Getest: Dolce Piccante thee

29 oktober 2016 | Geplaatst in Lifestyle, New in

19 oktober 2013 drink ik mijn eerste kop thee en sinds die tijd kan ik niet meer zonder. Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik geen thee drink. Bijzonder, want tot 3 jaar geleden dronk ik het nooit en was het op verjaardagen altijd: “Nee, doe maar een sapje”. Want tja, koffie drinken doe ik ook niet. Maar ik vind het heerlijk en het liefst zo’n groot mogelijk glas. En toen werd ik door Annemerel van Dolce Piccante benaderd of ik wat theesmaakjes wilde proberen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen en vandaag lees je alles over de Dolce Piccante thee.
Dolce Piccante thee

Getest: Dolce Piccante thee

Dolce-Piccante is opgericht in maart 2015 door Annemerel Westerhuis en Kees Frank. In de eerste plaats is Dolce-Piccante een theebedrijf, opgericht vanuit een gezamenlijke passie: kwalitatief goede thee. Het viel ons op dat een groot deel van het aanbod aan losse thee behoorlijk oubollig overkomt. Wij zien het als ons doel om van losse thee een hip product te maken. Daarom zijn onze verpakkingen herkenbaar en kleurrijk.

Ik drink thee in alle smaken, van groene thee tot speculaas thee en van fruitfusions tot gekarameliseerde appel. Maar losse thee hebben we nooit in huis, totdat ik een e-mail kreeg van Annemerel. Ze vroeg mij of ik wat van haar losse thee uit de webshop wilde ontvangen om te testen. Dat leek mij wel wat en nadat ik een mooi pakket van haar ontving, heb ik ook zelf nog een bestelling geplaatst. In dit artikel vertel ik je meer over de thee van Dolce Piccante. Hou je ook van thee? Lees dan snel verder.

Evening Spices

Evening Spices is een heerlijke warme thee met warme kruiden die heerlijk stimulerend werken op een koude avond. De thee zit bomvol overheerlijke specerijen die je warm houden van binnen.

Deze thee is heerlijk om ‘s avonds te drinken en lekker tot rust te komen. Zodra je het zakje openmaakt ruik je de anijs heel goed. Deze proef je dan ook wel het meeste als je de thee eenmaal gezet hebt. Ik vind het een heerlijke warme smaak, die ik dus graag ‘s avonds op de bank drink onder een dekentje. Het enige nadeel van deze thee is het feit dat er veel steranijs in zit en deze zijn ook allemaal nog heel, hierdoor moet je wel de inhoud even goed mixen.
Dolce Piccante thee Dolce Piccante thee

Ginger Lime

Ginger Lime is een groene thee die gemengd is met onder andere citrusschil, kaneel, gember en likeur. Een bijzondere mix!

Als er een thee is die ik vaak drink, dan is het groene thee. Ook omdat ze altijd zeggen dat groene thee gezonder is dan zwarte thee natuurlijk, maar ik vind het ook gewoon lekker. Vooral groene thee met cranberry. Maar deze groene thee is echt heel bijzonder en heel lekker. Je proeft de citrusschil, maar ook de kruidige smaak van kaneel en gember. Bijzonder dat er ook nog likeur in zit. Mag ik dan nog wel rijden als ik 5 koppen thee op heb?
Dolce Piccante theeDolce Piccante thee

Autumn Sun

Autumn Sun is een fruitige zwarte thee met appelstukjes, druif en – uiteraard natuurlijk – aroma van perzik. Een perfecte thee voor wie houdt van een krachtige thee met fruitsmaak.

Deze thee is wel een heerlijke thee voor overdag en natuurlijk in de herfst. Als je deze thee drink denk je terug aan de warme zomerdagen dat de zon schijnt. Een lekkere thee met een fruitige smaak van perzik en appel. Het mooie aan deze losse thee is dat je de ingrediënten gewoon bijna allemaal kunt herkennen. Daarnaast ruikt deze thee ontzettend lekker. Perfecte thee voor een regenachtige herfstmiddag.
Dolce Piccante thee Dolce Piccante thee

Santa Baby

Een heerlijke zwarte thee gearomatiseerd met kruiden die je warm houden tijdens een koude winteravond. Met deze zwarte thee versla je de eenzame avonden. Heerlijk wegkwijnen bij de heerlijke geur en kruidige smaak van deze thee. Deze thee bevat kaneel die je heerlijk verwarmd, bevat ook kruiden die je immuunsysteem een boost geven en de vitamine C helpen je een extra’tje te geven.

Van deze thee had ik een proefzakje ontvangen bij mijn eerste pakketje. Toen ik die getest had, wist ik meteen dat ik er een grote verpakking van wilde hebben. Echte kerstthee, maar ik drink hem nu al heel graag. Het is echt een lekkere warme en kruidige thee en daar hou ik echt van op z’n tijd. Dus ben je een liefhebber van een kruidige thee, dan moet je zeker deze eens proberen.
Dolce Piccante thee Dolce Piccante thee

Apple Pie

Apple Pie is een zwarte thee met appelstukjes en pistache en heeft de heerlijke smaak van appeltaart. Een gezond alternatief voor de liefhebbers!

Als je van appeltaart houdt, dan moet je zeker deze thee proeven! Het ruikt echt zo lekker naar appeltaart en je ziet de stukjes appel gewoon letterlijk in de verpakking zitten. Ik ben gek op appeltaart, dus ja ook deze thee behoort tot mijn favorieten. Geef mij een appel en kaneel ik ben al blij, maar met een kop thee die naar appeltaart smaakt is het natuurlijk helemaal compleet.Dolce Piccante thee Dolce Piccante thee

Indian Chai

Indian Chai is een pittige en kruidige zwarte thee die heerlijk is tegen een middag dipje. Chai is van oudsher een kruidige Indiase thee waarvan de basis een krachtige zwarte thee is. Dit is ook de reden waarom wij ervoor gekozen hebben om onze Chai te mengen met deze bijzondere specerijen met als basis een krachtige zwarte thee uit Assam, India.

En last but not least deze Indian Chai thee en deze bestelde ik, omdat ik zag dat je met deze thee Chai Tea Latte kon maken. En als ik iets lekker vind, dan is het de Chai Tea Latte van de Starbucks. En nu, guys, kan ik het gewoon zelf maken! Het is nog wel even testen, maar het is wel echt lekker! Ik gebruik een pakje houdbare volle melk, 100 ml water en deze thee en een melkopschuimer.
Dolce Piccante thee Dolce Piccante thee

Conclusie

Ik ben heel enthousiast over de losse thee van Dolce Piccante, dus dank je wel Annemerel dat ik er kennis mee heb mogen maken! Ik ga zeker vaker een bestelling plaatsen bij jouw webshop. Er is volop keuze, de thee is goed verpakt en je krijgt er heerlijke thee voor. Je betaalt voor de meeste smaakje tussen de € 3 en € 4 per zakje en krijgt daarvoor 75 gram, waar je ongeveer 38 koppen thee mee kan zetten. Je weet als je besteld bij Dolce Piccante dat er echt thee in zit en je kunt zelfs de ingrediënten herkennen. Kortom als theeliefhebber kan ik je deze webshop zeker aanraden. Neem dus snel een kijkje op www.dolce-piccante.com voor alle smaken!
Dolce Piccante Thee
Dolce Piccante thee

Drink jij vaak losse thee?

liefs marloes

Dit artikel bevat (een) product(en) die is/zijn opgestuurd in samenwerking met een bedrijf.

Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer femketje 29 oktober 2016

  het ziet er sowieso al uit als een plaatje 😀 losse thee is pretty en ook nog eens lekker :3

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Make up reinigingshandschoen Ebelin

  Een tijdje geleden vond ik bij de DM een nieuw interessant product. Ik heb het product al in een shoplog...

  Close