Nike Air Zoom Structure 19

14 mei 2016 | Geplaatst in Lifestyle, Running

Als jullie mij al een tijdje volgen weten jullie dat ik ben begonnen met hardlopen. Ik liep hard op Nike’s die ik niet specifiek voor het hardlopen had gekocht, maar ik wilde eerste zeker weten of ik het zou volhouden. Nu ben ik inmiddels bezig met mijn zesde week van Start to Run en heb ik mezelf ingeschreven voor een hardloopwedstrijd in juni. Het werd dus tijd om echte hardloopschoenen te kopen. En vandaag laat ik jullie deze aankoop zien: de Nike Air Zoom Structure 19. Kijk je mee naar mijn nieuwe aanwinst?
Nike Air Zoom Structure 19

Nike Air Zoom Structure 19

Je eerste paar hardlopenschoenen koop je niet even snel online of zonder advies in de winkel. Afgelopen dinsdag ging ik samen met een vriendinnetje naar Arnhem om een bezoekje te brengen aan de Run2Day. In het boek van Annemerel zat een kortingsbon ter waarde van € 20 voor de aanschaf van hardloopschoenen en daarnaast kun je een loopanalyse laten doen in de winkel. Een loopanalyse bij de Run2Day kost € 15 als je besluit geen schoenen te kopen, koop je wel een paar hardloopschoenen dan is de analyse gratis. Ik wilde sowieso een paar schoenen aanschaffen, dus de analyse was gratis.

Tijdens de analyse kwam naar boven dat ik overpronatie heb, dat betekent dat je voet overmatig kantelt of kantelt op momenten waarop dit niet moet, bijvoorbeeld aan het eind van de standfase van de loopbeweging. In dit geval wordt veel gewicht verplaatst naar de binnenkant of mediale kant van de voet en naarmate de loper verder naar voren beweegt, wordt het gewicht gedragen door de binnenkant van de voet in plaats van door de bal. [Run2Day]. Hierdoor heb ik een schoen nodig die de overpronatie corrigeert. Je loopt iedere keer met een ander paar schoenen een stukje hard, waarna je op beeld kunt zien hoe je loopt op de schoenen. Na het testen van verschillende merken en soorten hardloopschoenen kwam ik uiteindelijk uit bij de Nike Air Zoom Structure 19.
Nike Zoom Structuree

Nike Air Zoom Structure 19 voor dames

De nieuwste Nike Air Zoom Structure is alweer toe aan haar 19e update. Deze heerlijke support hardloopschoen combineert lichtgewicht en stabiliteit. Ten opzicht van de Nike Structure 18 beschikt de 19e editie over een geheel nieuw upper, zorgt voor een betere pasvorm en verbeterde lockdown van de hiel.

Stabiliteit – De Nike Zoom Structure 19 beschikt over een middenzool met dynamische ondersteuning. Het stevige schuim in de hele hiel en middenvoet helpt overmatige pronatie te voorkomen, terwijl de Dynamische supporttechnologie gebruikmaakt van een lichtgewicht schuimhak om je voet optimaal te ondersteunen. De Dynamische support bestaat uit 3 hardheden, waarbij de binnenste een lage dichtheid heeft, de middelste een medium dichtheid en de buitenste laag een hoge dichtheid heeft. Dit zorgt voor ongeëvenaarde stabiliteit zonder extra gewicht. [Run2Day]
Nike Zoom Structure Nike Zoom Structure

Ik ben heel benieuwd hoe de schoenen gaan bevallen. Inmiddels heb ik mijn eerste rondje met deze nieuwe aanwinst gelopen en ik merk dat ik nu heel veel meer ondersteuning heb aan mijn voeten. Ook moet ik uiteraard nog wel wennen aan de schoen. Maar mijn eerste ervaringen zijn positief. Op naar de eerste hardloopwedstrijd in juni.

De Nike Air Zoom Structure is verkrijgbaar bij Run2Day voor € 129,95. Heb je het boek van Annemerel: Live Love Run, dan krijg je nog eens € 20 korting.
Nike Zoom Structure

Loop jij hard? En zo ja, welke hardloopschoenen heb jij?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer femketje 14 mei 2016

  woahh die zien er gaaf uit 😀 kek kleurtje!

 • Reageer Mariska 15 mei 2016

  Echt heel slim om je voeten te laten analyseren en te investeren in goede schoenen. Ze zien er goed uit!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Live Love Run van Annemerel de Jongh -Boekreview

  Sinds een aantal weken heb ik het boek Live Love Run van Annemerel de Jongh in huis. Ik volg de...

  Close