Canon EOS 700D | New in

16 mei 2016 | Geplaatst in Fotografie, Lifestyle, New in, Uncategorized

Als sinds januari 2011 ben ik in het bezit van een spiegelreflex camera: de Canon EOS 500D. Deze camera is mee geweest naar Ibiza, Wenen, Londen, Madrid, Newcastle, Lissabon, Antwerpen en Barcelona, maar ook mee naar heel veel bezoekjes aan de dierentuin. Nu is het dan toch echt tijd om na vijf jaar afscheid te nemen van deze fijne camera en een nieuwe liefde te verwelkomen. Ik kocht namelijk de Canon EOS 700D. Kijk je mee naar mijn nieuwe camera?
Canon EOS 700D

Canon EOS 700D | New in

Na vijf jaar fotograferen heb ik nu een nieuwe camera, de Canon EOS 700D. Ik besloot een nieuwe camera te kopen, nadat ik een workshop van Canon had bijgewoond bij de Media Markt. Ik kwam erachter dat mijn camera toch echt wel toe was aan vervanging. Ondanks het feit dat hij nog prima fotografeerde is de techniek enorm vooruitgegaan en als blogger kan ik niet achterblijven. De man van Canon die de workshop gaf raadde mij de 700D aan vanwege zijn touchscreen en klapscherm. Volgens de beste man zou ik niet meer gaan filmen met een compact camera als ik een nieuwe spiegelreflex zou hebben. Ik kan mezelf namelijk zien als ik aan het filmen ben, dat kon ik met de 500D niet.
Canon EOS

Maak kennis met DSLR-fotografie en ontwikkel je creativiteit. Produceer uitstekende foto’s en videobeelden met een sensor van 18 Megapixel en geniet van fotograferen dankzij het gebruiksvriendelijke Variangle Clear View LCD II-touchscreen.

Uitmuntende beeldkwaliteit
Leg ieder detail vast met een Hybride CMOS AF-sensor van 18 Megapixel. Met de EOS 700D kunt u opnamen met weinig ruis produceren die u op groot formaat kunt printen of bijsnijden tot alternatieve composities.

Maak filmprojecten in Full HD

Maak eersteklas video-opnamen met een resolutie van 1080p en kies het niveau van automatische of handmatige bediening dat bij u past. Met Hybride AF-technologie kunt u tijdens de video-opnamen continu scherpstellen en de EOS 700D ondersteunt vrijwel geluidloze Movie Servo AF met compatibele STM-objectieven. Neem stereogeluid op met de ingebouwde of een externe microfoon.

Geen actie gaat te snel

Volg bewegende onderwerpen zelfs wanneer ze door de scène bewegen met een autofocussysteem dat 9 ‘cross-type’ AF-punten bevat. Continu opnemen met 5 fps tot een maximale reeks van 22 beelden betekent dat u nooit meer dat beslissende moment mist.

Ontdek nieuwe opnamehoeken

Maak foto’s en movies vanuit nieuwe, interessante hoeken met het EOS 700D 7,7 cm (3,0-inch) Variangle 3:2 ratio Clear View LCD II-touchscreen. Fotografeer over de hoofden van een mensenmassa heen of juist vanuit een laag perspectief voor een dramatisch effect.
Canon EOS Canon EOS

Technische specificaties Canon EOS 700D

Aansluiting externe flitser: ja, via hotshoe
Aantal megapixel: 15 tot 25
Beeldstabilisatie: nee
Formaat sensor: APS-C
Garantieperiode: 24 maanden
Geschikt voor 3D: nee
GPS: optioneel
Grootte scherm: 3.0inch (7.62cm)
Hoofdtelefoon aansluiting: nee
Kantelbaar display: ja
Kleur: zwart
Merknaam: Canon
Opslagmedium: SDXC
Touchscreen: ja
Video functie: FullHD
Video uitgang: HDMI
WIFI: nee
Zoeker/Viewfinder: optische zoeker

Ik kocht de Canon EOS 700D online bij Kamera Express voor € 479. Beschrijving camera en technische specificaties overgenomen van de site van Kamera Express.
Canon EOS

Foto’s gemaakt met de camera

Uiteraard heb ik de camera al even getest en ik merk wel degelijk verschil met mijn vorige camera. Het fotograferen gaat soepeler, de touchscreen is heel fijn in gebruik en het scherpstellen gaat veel makkelijker. De foto’s hieronder zijn gemaakt met de camera en geven alvast een klein beetje een idee hoe de camera fotografeert. Natuurlijk moet ik nog heel veel ontdekken en uitproberen, maar tot nu toe ben ik wel te spreken over de camera. Het fijne is ook dat mijn huidige lenzen de 50 mm en 55-250 mm ook op deze camera passen. Ik ga mijn 500D verkopen, zodat ik met dat geld nog eventueel de Tamron 18-200 lens zou kunnen kopen.
Canon fotografie Canon fotografie Canon fotografie Canon fotografie

Welke camera gebruik jij voor het fotograferen?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Kelly Mulder 16 mei 2016

  Wat tof dat je een nieuwe camera hebt, heel veel plezier ervan! Ik heb zelf de Canon 1100D, die werkt voor mij ontzettend goed.

 • Reageer Sara 16 mei 2016

  Ik heb deze camera ook en ben er ook iedere dag nog heel erg blij mee. Hij werkt zo prettig. Het klapschermpje is echt een must wat mij betreft. Ik zal nooit meer een camera aanschaffen zonder zo’n klapschermpje.

 • Reageer Mariëlle 16 mei 2016

  Een goede en fijne camera is echt heel belangrijk! Mooie foto’s heb je al gemaakt 🙂

 • Reageer Charlotte 16 mei 2016

  Wauw, ik ben jaloers! Ik ga volgend schooljaar uit huis. Ik fotografeer nu nog met mn vaders camera (EOS 550d) maar die mag ik dan niet meenemen. Dus ik moet ook echt een nieuwe gaan kopen.

 • Reageer Mariska 16 mei 2016

  Oh heel mooi! Ik heb de voorganger, de Canon 600D een aantal jaar geleden gekocht. Heel fijn ding, maar ik wil nu toch liever een die ook automatisch scherp stelt tijdens het filmen. Dat doet deze niet, toch?

 • Reageer rachel 16 mei 2016

  Wat gaaf veel plezier ermee! wat Mariska hier ook zegt ik wil er ook een die automatische scherp stelt dus dan zou ik nu van 60D naar 70D gaan denk ik zo! geniet van dit prachtige toestel!

 • Reageer Bertine 16 mei 2016

  mooie camera! die laatste foto is echt perfect! ik heb een nikon, bevalt ook goed!

 • Reageer Mieke | Mieksmind 16 mei 2016

  Ziet er echt heel goed uit, daar ga je denk ik lang plezier van hebben! Ik gebruik momenteel een samsung nx300 en die vind ik ook super fijn. Net wat compacter maar echt een fijn ding.

 • Reageer Lindsey Beljaars 17 mei 2016

  Wauw, ziet er heel erg goed uit!!

 • Reageer Sanne 17 mei 2016

  Ah heel nice! Ik wil ook echt een Canon camera. Ik heb nu een Sony spiegelreflex en die is prima, maar wil wel overstappen op de Canon.

 • Reageer Joëlla Wassink 18 mei 2016

  Love it! ikzelf heb een Nikon D3100, met een 50mm/1.4f lens. Maar deze nikon staat nog steeds op mijn wishlist!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Nike Air Zoom Structure 19

  Als jullie mij al een tijdje volgen weten jullie dat ik ben begonnen met hardlopen. Ik liep hard op Nike's...

  Close