Recept: Banoffee taart met banaan en karamel

14 januari 2017 | Geplaatst in Lifestyle, Recept

Voor eerste kerstdag zouden meerdere mensen in de familie wat klaarmaken voor het voor-, hoofd- en nagerecht. Maar daarnaast eten we eigenlijk altijd taart als we ‘s middags bij mijn oma arriveren. Mijn moeder had aangegeven dat ze de taarten zou maken en vroeg aan mij of ik recepten wilde opzoeken. Ik had toevallig via GLAMOUR wat recepten gevonden en besloot dat ik dan wel eens een Banoffee taart wilde maken. En vandaag deel ik dan ook het recept met jullie, want dit is zo lekker!
Banoffee taart

Recept: Banoffee taart

Toen ik nog bij ING werkte was er een collega die weleens Banoffee taart maakte en dat was zo lekker! En laatst kwam ik het recept tegen via de website van mijn favoriete tijdschrift: de GLAMOUR. Dus toen bedacht ik me dat dit wel een goed recept was voor eerste kerstdag. Het is wel een hele machtige taart, dus je zit na een klein stukje wel snel vol. Maar OOH, wat is dit verrukkelijk! Lees snel verder als je wil weten hoe je deze taart maakt.
Banoffee taart

Ingrediëntenlijst voor Banoffee taart

Hieronder de ingrediënten die je nodig hebt om deze verrukkelijke taart te kunnen maken. Je kunt een taartvorm van ongeveer 28 cm gebruiken.

250 gr bastognekoeken (ik gebruikte een heel pak)
200 gr gezouten boter (ik heb volgens mij gezouten en ongezouten gebruikt)
100 gr lichtbruine basterdsuiker
1 blikje gezoete gecondenseerde melk
200 ml slagroom
1 zakje Klopfix
1 eetlepel witte basterdsuiker
4 kleine eetrijpe bananen
1 eetlepel citroensap
30 gram pure chocolade, geschaafd

Bereidingswijze

 1. De bodem van je springvorm bekleed je met bakpapier en de randen kun je invetten met boter
 2. Doe de Bastognekoeken in een blender of maak ze fijn met een deegroller onder een of in een plastic zak. Smelt 100 gram boter in een pannetje of in de magnetron en vermeng dit met de kruimels Bastognekoeken. Verdeer de koekkruimels over de bodem van je taartvorm en zorg dat er een klein opstaand randje is, zodat de karamel er niet uitloopt. Vervolgens zet je de bodem in de koelkast, zodat deze kan afkoelen.
 3. Nu maak je de karamellaag door 100 gram boter met de bruine basterdsuiker in een pan te doen met een dikke bodem. Het is belangrijk dat je de boter laat smelten en de suiker al roerend op laat lossen op een laag vuur. Blijf roeren totdat de suiker en boter niet meer scheiden.
 4. Haal de pan van het vuur en doe de gecondenseerde melk bij het mengels. Blijf goed roeren en breng het aan de kook. Daarna laat je het twee tot drie minuten koken terwijl je blijft roeren. Als het mengels meer kleur heeft gekregen is het karamel.
 5. Schenk het mengsel over de bastognekoek bodem en laat de karamel afkoelen. Daarna kun je de taartvorm weer in de koelkast zetten, totdat de karamel stevig is.

Finishing touch voor de Banoffee taart: klop de slagroom stijf met Klopfix en witte basterdsuiker. Snijd de bananen in plakjes en roer het citroensap erdoor. Verdeel de plakjes dakpansgewijs over de karamel. Strijk of spuit de slagroom erop en bestrooi met de geschaafde chocolade.
Banoffee taart

Conclusie

Het is niet de meest mooie foto van de taart, maar dat kwam door het slechte licht in de keuken bij mijn oma. De taart was wel echt ontzettend lekker en viel goed in de smaak bij de rest van de familieleden. Daarnaast is het echt niet moeilijk om de taart te maken, je moet alleen even opletten dat je de karamel niet laat aanbranden tijdens het koken.

Heb jij wel eens Banoffee taart/pie gehad of het gegeten?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Nathalie 14 januari 2017

  Oooh dat ziet er echt super lekker uit!
  Ga het ook een keertje proberen want de combinatie banaan met chocolade vind ik altijd erg lekker!

  X Nathalie

 • Reageer Carmen 14 januari 2017

  Dit ziet er echt heel lekker uit!

 • Reageer Nicole 14 januari 2017

  Oehlala wat lekker is dit!

 • Reageer Mariska 14 januari 2017

  Oh maar dit ziet er lekker uit! ♥

 • Reageer Marieke 15 januari 2017

  Ohh dit lijkt me geweldig! Komt op mn lijstje 🙂 🙂

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Essence Mini Sheer Lipbalm – Little Miss Rosie

  Het is alweer een tijdje geleden dat ik een make-up product van Essence heb gereviewd en daarom review ik vandaag...

  Sluiten