Vooral die met pretzel staat hoog op mijn proef lijstje

 • Reageer Laura | I scream beauty 13 augustus 2017

  Ahhh ik wil ze zo graag proeven!! Karamel zeezout blijft mijn favoriet!

 • Reageer Beautyjuf 13 augustus 2017

  *nomnomnom*! Pretzel en Toffee lijkt me een heerlijke smaak. Ik heb nog een paar repen liggen, maar ik weet zeker dat ik er binnenkort eentje ga toevoegen 🙂

 • Reageer Nicole 13 augustus 2017

  Ik krijg hier echt enorme honger van. Wat ziet dit er lekker uit!

 • Reageer TypischKim 18 augustus 2017

  Ik heb een keer van Tony Chocolonely een reep geproefd met zeezout, maar vond het geen lekkere combinatie haha!

 • Reageer Mylou 19 augustus 2017

  Die met pretzel en toffee lijkt me echt lekker! Oké, alle chocola vind ik lekker, haha.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  OOTD: Luipaard espadrilles Sacha

  Vorige week dinsdag ging ik bij mijn nicht eten, die op het huis van mijn neef aan het passen was....

  Close