Mijn top 7 travel essentials Lissabon

15 oktober 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Travel

Als jullie mijn blog al een tijdje volgen weten jullie dat ik momenteel, als dit artikel online komt, in Lissabon zit. Heerlijk even zes dagen er tussenuit en genieten van deze prachtige stad met hopelijk heel mooi weer. Belangrijk als je op vakantie gaat zijn natuurlijk de travel essentials. Ik deel in dit artikel mijn travel essentials, die ik meeneem naar Lissabon, maar ook eigenlijk altijd bij me heb als ik op citytrip ga.

Voordat ik verder ga met de travel essentials Lissabon maak ik de winnares van het gratis paar schoenen bij Sacha bekend. Sacha heeft eerlijk geloot en als winnares is Milou gekozen. Zij heeft inmiddels een e-mail ontvangen met daarin de code om een gratis paar schoenen uit te zoeken. Ik wil iedereen bedanken voor het meedoen en Milou veel plezier alvast met je nieuwe paar schoenen!
travel essentials Lissabon

Mijn top 7 travel essentials Lissabon

Voor mijn citytrip naar Lissabon moet ik natuurlijk mijn koffer inpakken, iets wat ik nooit zo goed kan. Ik neem altijd teveel mee en meestal ben ik een paar uur voor vertrek nog bezig, ik stel het altijd zo lang mogelijk uit. De items die ik eigenlijk altijd meeneem zijn altijd wel snel bij elkaar gepakt. Mijn travel essentials Lissabon laat ik vandaag aan jullie zien in dit artikel. Het varieert van opladers voor telefoon en camera tot hygiënische doekjes en handgel. De meeste items die ik jullie laat zien zijn essentials die mee gaan in mijn handbagagekoffer. We vliegen met Transavia vanaf Eindhoven en bij deze maatschappij mag je 10 kg handbagage meenemen. Ik heb een lekkere hysterische roze koffer van de Primark die de juiste maten heeft. Kijk maar snel mee wat mijn travel essentials zijn.

Informatieboekje en veilig tasje van Pac Safe

Als ik op vakantie ga wil ik altijd meer informatie over de omgeving. Dit keer hebben we zelf een boekje gekocht bij de ANWB winkel. Normaal ga ik vaak naar de bibliotheek. In Wat&Hoe Lissabon zit een plattegrond en een schat aan informatie over alles wat er te doen is in deze Portugese stad. Niet alleen de bezienswaardigheden staan genoemd ook de info over hoe je er moet komen en overzichtspagina’s met de verschillende wijken. Als je zelf geen planning wilt maken, kun je de zogenaamde ‘In een dag’ pagina’s gebruiken.

Naast een boekje over de stad is een veilige tas ook essentieel. Ik kocht vlak voordat ik naar Barcelona ging onderstaande ‘Pacsafe’. Dit tasje kun je om je nek dragen en hier doe je dan je waardevolle spullen in. Het koord is niet stuk te trekken, waardoor je je spullen altijd veilig bij je draagt.
Travel essentials

Elektronica

Wat ik meeneem aan elektronica zie je hieronder op de foto. Het enige dat niet op de foto staat is natuurlijk mijn spiegelreflex camera. Daar maakte ik deze foto mee. Ik wil tijdens mijn citytrip gaan vloggen, daarvoor heb ik mijn Panasonic Lumix bij me. Uiteraard mag mijn telefoon niet ontbreken op deze foto, want daarmee maak ik altijd heel veel foto’s. Ook neem ik mijn tablet mee, dat vind ik soms makkelijker als ik dingen op moet zoeken en om spelletjes te spelen.
Travel essentials

Leesvoer

Onderstaande tijdschriften en boeken gaan ook mee in mijn koffer. Het is zo’n drie uur vliegen naar Lissabon en dan is het altijd wel fijn als je wat te lezen hebt. In de ene Glamour ben ik al begonnen en de andere is de nieuwste van de maand november. Het leesboek is van Irene Cao en kocht ik afgelopen zomer in Emmen bij de Boekenvoordeel. Dit is een driedelige boekenserie, het eerste deel heb ik al uit.
Travel essentials

Mini’s

Omdat je natuurlijk gelimiteerd gewicht hebt, moet je ergens op besparen. Mini’s aanschaffen zijn daarom voor mij echt een must. Ik heb ook wel eens van die travelsetjes gehad, maar dat was iedere keer een geknoei met al mijn producten. Nu heb ik onder andere onderstaande heerlijke producten gekocht bij de DM Drogerie in Duitsland. Op deze manier bespaar ik gewicht én ruimte in mijn koffer en kan ik meer meenemen. Naast deze mini’s heb ik ook nog een body lotion, reinigingsmelk en – tonic voor mijn gezicht en tandpasta om mee te nemen.
Travel essentials

Opladers en camera accessoires

Zonder opladers van je elektronica ben je natuurlijk nergens. Want als je batterijen eenmaal leeg zijn kun je ze niet meer opladen. Ik neem daarom mijn telefoon- en cameraopladers mee. Een extra accu en schoonmaakdoekje voor de lens van mijn camera. Verder gooi ik ook mijn powerbank nog in mijn tas voor onderweg, als ik even geen stopcontact tot mijn beschikking heb.
Travel essentials

Zonbescherming

Omdat ik naar Lissabon ga is het belangrijk om zonbeschermingsproducten mee te nemen. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 20/25 graden en als de zon dan eenmaal schijnt heb je die bescherming zeker nodig. Ik neem de Paula’s Choice zonnebrand met factor 50 mee, een handige mini van de Etos met factor 30 en de gezichtscrème van Biodermal. Zo moet ik zeker genoeg bescherming hebben voor mijn huid. En een zonnebril kan natuurlijk niet ontbreken om je ogen te beschermen tegen de felle zon. Deze neem ik altijd mee in het beschermhoesje dat ik vorig jaar al een keer kocht bij de Primark.
Travel essentials Travel essentials

Schone handen en frisse adem

De laatste producten die meegaan zijn super handig voor onderweg tijdens onze dagen in Lissabon. Ik heb eigenlijk altijd een flesje handgel bij me, waar je geen water voor nodig hebt. Als je een keer plakkerige handen of vieze handen hebt kan je snel en gemakkelijk je handen weer schoonmaken. Daarnaast heb ik ook nog een pakje hygiënische doekjes bij me om mijn handen schoon te maken als ik zonnebrandcrème heb gebruikt bijvoorbeeld, maar ook om een tafel of stoel schoon te maken. En als allerlaatste gaat er kauwgom mee, niet alleen fijn in het vliegtuig tijdens het opstijgen en landen, maar ook voor een frisse adem.
Travel essentials

 

Wat zijn jouw travel essentials?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Manon 15 oktober 2015

  Leuk om te zien wat je meeneemt. Ja een camera is echt heel erg belangrijk. Ik baal er zo van toen ik in 2012 alles in NY met mijn telefoon heb gefotografeerd brr

 • Reageer Saraya 15 oktober 2015

  Leuk voor te zien wat je zoal meeneemt op reis 🙂
  X

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #79: Voorbereiding Lissabon, ruiten krabben en DM

  GLAMOURMOES' WEEKLY #79 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Sluiten