Gezonde ontbijt inspiratie – mijn favorieten

18 december 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Recept

We weten allemaal dat gezond ontbijten heel erg belangrijk is voor de start van je dag. Maar velen van ons ontbijten niet of makkelijk met een pak ontbijtdrink of yoghurt met cruesli. Deze dingen mogen dan misschien wel lekker zijn, maar ze zitten vol suikers die niet goed voor je zijn. Daarom heb ik de afgelopen tijd foto’s gemaakt van mijn favoriete ontbijtjes. Ik deel in dit artikel mijn gezonde ontbijt inspiratie.
Gezonde ontbijt inspiratie

Gezonde ontbijt inspiratie – Mijn favorieten

Ik ben gek op ontbijten en ik heb ook altijd honger als ik ‘s ochtends wakker word. Ik neem dan ook altijd de tijd om rustig te ontbijten, zodat ik met een goed gevulde maag de deur uit ga. Er zijn heel veel soorten ontbijt zoals brood met beleg, zuivelproducten of smoothies (fruit en/of groen). Het belangrijkste is dat je je motor weer op gang brengt na een nacht slapen. Voldoende voedingsstoffen en vitamine binnen krijgen, zodat je de rest van de dag er tegen aan kunt. Met onderstaande ontbijtjes weet ik zeker dat je geniet, maar ook dat je een verzadigd gevoel hebt. Gezonde ontbijtjes kunnen namelijk ook gewoon heel erg lekker zijn. Hieronder mijn favoriete gezonde ontbijt inspiratie. Als er een link is naar een recept op mijn blog, zal ik die erbij vermelden.

1. Havermoutpap met appel, kaneel en rozijnen

Een van de ontbijtjes die ik echt minimaal één keer per week eet is havermoutpap. Sinds ik dit heb geproefd ben ik een heel groot fan geworden en is de havermout niet meer aan te slepen. De combinatie met appel, kaneel en rozijnen met de havermout en melk is echt zo lekker. Het is super makkelijk te maken en snel klaar. Ik gebruik 200 ml melk, 50 gram havermout, één appel, rozijnen en kaneel. De melk maak ik warm in een pan en roer met een garde tot dat deze kookt. Dan zet ik het ‘vuur’ (inductieplaat) lager en voeg de havermout en kaneel toe. Ik laat het 2 minuten pruttelen en doe het dan over de gesneden appel in een schaaltje. Nog wat appel er bovenop, rozijntjes en kaneel en klaar is je gezonde en lekkere ontbijt.
Havermoutpap met appel, kaneel en rozijnen

2. Banaan – havermout pannenkoeken met fruit

Voor banaan – havermout pannenkoeken heb je wat meer tijd nodig, maar man wat is dit toch lekker. Ik maak deze pannenkoekjes meestal op een zondag als ontbijt/lunch. Als je maar havermout, banaan, melk en eieren in huis hebt. Het recept op mijn blog is al wat ouder, inmiddels gebruik ik een recept van Miss Lipgloss. Deze gezonde ontbijt inspiratie is heerlijk en vullend. Bovendien kun je variëren met je toppings zoals fruit, zuivel of bijvoorbeeld stroop. Heb je zin om een beetje te cheaten, dan kun je natuurlijk ook pasta er over heen smeren.
banaan havermoutpannenkoeken

3. Suikervrije ontbijtkoek

Ontbijtkoek uit de supermarkt zit bomvol ongezonde suikers. En omdat ik toch echt een ontbijtkoek liefhebber ben ging ik op zoek naar een alternatief recept. Die vond ik en sinds die tijd eet ik eigenlijk bijna geen andere ontbijtkoek meer. Je kunt de koek wel het beste bewaren in de diepvries en iedere keer wat plakjes eruit halen, omdat deze wat sneller droog wordt. Het is een lekkere koek die hetzelfde smaakt als ontbijtkoek uit de supermarkt, maar de structuur is wat vaster. Dit vind ik zelf geen probleem, maar wellicht is er nog een andere recept te vinden waarvan de structuur wat zachter is.
Suikervrije ontbijtkoek

4. Apple Pie Oatmeal

Als je wil dat je keuken naar appeltaart ruikt dan moet je dit recept eens uitproberen op je vrije dag of in het weekend. Want ik kan je garanderen dat je huis naar appels en kaneel gaat ruiken als dit in de oven staat. Het is vergelijkbaar met de havermoutpap alleen gaat dit de oven in, waardoor je een andere bite krijgt. Een vullend ontbijt dat extra lekker is door de krokanter geworden havermout en vanille extract wat er door heen zit. Oh trouwens, de foto ziet er niet zo smakelijk uit, maar het is echt heerlijk!
Apple Pie Oatmeal

5. Appel – bananenbrood 

Bananenbrood is lekker als gezond ontbijt, maar ook als tussendoortje. Deze variant is extra lekker door de appel en rozijnen die er in zitten. Neem twee plakjes als ontbijt of neem het mee voor onderweg. En stil je honger met een heerlijk vullend zoet brood. Eigenlijk is het meer cake, maar er zit geen suiker in. Ook dit kan je heel goed invriezen, zodat je een voorraadje hebt. Het recept is trouwens ook erg makkelijk te maken. Dus genoeg redenen om dit appel – bananenbrood als gezonde ontbijt inspiratie te gebruiken.
appel bananenbrood

6. Yoghurt met muesli, banaan en cacaonibs

Dit ontbijtje is heel simpel en maak ik ook regelmatig. Yoghurt (mager, halfvol of Griekse) met havervlokken, banaan en cacaonibs. Meestal gooi ik er ook nog een beetje honing bij, om het zurige van de yoghurt wat weg te halen. De havervlokken die ik hier gebruikt heb zijn van het AH huismerk en er zit verder geen rotzooi in voor zover ik dat op de verpakking heb kunnen zien. Je kunt natuurlijk ook zelfgemaakte muesli toevoegen in plaats van een pak muesli dat je koopt in de supermarkt. Dit is in ieder geval makkelijk en snel en ook hier kun je variëren met toppings. Maar ik ga het liefst voor banaan, omdat dit vullend is. Verder houd ik niet van noten en dergelijke, dus dat valt al af.
yoghurt met banaan en muesli

Dit waren mijn zes favoriete ontbijtjes om de dag goed mee te beginnen. Het zijn allemaal gezonde ontbijtjes zonder toegevoegde suikers. Daarnaast zijn ze heel vullend en ook nog eens erg lekker.

Wat is jouw favoriete ontbijt?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Northflix 18 december 2015

  Doe mij die tweede maar!
  Mijn favoriete ontbijt? Een ontbijtbuffet in een hotel.
  Guilty pleasure: Roerei en bacon! Wel het liefst zo crispy mogelijk!

 • Reageer Claudia 18 december 2015

  Er zijn wat receptjes die ik vaker moet maken 🙂

 • Reageer Mariska 18 december 2015

  Mijn favoriete ontbijt is eigenlijk brood met spiegelei, bacon en cheddar, echt slecht, haha. Ik zou meer havermout recepten uit moeten proberen want dat is echt lekker! Griesmeelpap vind ik ook heerlijk 🙂

 • Reageer Marlotte 18 december 2015

  Oeh, dat appel-bananenbrood ziet er echt heerlijk uit zeg, die ga ik eens proberen!

 • Reageer Manon 18 december 2015

  Ik eet heel vaak havermout , met banaan en krentjes en pitjes

 • Reageer Joanne 18 december 2015

  Ohh dat ziet er allemaal heel lekker uit! Vooral die pannenkoekjes 🙂 Beetje jammer dat ik ‘s ochtends te lui ben om zoiets te maken haha!

 • Reageer Saraya 18 december 2015

  Hmm ik vind er allemaal heerlijk uitzien, ik hou wel van gevarieerd te eten want elke ochtend het zelfde eten word ik al snel beu 🙂
  X

 • Reageer Esmee 19 december 2015

  Damn, need this haha. Heerlijke ontbijtjes!
  XOXO esmee

 • Reageer Beautyjuf 21 december 2015

  Producten uit de supermarkt lijken zo ongezond, maar niets is minder waar. Sinds langere tijd let ik weer op mijn suikerinname en het is soms schrikbarend. De suikervrije ontbijtkoek klinkt erg goed! Waar heb je deze gekocht?

  • Reageer GLAMOURMOES 22 december 2015

   De suikervrije ontbijtkoek is zelfgemaakt 🙂

   • Reageer Beautyjuf 23 december 2015

    Aha, er schuilt een keukenprinses in jou 😉 Ik ben heel nieuwsgierig naar het recept. Ga je deze nog een keer met ons delen?

    • Reageer GLAMOURMOES 23 december 2015

     Haha! Als je klikt op de koptekst van suikervrije ontbijtkoek, dan kom je bij het recept 😀

  Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Shoplog december 2015 – ICI Paris XL, Open32 & meer

  Vandaag heb ik weer een shoplog voor jullie met random items die ik de afgelopen periode heb gekocht. Het gaat...

  Close