Online shoppen – de tips

5 december 2015 | Geplaatst in Advertorial, Fashion

Beeldrechten: Flickr Baggu

online shoppen

andrewarchy CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Slim online shoppen

Zoals jullie natuurlijk kunnen zien op mijn blog post ik regelmatig een OOTD en ga ik daar zo nu en dan flink voor shoppen. Meestal maak ik er echt een dagje van en ren ik van de ene winkel naar de andere. Toch koop ik ook steeds vaker spullen online, heel ontspannen met mijn tablet. Daarvoor heb ik nu een paar do´s en don´ts op een rijtje gezet, want kopen met één klik is makkelijk, maar je moet er wel voor zorgen dat je later geen spijt krijgt!

Wél doen!

  • Koop ´makkelijke´ items als je online shopt. Ik koop zelf vaak producten die ik in het echt heb gezien. En bij kleding koop ik producten die je goed kunt inschatten, bijvoorbeeld liever schoenen dan een broek. Bij schoenen is het namelijk makkelijker in te schatten of ze ook passen, terwijl er bij een broek vaak meer komt kijken dan alleen de maat.
  • Let op de stof! Die zegt veel over wat voor soort kledingstuk het is. Ik vind het fijn als iets lekker makkelijk draagt, maar ik kijk ook altijd even of je het zelf kunt wassen en op welke temperatuur.
  • De juiste maat is het allerbelangrijkst, dus: meten is weten! Let ook op de verschillen in jouw maat tussen je favoriete merken!

Niet doen!

  • Laat je niet voor de gek houden! Vaak als je modefoto´s ziet, is het model helemaal gestileerd. Laat je niet door de setting en styling verblinden.
  • Focus niet op celebrities! Het helpt om online een voorbeeld te zoeken, maar staar je niet blind op celebrity-blogs. Kijk eens op een blog van iemand die op je lijkt, om te zien of de kleren ook iets voor jou zijn. Help, misschien ben ik wel jullie voorbeeld? Haha, leuk idee.
  • Laat je niet opjutten! Sites hebben vaak van die kleine info-boxjes met “nog 2 op voorraad”. Vaak is dat helemaal niet waar, denk ik. Kies alleen iets als je het echt leuk vindt en niet omdat er nog maar één van is!

Steeds meer mensen kopen online, blijkt uit onderzoek in de VS. Hier in Europa worden webshops voor kleding ook steeds groter. Het beste voorbeeld daarvan is Zalando. Online shoppen is ook handig om de drukte te mijden. Zoals laatst weer aan de chaos van ´Black Friday´ in Amerika te zien was: mensen zijn soms net beesten 😉

Wat is jouw ultieme tip voor online shoppen?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Read previous post:
Current favourites #2 – december 2015

In juli van dit jaar deelde ik voor het eerst op een andere manier mijn favorieten van dat moment. Ik...

Close