Etos Shower Oil review

3 december 2015 | Geplaatst in Beauty, Review

Voor mijn verjaardag kreeg ik een pakketje met drie Etos producten. Een Etos Shower Oil, Shower Foam en Bodylotion. De Etos heeft nu een nieuwe logo en is heel veel producten aan het vernieuwen. Een tijd terug testte ik een douche olie van Kneipp waar ik heel enthousiast over was en nu heb ik de Shower Oil van de Etos getest. In deze review lees je er meer over.
Etos Shower Oil

Review Etos Shower Oil

Deze rijke douche-olie met 60% natuurlijke oliën voedt je huid intensief. De formule is verrijkt met Panthenol, wat ervoor zorgt dat je huid soepel en zacht aan blijft voelen. – 200 ml 2.99 [Etos]

Ik hou ervan om producten te testen en vind het dan ook heerlijk als ik nieuwe producten krijg, dit keer voor mijn verjaardag, om te testen. Normaal gesproken vind ik een schuimend product zoals de Therme Foaming Gel Mousse veel fijner voor onder de douche. Maar een shower oil kan ik ook steeds meer waarderen, vanwege de verzorgende en hydraterende werking.
Etos douche olie

Verpakking

De verpakkingen van de nieuwe Etos producten vind ik er sowieso heel tof uitzien en ook deze fles is daar geen uitzondering op. Ik hou van het lettertype wat ze gebruikt hebben en ook het transparante van de verpakking. Bij douche producten is het altijd fijn om te zien hoeveel er nog in de fles zit. Het plastic is stevig en voorzien van een klikdop. Voor het schrijven van deze review heb ik de Shower Oil meegenomen ergens naar toe, maar toen bleek dat de dop niet geheel lekvrij is. Dat is wel een minpuntje, want olie plakt en laat vlekken achter. Gelukkig had ik alleen wat tijdschriften in de tas zitten. Verder heeft de Etos niet teveel poespas toegepast op de verpakking en het design minimalistisch gehouden. Erg geslaagd. De fles bevat 200 ml en gaat heel lang mee.
Etos douche olie

Ingrediënten

Etos geeft zelf aan dat er 60 % natuurlijke oliën gebruikt worden in deze Shower Oil. En op de ingrediëntenlijst zie je dat ook zeker terug. Wat ik ook zie is parfum hoog op de ingrediëntenlijst, maar ik hou er van als een product lekker ruikt. MIPA-Laureth Sulfate is een mildere reiniger dan Sodium Laureth Sulfate. Verder zie ik ook Panthenol staan op de lijst en dit heeft een hydraterende werking. Al met al is het geen slechte ingrediëntenlijst en denk ik dat het een lekker en verzorgend product is voor onder de douche.
Etos douche olie

Product

Zoals je op onderstaande foto kan zien heeft de fles een klikdop. Er zit een kleine opening aan waar de olie uit komt. Ik vind het prettig dat de opening niet zo groot is, zodat je makkelijker kan doseren. De olie is redelijk vloeibaar, want op de tweede foto hieronder loopt hij al redelijk van mijn hand af. Maar als je de olie op een spons of in je handen aanbrengt en dan over je lichaam verdeelt is dat geen probleem. De Shower Oil schuimt een heel klein beetje, maar niet zoals een normale badschuim of shower foam. De douche olie heeft een vrij neutrale geur en is hierdoor niet overheersend. Ik vind het wel een lekkere geur, de geur is een beetje zoet, maar ook warm en kruidig.
Etos douche olie Etos douche olie

Conclusie

Ik ben heel erg tevreden over de Etos Shower Oil. Ik gebruik hem regelmatig tijdens het douchen en merk dat ik het heerlijk vind om mijn zachte huid na het douchen te voelen. De olie is heel fijn in gebruik en schuimt heel lichtjes. In gebruik is het product redelijk zuinig, ook al lijkt dat misschien van niet. De olie verdeel ik met mijn handen over mijn lichaam, omdat het in een spons niet gemakkelijk te verdelen is. Na het douchen voelt mijn huid heel zacht en gevoed aan en hoef ik eigenlijk geen bodylotion of butter te gebruiken. Kortom een lekker product voor onder de douche en ook nog eens geschikt voor ieder budget. Ik ben nu heel erg benieuwd naar de andere producten die ik nog heb liggen van de Etos. Ook wil ik nog graag de Botanicals lijn gaan proberen.

Momenteel (van 30 november tot en met 13 december 2015) zijn de bad en douche producten van Etos huismerk in de aanbieding: 2e halve prijs.
Etos douche olie

Heb jij al producten van de nieuwe Etos lijnen geprobeerd?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Mariëlle 3 december 2015

  Ik vind het echt een leuke zet van Etos, ik geef wat producten aan mijn moeder cadeau, maar ik ga zelf ook even ruiken hihi!

 • Reageer Lianne 3 december 2015

  Ik vind zelf douche olie heerlijk!? Ik ga hem een keer proberen.

 • Reageer Manon 3 december 2015

  Een douche olie is zo lekker.IK gebruik er 1 van rituals

 • Reageer Bertine 3 december 2015

  ik heb nog nooit een olie onder de douche gebruikt, lijkt me wel fijn. mooie foto’s!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #86: Kerstshow Intratuin, Fietsmand en PSV – AZ,

  GLAMOURMOES' WEEKLY #86 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close