Kruidnoten Cheesecake recept

25 november 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Recept

Voor de verjaardag van mijn broertje en mij zochten we naar recepten voor taart. We hadden al besloten dat we een Boswandelingtaart, appeltaart en banaan chocolade kwarktaart zouden maken, maar er moest nog één taart bij. Na wat zoeken op de website van Lekker & Simpel kwam ik bij het Kruidnoten Cheesecake recept terecht. Die wilde ik wel gaan maken, dus zo gezegd zo gedaan. Vandaag deel ik dit makkelijke recept voor een Kruidnoten Cheesecake. Ideaal ook voor tijdens pakjesavond!
Kruidnoten Cheesecake recept

Kruidnoten Cheesecake recept

Het originele recept komt van Lekker & Simpel en is perfect voor deze tijd van het jaar. Je hebt geen aparte ingrediënten nodig en het is heel gemakkelijk te maken. Ik deel het recept graag met jullie, wie weet kun je het nog maken voor pakjesavond. Maar als je de kruidnoten vervangt door speculaas, kun je het het hele jaar door maken. En volgens mij is de cheesecake ook lekker met Bastogne koeken. Er zijn ontzettend veel variaties op een cheesecake, zo at ik laatst op de Margriet Winterfair een brownie cheesecake, ook erg lekker.
Kruidnoten Cheesecake

Ingrediënten

Hieronder de ingrediënten die je nodig hebt om de Kruidnoten Cheesecake te creëren. Zoals je ziet kun je alle ingrediënten gewoon in de supermarkt halen. Bovendien heb je misschien het meeste al standaard in huis en hoef je alleen de monchou te kopen.

 • 400 gram Monchou
 • 200 gram kruidnoten
 • 75 gram roomboter
 • 1 tl koekkruiden
 • 100 gram basterdsuiker (ik gebruikte witte)
 • 2 eieren

ingrediënten Kruidnoten Cheesecake

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Maal de kruidnoten fijn met een deegroller en een plastic zak of gebruik een keukenmachine. Zelf heb ik een hele ouderwetse draaier gebruikt voor het fijn malen van de kruidnoten.
 3. Smelt de roomboter in een pannetje of de magnetron en meng dit door de kruidnotenkruimels. Vervolgens bedek je de bodem van een ingevette springvorm met dit mengsel. Dan kun je het mengsel gaan maken wat over de bodem van je taart komt.
 4. Doe de Monchou, suiker, eieren en koekkruiden in een beslagkom en mix het tot een glad beslag.
 5. Schenk het mengsel over de kruidnotenbodem en zet je taart voor ongeveer 40 minuten in de oven.
 6. Onze oven verwarmd niet overal even goed dus we hebben de taart een slag gedraaid en nog 5 minuten laten staan. Laat de taart helemaal afkoelen en decoreer met kruidnoten en eventueel een beetje slagroom.

Kruidnoten Cheesecake

Resultaat

En hieronder zie je het resultaat van het Kruidnoten Cheesecake recept. Een mooie taart met een bruin kleurtje. En je ziet dat de bovenste laag een beetje gebarsten is. De cheesecake werd door iedereen die hem geproefd heeft, goed ontvangen. Zelf heb ik hem natuurlijk ook geproefd en ook ik vond hem erg lekker. Goed van smaak en de kruidnotenbodem geeft wel echt een ‘sinterklaas touch’ aan de taart. Ik vind het zeker een recept dat voor herhaling vatbaar is.
Kruidnoten cheesecake

Heb jij al wel eens een cheesecake gemaakt?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Svenja 25 november 2015

  Hmmm ik zie een hoop lekkere Sinterklaas recepten voorbij komen laatste tijd! Deze taart ziet er ook weer te lekker uit. Super fijn dat je dit receptje met ons deelt <3

 • Reageer Mandy 25 november 2015

  YUM!!! Taart met kruidnoten klinkt overheerlijk! Ik krijg er spontaan zin van om te bakken.

 • Reageer Lianne 25 november 2015

  Dat ziet er heerlijk uit! ?

 • Reageer Joanne 25 november 2015

  Ah wat leuk! Ziet er ook goed uit 🙂

 • Reageer Lifetimes 25 november 2015

  Dit ziet er zo lekker uit! Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit cheesecake heb gegeten! (snap ook niet hoe dat heeft kunnen gebeuren, haha) Ik denk dat ik deze maar eens voor pakjesavond moet gaan maken. Xx

 • Reageer Saraya 25 november 2015

  Oo yumiieee!! Ziet er overheerlijk uit 🙂
  X

 • Reageer Carolien - On a Healthy Adventure 26 november 2015

  Wow, deze ziet er heerlijk uit! Misschien wel eens maken als cheat meal voor Sinterklaas 🙂

 • Reageer Northflix 27 november 2015

  Ja, ik heb wel eens cheesecake gemaakt, maar die zag er bij lange na niet zo mooi uit als die van jou!
  Dit recept sla ik op!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #85: Kruidnoten Cheesecake, Boswandeling taart en verjaardag vieren

  GLAMOURMOES' WEEKLY #85 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close