Even voorstellen: nieuw fluffy vriendje

22 februari 2017 | Geplaatst in Lifestyle

Deze week even geen GLAMOURMOES WEEKLY, want ik heb eigenlijk niet zo heel veel boeiends te vertellen en foto’s te delen. Het enige wat er is gebeurd is een waterstoring op zondag en een nieuw fluffy vriendje! En over dat laatste wil ik het graag vandaag met jullie hebben. Ik wil jullie namelijk voorstellen aan: Luuk.
Hangoor konijn

Even voorstellen: nieuw fluffy vriendje

Als jullie mijn blog al langer volgen weten jullie dat ik 8,5 jaar een konijn heb gehad, genaamd Cocu. Helaas moest ik hem op 27 november laten inslapen, omdat hij niet meer op z’n pootjes kon staan. Eigenlijk heb ik vrijwel gelijk gezegd dat ik een nieuw konijn zou willen, maar dan pas als ik in mijn eigen huis zou zitten en het buiten weer warmer zou zijn. Cocu heeft namelijk vanaf het moment dat het kon buiten in een hok gezeten, omdat ik allergisch ben voor konijnen. Hij zou met me meeverhuizen naar mijn eigen huis en daar weer een mooi plekje krijgen. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Zolang een konijn buiten staat en ik hem niet teveel vast pak gaat het ook eigenlijk prima. Maar geheel onverwacht heb ik dan toch nu al een nieuw fluffy vriendje.
Hangoor konijn Hangoor konijn

Luuk, vernoemd naar PSV’er Luuk de Jong

Sinds vorige week donderdag heb ik dit konijn in huis en dat was eigenlijk een beetje onverwacht. Ik ga één keer in de vier weken naar de schoonheidsspecialist en die had dus twee konijnen samen in één hok. Vorige week zondag kreeg ik een telefoontje dat de konijnen met elkaar ruzie hadden gemaakt, waardoor ze niet meer samen in één hok konden zitten. Daarnaast vraten ze allebei het hok kapot, de ene vanaf boven en de ander vanaf beneden. Omdat ze wist dat ik gek ben op konijnen en daarnaast wist dat ik wel weer een ander konijn wilde vroeg ze aan mij of ik één van de konijntjes wilde overnemen. Nadat ik dit thuis had overlegd en mijn ouders ook akkoord gingen met een konijn binnen, haalde ik afgelopen donderdag Luuk op.

En ik ben helemaal verliefd, want het is precies het konijntje qua kleuren en uiterlijk wat ik zou willen hebben. En dan vernoem je hem net zoals je voorganger naar een voetballer. Dus mag ik jullie voorstellen aan mijn fluffy vriendje Luuk, die voor nu nog even binnen staat, maar straks in mijn eigen huis een mooi hok krijgt buiten in de tuin. Voor nu nog even wat foto’s van dit lieve, zachte en ondeugende konijntje.
Hangoor konijn Hangoor konijn Hangoor konijn Hangoor konijn Hangoor konijnHangoor konijn

Wat vind jij van mijn nieuwe vriendje?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Tineke 22 februari 2017

  Aaah wat een schatje!! Veel plezier met je nieuwe vriendje Luuk!
  Liefs

 • Reageer Wendy (B) 22 februari 2017

  Zo een schatje 😀 !

 • Reageer Jenn 22 februari 2017

  Wat een schatje! Veel geluk ermee!

 • Reageer Girls-things 22 februari 2017

  Wat een schatje. Zo lief!

 • Reageer Sara | MevrouwMiauw 22 februari 2017

  Ahhh wat is Luuk een knapperd. Ik vind het oprecht echt een heel mooi konijntje. Wat zijn het toch schattige beestjes he? <3

 • Reageer Linda 22 februari 2017

  Wat een schattig konijntje. Ik moet alleen wel een iets kritische opmerking maken. Ik heb jaren met konijnen gewerkt en deze horen echt niet alleen gehouden te worden. Ook niet als je zegt er heel veel aandacht aan te geven. Het klinkt alsof je schoonheidsspecialist twee mannetjes bij elkaar heeft, wat maar zelden goed gaat tenzij je ze voldoende ruimte geeft. Een konijnenhok is nooit voldoende ruimte, helaas. En dan gaan ze idd vechten. Onze konijnen zijn 11 en 13 jaar oud. De vorige konijnen werden allemaal minstens 9 jaar. Ze hebben samen 8 m2 om zich helemaal uit te leven. Ze vechten in het voorjaar wel eens (iets met hormonen 😉 ) maar door de ruimte kunnen ze dan ieder hun eigen weg kiezen tot ze afkoelen. De rest van het jaar slapen ze zij aan zij, wassen ze elkaar helemaal, spelen ze spelletjes samen en halen ze kattekwaad uit. Een konijn alleen is eenzaam. In heel Nederland zijn konijnenopvangen waar ze gedumpte konijnen koppelen aan elkaar en er heel veel af weten. Onze konijnen kwamen ook altijd hier vandaan. Je konijn mag dan op date om te kijken mer wie hij of zij de beste klik heeft. Een soort speeddate voor konijnen. Ik weet zeker dat je konijn dolgelukkig wordt van gezelschap (mits op de juiste manier aangepakt) en dan hij een fantastisch leven tegemoed gaat bij je.

  • Reageer GLAMOURMOES 23 februari 2017

   Ik weet dat konijnen beter samen kunnen zitten, maar dat is op dit moment niet mogelijk. Mijn vorige konijn is 8,5 jaar geworden en zat ook alleen. Ik heb voor hem altijd knuffels en speeltjes in het hok gehad.

 • Reageer Jouvence 22 februari 2017

  Awh, wat een schatje! xx

 • Reageer femketje 23 februari 2017

  aahw wat een poepje 😀

 • Reageer Charlotte 23 februari 2017

  Wat een lieve schat. Heel veel plezier ermee <3

 • Reageer Rebecca 24 februari 2017

  Ohhh wat liefff!
  Ik durf konijntjes nooit op te pakken maar vind ze wel echt ontzettend schattig!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Yves Saint Laurent Mon Paris

  Yves Saint Laurent Black Opium en Lancome La Vie est Belle zijn mijn twee favoriete geuren op dit moment. Maar...

  Close