Mijn gezichtsverzorgingsroutine ochtend en avond

9 april 2017 | Geplaatst in Beauty, Dierproefvrij

Gezichtsverzorging vind ik heel belangrijk en er is ook geen avond waarop ik niet mijn make-up eerst verwijder, voordat ik ga slapen. Zelfs als ik een nacht op stap ben geweest reinig en verzorg ik eerst mijn gezicht. Ik vind het vies om met mijn make-up in bed te liggen en daarnaast vind ik een frisse schone huid heerlijk. Maar niet alleen ‘s avonds heb ik een routine voor mijn gezicht. Ook ‘s ochtends heb ik een dagelijkse routine ontwikkelt. Daarom laat ik jullie mijn gezichtsverzorgingsroutine vandaag zien.
mijn gezichtsroutine

Mijn gezichtsverzorgingsroutine ochtend en avond

Ik vind het heerlijk om ‘s ochtends als ik mijn bed uit kom even mijn gezicht lekker te wassen en reinigen. Want ondanks dat je de avond ervoor je gezicht hebt gereinigd, is het toch goed om ook ‘s ochtends je gezicht schoon te maken. Ik heb inmiddels een aantal producten die ik al wat langer gebruik, maar er zijn sinds vorige week ook een paar nieuwe producten bij gekomen. En deze zijn gelijk toegevoegd aan mijn gezichtsroutine voor de ochtend óf avond. ‘s Avonds onder de douche gebruik ik het liefst een reinigingsschuim en als ik dan lekker in mijn pyjama gehesen ben gebruik ik een toner of micellair water om de laatste restjes vuil en make-up te verwijderen.

Producten voor de reiniging, stap 1

Hieronder zie je alle producten die ik gebruik om mijn gezicht te reinigen. Allereerst gebruik ik ‘s ochtends de Pomegranate Softening Facial Wash van The Body Shop. Dit product ruikt heerlijk en gebruik ik nadat ik mijn huid nat heb gemaakt. Het schuimt zacht en met masserende bewegingen reinig ik mijn huid. Als ik ‘s avonds onder de douche sta dan pak ik liever het Balea reinigingsschuim voor de droge en gevoelige huid. Door middel van de pompflacon krijg je een zacht schuim waarmee je je gezicht kunt reinigen.
mijn gezichtsroutine

Producten voor de reiniging, stap 2

Mijn mascara verwijder ik trouwens met een make-upreinigingsdoekje van de Action, maar die ben ik vergeten op de foto te zetten. Als ik mijn gezicht heb afgedroogd gebruik ik een toner van Cien (te koop bij de Lidl) of het micellair water van Etos om de laatste restjes te verwijderen. De toner is heel erg zacht en prikt niet, daarnaast krijg ik geen trekkerig gevoel. Het micellair water van de Etos ben ik druk aan het testen en tot nu toe bevalt het prima. Als ik mijn mascara heb aangebracht op mijn wimpers dan zit die niet alleen op mijn wimpers, maar ook op mijn oogleden. Met de oogmake-up remover van Cien verwijder ik die restjes gemakkelijk. Deze remover is zacht en irriteert niet.
mijn gezichtsroutine mijn gezichtsroutine

Producten voor de verzorging, dag

Na de reiniging is het natuurlijk ook belangrijk om je huid te verzorgen. Eerder gebruikte ik een dagcrème van L’Oreal waar ik echt heel tevreden over was, maar omdat deze niet dierproefvrij was, koos ik weer voor The Body Shop. Ik heb in het verleden de Vitamin E creme van The Body Shop al geprobeerd en daarom bestelde ik opnieuw deze zachte, lekker ruikende dagcrème. Hij trekt ontzettend snel in en daarnaast wordt mijn huid er heerlijk zacht van.

Om toch nog iets nieuws te proberen koos ik ook voor de Aqua Boost Sorbet uit dezelfde lijn. Dit is een bijzonder product, want de substantie is heel gek. Maar als je het product op je gezicht smeert dan is het een heerlijke substantie. Deze sorbet geeft je huid een boost en zorgt voor een verfrissend effect. Ook deze crème is erg verzorgend en verzachtend.
mijn gezichtsroutine

Product voor de verzorging, nacht

Het laatste product dat ik gebruik is de nachtcrème. Om mijn huid te laten herstellen gebruik ik deze verzorgende crème van Balea. Het is de Teint Perfektion Sleeping Cream en trekt super snel in. Dit is ideaal, want dan gaat tenminste niet alle crème in mijn kussen zitten. Daarnaast ruikt het product ook nog eens lekker en zorgt voor een perfect verzorgde huid in de ochtend. Kortom deze crème is een blijvertje.
mijn gezichtsroutine

Dit is dus mijn gezichtsverzorgingsroutine voor de ochtend en avond. Welke producten gebruik jij?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer femketje 9 april 2017

  ik heb een hele simpele routine met vrij weinig items :3 gebruik vooral toner en hydraterende dagcreme

 • Reageer Manon 9 april 2017

  Je gebruikt hele fijne producten. Ik gebruik nu eco beauty producten van Oriflame

 • Reageer Susan 9 april 2017

  Leuk om te lezen! Je gebruikt volgens mij prettige producten.

 • Reageer Chelsey 9 april 2017

  Leuk artikel! Balea vind ik echt een tof merk. Zelf reinig ik mijn gezicht elke avond (en ochtend) met micellair water, speciale oogmakeup remover en rozenwater!

 • Reageer Nina Simplynspecial 9 april 2017

  Die nachtcreme van Balea lijkt me wel wat! Die ga ik onthouden 😉 Ik zweer trouwens bij de oogmake-up remover van Balea. Zo fijn!

 • Reageer yvonne 11 april 2017

  Ik ben heel benieuwd naar dat reinigingsschuim. Dat is echt een van mijn favoriete reinigingsproducten.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Therme Saigon Pink Lotus Body Butter

  Afgelopen zondag kwam er een beauty shoplog online met daarin mijn eerste geshopte dierproefvrije producten. Ik kocht onder andere twee...

  Close