Citytrip Lissabon deel #2

4 november 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Travel

Vorige week konden jullie het eerste deel van mijn foto’s zien in het artikel Citytrip Lissabon deel #1. Hierin deelde ik de foto’s en ervaringen van onze eerste twee dagen in Lissabon. We genoten van het heerlijke weer en de prachtige stad. Vandaag wil ik jullie meenemen naar de derde dag, de dag waarop we een bezoek brachten aan Sintra. Dit werd door iedereen aangeraden die al in Lissabon was geweest. We deden dit samen met Jorien en Jimmy en maakte ontzettend veel foto’s. In Citytrip Lissabon deel #2 zie je alle foto’s die ik tijdens de dag maakte. Helaas was ik vergeten om een reserveaccu in mijn tas te stoppen, dus zitten er ook foto’s van de camera van mijn moeder tussen.
Citytrip Lissabon deel #2

Citytrip Lissabon deel #2

Rond half 11 spraken we af met Jorien en Jimmy af op station Rossio. Vanaf hier zou de trein naar Sintra gaan. Sintra is een van de toeristische trekpleisters in de omgeving van Lissabon. Het is sprookjesachtig en heuvelachtig, de uitzichten zijn prachtig, maar ook de paleizen zijn heel mooi en gevarieerd. Als je op het station in Sintra aankomt staan er mensen die je willen overhalen om met een buggy of TukTuk de heuvels op te rijden naar de paleizen, maar wij namen bus 434. Je betaalt € 5 p.p. en dan kun je het Palacio Nacional de Sintra, Castelo Mouros, Quinta la Regaleira en Palacio da Pena bekijken. Je kunt bij iedere halte uitstappen en ook weer instappen. Ik kan je aanraden om met de bus te gaan, want de stukken naar Castelo Mouros en Palacio da Pena zijn niet heel makkelijk te lopen. Steile hellingen, haarspeldbochten etc.
Estacio Rossio Estacio Rossio Estacio Rossio Sintra

Sintra is echt ontzettend fotogeniek, je blijft foto’s maken van de mooie gebouwen en uitzichten. Ik heb daarom een selectie gemaakt van de foto’s die ik gemaakt heb. Hieronder zie je ze en hopelijk snap je nu waarom ik het er zo mooi vond. Helaas werd het wel steeds meer bewolkt, waardoor niet alles meer met blauwe lucht op de foto staat. Maar Palacio da Pena, helemaal bovenop de heuvel is zelfs dan nog mooi. Kijk maar mee en geniet.
Sintra

In het centrum van Sintra vind je kleine winkeltjes met handgemaakte items en souvenirs. Verder zijn er veel cafeetjes, barretjes en restaurantjes. De huizen en gebouwen zijn allemaal vrolijk gekleurd en de meeste ook netjes onderhouden. Het is er wel echt toeristisch, maar daar moet je een beetje doorheen kijken. Ook bij de verschillende paleizen zijn vaak mogelijkheden om wat te eten of te drinken. Doe wel goede schoenen aan, want ondanks dat je veel met de bus kunt doen, moeten er ook wel stukken gelopen worden.
Sintra Sintra Sintra Sintra SintraSintra Sintra Sintra Sintra Sintra

Sintra Sintra Sintra Sintra Sintra Sintra Sintra Sintra Sintra Sintra

Ben je in Lissabon? Pak dan de trein naar Sintra vanaf treinstation Rossio. Heb je een Lisboa Card, dan is dit gratis en anders betaal je € 5 p.p. voor een retourtje, ook geen geld als je zo’n 40 minuten in de trein zit. Het is natuurlijk ontzettend toeristisch, maar als je van mooie architectuur, kastelen en paleizen houdt moet je zeker gaan.

liefs marloes

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Mariëlle 4 november 2015

  Ik heb zoveel zin om er tussen uit te gaan, zeker als ik dit zie!!

 • Reageer Mandy 4 november 2015

  Wat een prachtige foto’s!! Zo mooi met alle kleuren en patronen. Lijkt me erg gaaf om het in het echt te zien. En de lekkere warme zon, <3

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #82: Moeilijke beslissing, GRA-PSV, Boswandeling macarons

  GLAMOURMOES' WEEKLY #82 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Sluiten