Favoriete parfums met o.a. YSL en Lancome

20 maart 2017 | Geplaatst in Beauty

Ik ben iemand die eigenlijk dagelijks parfum draagt en ook een best uitgebreide collectie parfums heeft. Ik kan een goed parfum echt ontzettend waarderen en ik hou ervan om lekker te ruiken. Ik vind het ook leuk om te horen dat iemand anders zegt dat ik lekker ruik. Ik heb inmiddels 12 verschillende parfums, maar daarvan springen er vijf op dit moment uit. Die wil ik in dit artikel van favoriete parfums even kort met jullie bespreken.
favoriete parfums

Favoriete parfums met o.a. YSL en Lancome

Qua parfums heb ik een dure smaak, want eigenlijk bestaat mijn gehele collectie uit geuren die niet te koop zijn bij de drogist en meer dan 50 euro kosten. Dit is niet om op te scheppen, maar ik merk persoonlijk dat ik een goede geur beter kan waarderen dan een parfum van 20 euro, die maar een halve dag te ruiken is op mijn huid. Mijn collectie varieert van Marc Jacobs tot Dior en van Lancome tot Yves Saint Laurent. Er staan nog wel wat parfums op mijn wishlist en dat zijn bijvoorbeeld YSL Black Opium Floral Shock, Lancome La Nuit Tresor en Guerlain Insolence. Maar vandaag laat ik jullie mijn vijf favoriete parfums van dit moment zien.

Het is grappig om te zien dat er bij deze parfums wat ingrediënten naar voren springen die in meerdere geuren zitten en dat daarnaast de kleuren van de verpakkingen en het parfum een beetje in dezelfde hoek zitten. Zo zie ik vaak de geurnoten: iris, patchouli en jasmijn terugkomen, maar ook peer en roze peper. Daarnaast zijn de parfums allemaal nudekleurig/roze.
favoriete parfums

Yves Saint Laurent – Mon Paris (review)

Dit parfum heb ik het meest recent aan mijn stash toegevoegd en kocht ik in Groningen toen ik een weekendje weg was met mijn moeder. Het is een heerlijk zoet parfum die daarna wat meer bloemig wordt. Maar het blijft een hele sexy en zwoele geur, maar niet zo zwaar als bijvoorbeeld Dior Addict. Het flesje is natuurlijk super schattig vormgegeven met dat strikje.

Topnoten: Bergamot, Frambozen, Aardbeien, Peren
Hartnoten: Pioen, Sambac jasmijn, Patchouli
Basisnoten: Muskus
Yves Saint Laurent - Mon Paris

Yves Saint Laurent – Black Opium (review)

Black Opium is een bijzonder parfum, want er de geur van koffie zit er in verwerkt. Daarnaast zal deze parfum me altijd herinneren aan Lissabon, omdat ik hem daar op het vliegveld gekocht heb. De flacon vind ik echt prachtig en de geur is zo lekker kruidig en warm. Deze blijf je echt de hele dag ruiken.

Topnoten: Roze peper, Oranjebloesem en Peer
Hartnoten: Koffie en Jasmijn
Basisnoten: Vanille, Patchouli en Ceder
Yves Saint Laurent - Black Opium

Lancome – La Vie Est Belle (review)

Dit parfum rook ik altijd bij een collega en vanaf dat moment ben ik er echt verliefd op. Ik denk dat dit wel samen met Dior Addict een van mijn meest favoriete parfums is. Ik ben dan ook wel heel zuinig op deze geur, want het is niet het meest goedkope parfum dat je kan kopen. De flacon is niet extreem opvallend, maar juist simpel en vrouwelijk. De geur is warm, sexy en begint heerlijk fruitig.

Topnoten: Peer en zwarte bes
Hartnoten: Oranjebloesem, jasmijn en iris
Basisnoten: Patchouli, vanille, tonkaboon en praline
Lancome - La Vie Est Belle

Chloé – Love (review)

Dit parfum heb ik al sinds november 2014 in mijn stash. Ik kocht dit parfum omdat ik een testertje van Love, Chloé Intense had gehad van de ICI Paris. De geur bleef zolang hangen, dat ik bij normale variant van Love, Chloé kocht bij de parfumerie. Je moet echt houden van deze geur, maar ik ben er gek op. Zoals je kan zien begint het flesje al aardig leeg te raken. Het parfum is meer bloemig en warm dan fruitig, dus weer totaal anders dan veel van mijn parfums die fruitig openen. Maar ik vind Love, Chloé echt heerlijk ruiken.

Topnoten: Oranjebloesem, roze peper en iris
Hartnoten: Seringen, hyacinth en blauwe regenbloesem
Basisnoten: Talk- en rijstpoeder
Chloé - Love

Giorgio Armani – Si

Dit parfum zal me altijd herinneren aan mijn citytrip naar Madrid van maart 2016. Ik kocht deze op het vliegveld in Dusseldorf, nadat ik thuis de prijzen van de parfums had opgezocht die ik nog graag wilde hebben. Si van Giorgio Armani stond heel hoog op mijn lijstje en kocht ik dus. Het is de Eau de Toilette versie, maar hij ruikt zo lekker. Ik heb hem alle dagen in Madrid gedragen en denk dan ook steeds terug aan vooral die wedstrijd van PSV in de CL. Dit parfum is heel zoet door de peer en cassis, maar gaat daarna langzaam over in bloemig en warm. De vanille en patchouli zorgen ervoor dat dit parfum ook nog lekker ruikt als ik ‘s avonds onder de douche stap. Het flesje is simpel en strak, maar prachtig.

Topnoten: Peer en cassis
Hartnoten: Fresia en meiroos;
Basisnoten: Vanille, patchouli, ambroxan en houtnoten.
Giorgio Armani - Si

Wat is jouw favoriete parfum?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Natascha 20 maart 2017

  Mijn favoriete parfum is absoluut J’adore! Die vind ik heerlijk. Chloe vind ik ook fijn maar de mijne is al een tijdje op. Ik heb mezelf voorgenomen dat als we binnenkort een weekendje weggaan ik een nieuwe flacon mag kopen 🙂

 • Reageer Lindsey Beljaars 20 maart 2017

  Heerlijke parfums!!

 • Reageer Amy 20 maart 2017

  Stuk voor stuk heerlijke geuren! Zelf hou ik ook énorm veel van de YSL geuren, waarbij Mon Paris toch ook tot de favorieten behoort. Toch is mijn all-time favorite YSL Manifesto, zo’n heerlijke geur.

 • Reageer femketje 20 maart 2017

  black opium <3

 • Reageer Nina Simplynspecial 20 maart 2017

  Ik heb niet echt één favoriet. Ik heb er een aantal hihi. Angel is hier bijvoorbeeld groot favoriet. En Black Opium zou ik toch ook nog wel aan mijn stash willen toevoegen..! Mooie parfums, snap wel dat je hier gek op bent!

 • Reageer Manon 20 maart 2017

  Ik zou Si nog wel heel graag willen

 • Reageer Kelly 20 maart 2017

  Wat een heerlijke geurtjes! Mijn favoriet is Tom Ford Noir 🙂

 • Reageer Maaike 20 maart 2017

  Oeh die laatste lijkt me heerlijk! Mijn favoriet is nu Femme van Zara. Een beetje een poederige parfum and i love it. En hij was maar zes euro haha 🙂

 • Reageer Chelsey 20 maart 2017

  Mooie collectie met mooie parfums! Ik had het al gezegd op Instagram, maar La Vie is echt mijn favoriet. Ugh, zo heerlijk die geur!

 • Reageer Bente 21 maart 2017

  Ik ben ook meer fan van de duurdere parfums, die ruik je over het algemeen gewoon een stuk langer!

  Mijn favoriet is Chance van Chanel <3

 • Reageer Mieke | mieksmind 21 maart 2017

  Black opium is een geur waar ik nog steeds erg benieuwd naar ben! favoriet is bij mij echt by far.. alien van thierry mugler.. LOVE IT en voor de zomer chanel chance

 • Reageer Priscilla 21 maart 2017

  Ik geef je de high-five! Ik ben ook een enorme parfum liefhebber maar koop zelf eigenlijk nooit geuren bij de drogist. Love luxe geuren. Ik heb twee dezelfde favorieten als jij: Lancome La Vie Est Belle en YSL Black Opium. Verder draag ik graag Alien van Thierry Mugler en Flowerbomb van Viktor & Rolf. Van jouw favorieten zou ik graag Cloé willen proberen, daar lees ik veel goed over. Ik ben er niet helemaal zeker van of de geur bij me past maar een testertje vragen kan nooit kwaad.

 • Reageer Anna Gerrie 22 maart 2017

  Ze lijken mij allemaal heerlijk! Ik ben dol op bloemige parfums. Mijn favoriete geur is Dior Blooming Bouquet.

 • Reageer Sonja 22 maart 2017

  Van Lancôme heb ik nog steeds Tresor als favoriet! Ik draag zelf alleen Thierry Mugler! Ik heb ze bijna allemaal.

 • Reageer Florentine 23 maart 2017

  Hmmm! Heerlijk <3
  Mijn favo parfum is La Petite Robe noir van Guerlain.
  Liefs, Florentine

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Shoplog DM Drogerie maart 2017

  Ik ben weer even met de auto richting Duitsland geweest om inkopen te doen bij de DM Drogerie. Ik had...

  Sluiten