Lush I love Juicy en Fairly Traded Honey shampoo

3 juni 2017 | Geplaatst in Beauty, Dierproefvrij

Toen ik overstapte op dierproefvrije producten betekende dat ook dat ik op zoek moest naar een nieuwe favoriete shampoo. Ik gebruikte namelijk de Loving Blends Milde Haver lijn voor mijn krullen en die beviel me erg goed. Uiteindelijk besloot ik om eens in de webshop van Lush te gaan rondneuzen en koos twee vloeibare shampoo’s uit om te proberen. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en deel ik mijn ervaringen met de twee shampoo’s van Lush: Lush I Love Juicy en Fairly Traded Honey shampoo.
Lush I love Juicy

Lush I love Juicy en Fairly Traded Honey shampoo

Vorig jaar reviewde ik de Lush Curly Wurly shampoo en nu koos ik voor twee shampoo’s van Lush die beide vloeibaar zijn. Beide shampoo’s zijn voor verschillende haartypes. Nou heb ik al heel veel soorten shampoo geprobeerd voor allerlei verschillende haartypes, dus dat maakte me niet zoveel uit. Ik koos uiteindelijk voor Lush I Love Juicy en Lush Fairly Traded Honey. Een shampoo om er voor te zorgen dat je geen vet haar meer hebt en een shampoo die voor glanzend haar moet zorgen. Als je benieuwd bent wat ik van deze twee producten van Lush vind, moet je zeker even blijven lezen.
Lush I love Juicy

Lush I Love Juicy

Vol vers fruit dat zorgt voor een diepe reiniging en verheldering van je haar. Deze fruitcocktail bevat verder verzachtend zeewier, dat zorgt voor een prachtige glans. Vers geperste ananas, kiwi, mango en papaja barsten van de enzymen die helpen het teveel aan talg op je hoofdhuid af te breken. Je haar ziet en voelt fris en schoon! [Lush]

Ingrediënten: Cocamide MEA Propyleen Glycol Parfum Citroenolie (Citrus limon) Versgeperste Papaya (Carica papaya) Fijn Zeezout (Maris sal) Carrageenextract Zoete Sinaasappelolie Vers Ananassap Vers Kiwisap Vers Mangosap (Mangifera indica) *Limonene Benzyl Alcohol Methylparabeen Propylparabeen
Lush I love Juicy

Lush Fairly Traded Honey

Droom je van heerlijk zacht en sexy glanzend haar? Niets in de natuur kan je daar beter bij helpen dan bijen. Deze shampoo bestaat voor meer dan 50% uit fairly traded honing. Honing herstelt de vochtbalans van je haar en geeft het extra glans. Bovendien hebben we bijenwas toegevoegd en flink veel bloemige essentiële oliën die je doen denken aan een weide vol zomerbloemen. [Lush]

Ingrediënten: Fairly Traded Honey (Mel) Lijnzaadgel (Linum Usitassimum) Natrium Laureth Sulfaat Zonnebloemlecithine (Lecithin) Laurylbetaïne Geraniumolie (Pelargonium graveolens) Bijenwas Absolue (Apis mellifera) Roos Absolue (Rosa damensca) Geraniol (Geraniol) Lilial Citronellol *Limonene *Linalool *Benzyl Salicylate Benzyl Benzoaat Hydroxycitronellal
Lush Fairly Traded Honey

Verpakking

De Lush verpakkingen zijn natuurlijk herkenbaar uit duizenden. Ook deze flessen doen daar niet van onder met hun zwarte doppen en etiketten. Ik vind het lettertype waarin de namen van de producten staan erg leuk! Toch mis ik altijd wel een beetje kleur in de verpakking. Wel vind ik er altijd erg pakkende teksten op de flacons staan. Van de I Love Juicy variant bestelde ik een fles van 250 gram. De Fairly Traded Honey versie is kleiner en bevat 110 gram.
Lush I love Juicy Lush Fairly Traded Honey

Product

Links: De I Love Juicy shampoo is een beetje melkachtig van kleur met een vleugje geel. Het is een fijne substantie die zoals je ook wel kan zien op de foto stevig genoeg is om niet gelijk van je hand af te lopen. En zoals de beschrijving van het product eigenlijk als doet vermoeden ruikt deze shampoo zoet, heerlijk zoet en fruitig. Iedere keer ruik ik een bekend snoepje, maar ik kan nog steeds niet plaatsen welk snoepje dat is. Ik vind het in ieder geval erg lekker ruiken en herken de ananas, mango en papaja er zeker in.

Rechts: De Fairly Traded Honey shampoo is transparanter dan de Juicy shampoo en heeft een gouden/oranje kleur. Deze shampoo is wat vloeibaarder en daardoor loopt deze sneller van je hand af. Is I Love Juicy een hele zoete shampoo, de Fairly Traded Honey heeft echt een hele kruidige warme geur. Dit komt door de combinatie van honing met geranium, roos, bergamot en neroli. Ook dit is een lekkere geur.
Lush I love Juicy

Conclusie

Ik heb beide shampoo’s nu uitgebreid getest en ben er echt heel erg tevreden over. Ik merk dat mijn haar de producten echt waardeert en dat mijn krullen zachter aanvoelen. Beide shampoo’s schuimen goed, waardoor ik ze lekker kan verdelen door mijn haar. Dus hoewel de producten beide voor een ander haartype zijn geven ze mijn krullen allebei een boost. In het begin heb ik ze ook zonder conditioner gebruikt, maar uiteindelijk merkte ik wel dat mijn haar echt een voedende conditioner nodig heeft na het wassen. En nu gebruik ik ze afwisselend in combinatie met een haarmasker van Balea of de conditioner die ik bij de Action kocht.

Kortom ik ga zeker nog nieuwe shampoo’s van de Lush proberen, want ze zijn namelijk ook nog eens dierproefvrij, de flacons zijn van gerecycled materiaal en ze doen hun werk goed. I love Juicy kost € 16,50 voor 250 g en Fairly Traded Honey kost € 12,95 voor 110 g.
Lush Fairly Traded Honey

Heb jij al eens shampoo van Lush geprobeerd?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Marije 3 juni 2017

  Klinken goed zeg! Heb nog nooit een lush shampoo gebruikt maar deze lijken mij wel top

 • Reageer Sonja 4 juni 2017

  Ik ben helaas geen fan van Lush, de geuren zijn mij te intens. Zonder geur zou ik zo veel meer kopen.

 • Reageer Rebecca 5 juni 2017

  De fairly traded honey vind ik errrg lekker!

 • Reageer mieke | mieksmind 7 juni 2017

  Ik ken ze beide nog niet. Vaak vind ik de producten echt een hele sterke geur hebben waardoor ik afhaak (bij shampoo douchegel etc). Ik vind bijna 20 euro voor een shampoo ook wel erg veel.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Mijn ultieme festivaloutfit met sneakers

  Nu de zon steeds meer begint te schijnen krijg ik echt weer de festivalkriebels. En 3 juni staat voor mij...

  Close