Eerste ervaring met Veet Ontharingscrème

5 november 2015 | Geplaatst in Beauty, Review

Een tijdje geleden ontving ik een e-mail van Veet met de vraag of ik een product wilde testen. Nieuwsgierig als ik ben zei ik ja en ontving ik een paar dagen later een pakketje met de Veet Ontharingscrème voor onder de douche. Ik gebruik voor het ontharen altijd scheermesjes en scheergel, dus dit was geheel nieuw voor mij. Ik ben niet iemand die met wax in de weer gaat, dus ik was blij dat het geen waxstrips waren. Nu ben je natuurlijk wel benieuwd hoe de Veet Ontharingscrème voor onder de douche werkt? Ja, dat dacht ik al. Ik ga mijn eerste ervaring in dit artikel met jullie delen.
Veet Ontharingscrème

Veet Ontharingscrème voor onder de douche

Ik moet toegeven dat ik, naarmate de herfst en winter vorderen, niet zo goed ben met het scheren van mijn benen. Ik heb vrij blonde haartjes, waardoor ze minder snel opvallen en het duurt me altijd veel te lang om een uitgebreide scheersessie onder de douche te houden. Een ontharingscrème voor onder de douche zou daarom wel een uitkomst zijn. Ik ging de uitdaging aan en heb de crème getest tijdens een douchesessie, wat ik er van vind lees je straks. Eerst even kijken naar de verpakking en het product.

Veet In Shower Ontharingscrème werkt zelfs bij zeer korte haartjes dicht op de haarwortel, waardoor de huid tot wel 4 dagen glad blijft. De unieke combinatie van waterbestendige bestanddelen werkt terwijl je onder de douche staat. Onze formule voor de normale huid is verrijkt met lotusmelk, die bekend staat om haar verzachtende eigenschappen, en een heerlijke jasmijngeur. Je huid voelt dus niet alleen glad aan, maar is zijdezacht en gevoed.
Veet In Shower Ontharingscrème

Verpakking

Ik ontving de ontharingscrème goed verpakt in plastic en karton. De verpakking bevat een tube met crème en een spons met twee verschillende zijde. De tube is eenvoudig vormgegeven, recht toe recht aan, maar wel lekker roze! Daar hou ik wel van. Op de voorkant zie je dat het duidelijk om een ontharingscrème voor onder de douche gaat. Op de achterkant staan de voorzorgsmaatregelen, gebruiksaanwijzing en ingrediënten. Deze zijn echter wel heel klein afgedrukt, dus kun je beter de kartonnen verpakking bewaren. Je opent de tube met een draaidop en vervolgens zit er een kleine opening waar de crème uitkomt. Leuke verpakking en gemakkelijk in gebruik. Er zit een hoeveelheid van 150 ml in.

Ingrediënten

Hieronder zie je de ingrediëntenlijst van de ontharingscrème. De lotusmelk (Nelumbo Nucifere Flower Extract) staat bijna helemaal onderaan op de lijst. Dit betekent dat er bijna niets van in zit. En parfum (de jasmijngeur) staat halverwege de lijst. Die overheerst dus niet, maar zit er wel overduidelijk in.
Veet In Shower Ontharingscrème

Gebruiksaanwijzing

 1. Lees voor gebruik de voorzorgsmaatregelen. Breng net voordat je onder de douche stapt de crème gelijkmatig aan op een droge huid. Wrijf de crème niet in. Gebruik hiervoor de zachte, gekleurde zijde van de spons. Zorg ervoor dat het gebied dat je wilt ontharen, volledig bedekt is met crème. Was daarna goed je handen.
 2. Wacht na het aanbrengen minimaal 1 minuut voordat je onder de douche stapt.
 3. Volg onder de douche je normale doucheroutine. Houd de crème de eerste 2 minuten van de douchebeurt niet rechtstreeks onder de waterstraal, zodat de crème lang genoeg op de huid blijft om te kunnen werken. Het kan zijn dat in deze fase een deel van de crème wegspoelt.
 4. Nadat de crème in totaal 3 minuten op je huid heeft gezeten, gebruik je de witte kant van de spons om voorzichtig een klein gebied te testen door de crème hier te verwijderen. Maak hiervoor cirkelvormige bewegingen. Als de haartjes gemakkelijk loslaten, kun je ook de rest van je de crème verwijderen. Bij hardnekkige haartjes kun je de crème nog even laten zitten. Maar nooit langer dan in totaal 6 minuten. Gebruik op gevoelige delen de zachte, gekleurde kant van de spons om de crème te verwijderen.
 5. Spoel je huid na gebruik grondig af met water om de crème volledig te verwijderen en droog de huid af. Spoel de spons af. Sluit de tube wanneer je deze niet gebruikt.

De crème is trouwens geschikt voor je oksels, benen en bikinilijn.
Veet In Shower Ontharingscrème Veet In Shower Ontharingscrème

Mijn eerst ervaring

Ik wil aangeven dat ik dit product nu één keer gebruikt heb en daarvan mijn eerste ervaringen wil delen. Ik heb de crème aangebracht op mijn huid en weer verwijderd zoals staat beschreven in de voorzorgsmaatregelen. Je moet dit doen om te testen of je niet allergisch reageert binnen 24 uur. Ik had geen allergische reactie, dus de dag er na ben ik gewapend met het sponsje en de crème de badkamer in gegaan. Op mijn droge benen heb ik het product aangebracht met het sponsje. Mijn haartjes waren vrij lang, dus voor mijn gevoel moest ik een flinke hoeveelheid erop smeren. De substantie is dik en rozig, maar ruikt wel lekker. Het verdeelde niet heel gemakkelijk, maar uiteindelijk had ik allebei mijn onderbenen ingesmeerd met de ontharingscrème.

Na een minuut wachten stapte ik onder de douche. Toen liep ik al gelijk tegen het eerste probleem aan. Hoe kan ik mijn normale doucheroutine volgen als mijn benen de eerste 2 minuten niet in de waterstraal mogen staan? Juist, dat was al niet zo’n succes. Een deel van de crème was al vrij snel verdwenen in het doucheputje. Wij hebben een geautomatiseerde ventilatie met minuten, dus ik ging na 3 minuten met de witte kant van het sponsje aan de slag, ronddraaiende bewegingen maken en de haartjes verwijderen. Ik zag dat er wel haartjes los kwamen, dus ik heb beide benen ontdaan van de crème. Daarna de overtollige crème verwijderd. Onder de douche kan ik nooit zo goed zien of alle haartjes verwijderd zijn, dus toen ik klaar was heb ik mezelf afgedroogd en mijn benen eens goed bekeken. Mijn conclusie? Dat lees je door iets verder naar beneden te scrollen.

Edit: Ik heb geen before en after foto’s gemaakt, omdat ik foto’s van behaarde benen onsmakelijk vind en daarnaast geen smurrie op m’n camera wilde.
Veet In Shower Ontharingscrème Veet In Shower Ontharingscrème

Conclusie

Meer dan de helft van de haartjes zaten nog op mijn benen. Oftewel, de crème heeft z’n werk niet gedaan. Mijn benen waren wel zacht, maar niet glad. Ik weet niet waar het aan ligt, of ik te weinig crème gebruikt heb, niet lang genoeg heb gewacht, of te veel water over mijn benen had laten lopen. Of misschien waren de haartjes juist te lang. Voor mij was het in ieder geval geen succes. Ik loop nu met half onthaarde benen rond, want een groot deel van de haartjes is niet verwijderd. Ik wil het product nog een tweede kans geven en proberen om het iets langer te laten inwerken, maar ik ben bang dat het voor mij geen topper is. Dan scheer ik liever mijn benen wat vaker. Het idee is dus erg leuk, alleen voor mij werkt het niet goed. Want als ik onder de douche ga staan, kan ik niet voorkomen dat mijn benen nat worden.
Veet In Shower Ontharingscrème

Heb jij al wel eens een ontharingscrème gebruikt?

liefs marloes

Dit artikel bevat product die zijn opgestuurd in samenwerking met een bedrijf.

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Mariëlle 5 november 2015

  Wat balen dat ie tegenvalt, een scheermesje blijft toch best handig haha!

 • Reageer Manon 5 november 2015

  Balen he, ik vond het ook al zo tegenvallen

 • Reageer Bianca 5 november 2015

  Ik heb met zowat alle cremes die ik al heb getest dezelfde ervaringen, de meeste haartjes verdwijnen niet en sommige cremes irriteren de huid alleen maar. Dan toch maar gewoon scheren 🙂

 • Reageer Beautyjuf 5 november 2015

  Meid, wat een eerlijke review! Ik heb ook een product van Veet ontvangen. Deze ga ik komende weekend uitproberen. Ik ben erg nieuwsgierig of het product mij wel bevalt.

 • Reageer Sanne 5 november 2015

  Goede en eerlijke review, dat heb ik graag. Maar wat jammer dat het is tegengevallen.

 • Reageer Melanie 5 november 2015

  Jammer dat de ontharingscreme zo tegenvalt! Het zou anders een perfect product zijn geweest. Fijn dat je dit met ons deelt!

 • Reageer Anneke 11 mei 2018

  Mijn ervaring is zeer positief, het werkt erg goed bij mij. Gebruik niets anders meer.

 • Reageer Arista 6 juni 2018

  Ik heb vorig maand VEET ontharingscreme geprobeerd, omdat ik na het scheren met een scheermesje meestal achteraf last krijg van jeuk… Het werkt heel goed! Mijn huid was helemaal glad, en ik heb helemaal geen last van irritatie gehad. Je moet de creme wel 5 min laten inweken, 1-3 minuten is echt te kort. En je moet ook niet te weinig erop smeren. Ik ben in ieder geval ZEER TEVREDEN, wou dat ik het eerder had ontdekt 🙁

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Citytrip Lissabon deel #2

  Vorige week konden jullie het eerste deel van mijn foto's zien in het artikel Citytrip Lissabon deel #1. Hierin deelde...

  Close