Live Love Run van Annemerel de Jongh -Boekreview

12 mei 2016 | Geplaatst in Lifestyle, Running

Sinds een aantal weken heb ik het boek Live Love Run van Annemerel de Jongh in huis. Ik volg de blog van Annemerel nu al een aantal jaar, ondanks het feit dat ik nooit zelf heb hardgelopen. Ik vind haar schrijfstijl leuk, maar ook haar artikelen vind ik heel interessant. En nadat ik in Antwerpen was geweest besloot ik om te gaan starten met hardlopen en bestelde ik het boek Live Love Run van Annemerel de Jongh. Inmiddels is het boek uit en deel ik mijn mening over het boek.
Live Love Run van Annemerel de Jongh

Live Love Run van Annemerel de Jongh – Boekreview

“Annemerel de Jongh was nooit bijzonder sportief, totdat ze op haar 17e het hardloopvirus te pakken kreeg. Nu maakt niets haar gelukkiger dan het lopen van marathons. Hoe ze van hardloophater hardloopliefhebber is geworden vertelt ze in Live, Love, Run. Aan de hand van persoonlijke anekdotes, praktische tips en recepten vertelt ze je alle ins en outs van het hardlopen: hoe je het beste kunt beginnen, hoe je het volhoudt, wat je aantrekt, hoe je zorgt dat je geen blessures krijgt (en wat je moet doen als je er toch mee te maken krijgt) en nog veel meer. Na het lezen van dit boek kun je niet anders dan je hardloopschoenen aantrekken en van start gaan.”[Bol.com]
Live Love Run

Uiterlijk

Het boek is tof vormgegeven met roze en witte accenten. Op de voorkant een foto van Annemerel en de titel van het boek. Ook zit er een sticker op met € 20 korting bij de Run2Day, altijd goed! Op de achterkant staat ook weer een foto van Annemerel en een korte recensie van Women’s Health. Ieder hoofdstuk heeft begint met een anekdote over het onderwerp van het hoofdstuk en vervolgens gaat Annemerel inhoudelijk in op het onderwerp. Ik vind het uiterlijk van het boek heel mooi, duidelijk opgedeeld en opgebouwd in de verschillende hoofdstukken. Uiteraard vind je ook de nodige foto’s terug in het boek. Bij sommige hoofdstukken hadden die iets groter gemogen, maar over het algemeen zijn ze wel heel duidelijk.
Live Love Run Annemerel de Jongh Live Love Run Annemerel de Jongh Live Love Run Annemerel de Jongh

Inhoud

Hieronder zie je de inhoudsopgave van het boek. Annemerel vertelt haar hardloopverhaal door middel van een anekdote aan het begin van ieder hoofdstuk. Dit vind ik ontzettend leuk en grappig om te lezen. Daarnaast is het een introductie voor het hoofdstuk wat dan volgt. Annemerel neemt je mee in de wereld van het hardlopen. Ze vertelt hoe ze van een hardloophater een hardloopjunkie is geworden. Daarnaast geeft ze ontzettend veel tips over het hardlopen zelf, trainen, voorbereiden en deelt ze haar favoriete hardloopoutfits. Ze licht de meest voorkomende blessures toe en geeft ook aan hoe je deze kunt voorkomen. Ook de recepten achter in het boek zien er ontzettend goed uit. Het bananenbrood heb ik zelf al uitgeprobeerd. Aan het einde van het boek deelt Annemerel nog de 25 beste hardlooptips en ook vind je nog een aantal hardloopschema’s in het boek. Kortom een zeer veelzijdig boek waar een onervaren hardloper, maar ook een ervaren hardloper wat aan heeft.
Live Love Run Annemerel de Jongh Live Love Run Annemerel de Jongh

Conclusie

Ik ben heel enthousiast over het boek Live Love Run van Annemerel de Jongh. De schrijfstijl van Annemerel zorgt ervoor dat het boek makkelijk leest en ik had het dan ook binnen no-time uitgelezen. Door dit boek heb ik de hardloopkriebels gekregen en ben ik steeds enthousiaster geworden. Het leest lekker weg door de leuke en grappige anekdotes die bij ieder hoofdstuk staan en daarnaast ziet het boek er gewoon ontzettend goed uit! Ik vind de opmaak mooi en door de roze bladzijdes is het heel gemakkelijk te zien waar een hoofdstuk begint. Soms hadden voor mij de afbeeldingen wel iets groter gemogen, zoals bijvoorbeeld bij het hoofdstuk over de hardloopkleding, maar dat is eigenlijk het enige minpuntje dat ik kan bedenken.
Live Love Run Annemerel de Jongh Live Love Run Annemerel de Jongh Live Love Run Annemerel de Jongh

Heb jij het boek Live Love Run van Annemerel de Jongh al in je bezit en/of gelezen?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Danielle 12 mei 2016

  Leuk! Ik was zelf ook erg benieuwd naar het boek.. ik volg Annemerel al jaren en ben ook jaren geleden door haar begonnen met hardlopen! Ben wel benieuwd naar haar boek maar weet niet of er na al die jaren haar volgen er nog iets nieuws instaat haha/

 • Reageer Jenn 12 mei 2016

  Leuk, ik ben er ook erg enthousiast over!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES WEEKLY 107: Strand en PSV kampioen

  GLAMOURMOES WEEKLY 107 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close