ZARQA Soft Cleansing Foam

4 maart 2016 | Geplaatst in Beauty, Review

Op de Margriet Winterfair kocht ik voor het eerst producten van het merk ZARQA. Een merk waar ik al veel over had gelezen, maar nog niet zelf had getest. Daar moest verandering in komen en met de leuke aanbieding op de Winterfair kocht ik het ZARQA Soft Cleasing Foam en het Skin Calming Serum. Ik heb de foam nu lang genoeg getest om jullie een goede indruk te kunnen geven van het product. Kijk je mee?
ZARQA Soft Cleasing Foam

 

ZARQA Soft Cleansing Foam

Een reinigend schuim voor een frisse, schone huid. De foam met mineralen uit de Dode Zee en Aloë Vera reinigt de huid mild en diepgaand in de poriën. Voor een optimaal resultaat de foam gebruiken in combinatie met één van de andere ZARQA Face Care producten. pH-huidneutraal. Sulfaat vrij. ’s Morgens en ’s avonds wat schuim op de handpalm spuiten. Masseer het zorgvuldig in op de huid en laat het goed intrekken. Grondig naspoelen met lauw water. [ZARQA]

Schuimende gezichtsreinigingsproducten vind ik erg fijn in gebruik en na het lezen van reviews wilde ik het product ook zelf testen. Mijn huid is momenteel echt een ramp met onzuiverheden, bultjes, droge plekjes en jeuk. Een product zonder parfum en zonder conserveringsmiddelen leek me dan wel geschikt. Ik heb de Cleansing Foam nu een aantal maanden getest en kan daarom wel een goed oordeel geven.
ZARQA Cleasing Foam

Verpakking

De Soft Cleansing Foam van ZARQA zit in een hygiënische witte flacon met pompje en dop. De uitstraling van de verpakking is mooi, strak en clean. Iedere lijn heeft bij ZARQA zijn eigen kleur. Dit product hoort bij de ‘FACE-lijn’ en heeft een klein paars accent. Verder is er vooral gewerkt met rustige kleuren en duidelijke informatie. Ik vind het fijn dat er een dop op de flacon zit, want mocht er nou een keer iets lekken of in het tuitje blijven zitten, dan zit niet gelijk alles onder.

ZARQA Soft Cleansing Foam (150 ml) is o.a. verkrijgbaar bij De Tuinen voor € 10,69.
ZARQA Cleasing Foam

Ingrediënten ZARQA Soft Cleansing Foam

Hieronder een ietwat scheve foto van de ingrediëntenlijst, maar dat komt omdat de ondergrond niet helemaal waterpas was. Als tweede op de lijst staat Sodium Lauroyl Sarcosinate en dit lijkt op SLS, maar het is een mildere variant. Ik heb er geen irritaties van. Verder zit er glycerine in en wat verder op de lijst zie ik Aloë Vera en mineralen uit de dode zee (Maris Sal). Deze twee ingrediënten staan dus niet heel hoog op de ingrediëntenlijst.
ZARQA Cleasing Foam

Product

Zoals de naam al doet vermoeden is de Soft Cleansing Foam een schuimende gezichtsreiniger. Ik vind dit altijd wel prettig, want het is makkelijk in gebruik en ook onder de douche heel fijn als je gezicht toch al lekker nat is. Op onderstaande foto zie je hoe de witte foam uit de flacon komt. Ik gebruik meestal twee pompjes voor het hele gezicht. Op de tweede foto zie je hoe het schuim zich vermenigvuldigd als het in contact komt met water. Het is fijn in gebruik en makkelijk te verdelen over het gezicht. Omdat het product parfumvrij is, ruikt het schuim nergens naar.
ZARQA Cleasing Foam ZARQA Cleasing Foam

Conclusie

Ik vind de ZARQA Soft Cleansing Foam erg fijn in gebruik en hij zit momenteel ook in mijn dagelijkse gezichtsreinigingroutine. In combinatie met het serum werkte het helemaal als een ‘tierelier’. Mijn huid is na gebruik fris, schoon en niet geïrriteerd. Wel is mijn huid wat trekkerig als ik te lang wacht met het aanbrengen van een crème. Voor mensen met een gevoelige huid of mensen die allergisch reageren op parfum is dit product zeker een aanrader. Je betaalt iets meer voor de schuimende reiniger, maar er zijn zeker weten geen irritaties. Ik wil zeker nog meer producten gaan testen zoals de Sensitive Body Butter waar ik een mega zachte huid van kreeg op de Winterfair. ZARQA heeft inmiddels een vrij uitgebreid assortiment aan producten, dus als je van natuurlijke en milde producten houdt, neem eens een kijk je bij de verkooppunten van het merk. Dit zijn De Tuinen, de Gezondheidswinkel, DA en DIO.
ZARQA Cleasing Foam

Over ZARQA

ZARQA is zo natuurlijk en mild mogelijk ontwikkeld om risico op allergie te minimaliseren. De producten zijn probleemoplossend en geven de huid wat het nodig heeft. De twee belangrijkste allergieën als gevolg van gebruik van huidverzorging zijn parfum en conservering. Daarnaast kunnen veel andere synthetische ingrediënten als paraffine, kleurstoffen en parabenen allergische reacties oproepen. ZARQA kiest bewust voor natuurlijke en plantaardige werkstoffen die de huid in balans brengen. Daarom wordt er geen parfum of onnodige conservering gebruikt. Bovendien zijn de verpakkingen en tubes zo ontwikkeld, dat de werkzame stoffen beter bewaard blijven zonder dat onnodige irriterende conservering hoeft te worden toegevoegd. [ZARQA]

Heb jij dit product van ZARQA al eens geprobeerd?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Chantalle 4 maart 2016

  Ik ken dit merk niet maar het lijkt me een heel fijn product!

 • Reageer Kelly 4 maart 2016

  Zarqa is echt een fijn merk, leuk product lijkt me dit!

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Make Up Revolution nagellak – Change My Life

  Een poos geleden heb ik al mijn nagellak uitgezocht en voor een groot deel weggeven aan mijn zus en een...

  Sluiten