Bloggerslife #6: Typisch bloggers

10 september 2015 | Geplaatst in Bloggerslife

Hoera, eindelijk weer een artikel in de rubriek Bloggerslife. Het vorige artikel dat ik schreef over het combineren van bloggen met een fulltime baan kwam online op 23 mei, dus dat is nu vier maanden geleden. Ik heb nu weer inspiratie voor twee nieuwe artikelen en ik begin met Bloggerslife #6: Typisch bloggers. De blogwereld is een apart wereldje en ‘wij bloggers’ hebben zo onze typische eigenschappen en dingen die we doen. Vandaag deel ik mijn typische bloggers dingen met je.
Bloggerslife #6

Bloggerslife #6: Typisch bloggers

Ik denk dat we het allemaal wel kennen, van die typische dingen die bloggers doen. Ik heb er vandaag een aantal op een rijtje gezet. Van foodfoto’s maken, tot alle producten kopen waarover je een positieve review over hebt gelezen. Maar ook van 4 verschillende paar sneakers hebben tot altijd overal notitieboekjes voor nodig hebben. De meeste dingen doe je automatisch, maar als je er over nadenkt zul je het heel erg herkennen. Ik ben benieuwd of jij ook nog typische bloggers eigenschappen kent.

Overal foto’s van maken – Als blogger maak je overal foto’s van met je mobiele telefoon, maar ook met je digitale of spiegelreflex camera. Als je buiten loopt van mooie luchten, je huisdier, maar ook van winkels en uiteraard selfies met je nieuwe lipstick.
Samsung Galaxy S6
Overal notitieboekjes voor hebben – Ik heb denk ik wel een stuk of 6, 7 notitieboekjes, maar de helft van de tijd gebruik ik ze niet. Maar hoe kan je nou van die uberschattige notitieboekjes met Minions weerstaan, of die prachtige exemplaren van de Hema. Juist, niet dus!
notitieboekjes Hema en Minions
Foodfoto’s maken – Ik denk dat deze wel heel herkenbaar is, foto’s maken van je eten. En dan het liefst van een zo perfect mogelijk gerecht zoals een heerlijke verse pizza bij een restaurant of een volmaakt stukje taart. Maar ook de bekers van Starbucks en de Bagels bij Bagels & Beans. Ook onze healthy ontbijtjes moeten er aan geloven, eerst een foto dan pas eten.

Opgemaakte producten bewaren – Als beautyblogger ben je natuurlijk veel met beauty – en verzorgingsproducten bezig. Vele bloggers zullen dan ook iedere maand hun opgemaakte producten bewaren om ze vervolgens te delen via een video of artikel.

Nieuwe producten kopen – Heb jij dat ook? Je leest een artikel over een nieuw product, een mascara of lipstick en je bent gelijk geneigd om naar de winkel te rennen om het te kopen. Of natuurlijk in je virtuele winkelmandje te stoppen. Ik heb dat vooral bij mascara’s, nieuwe verzorgingsproducten en parfum. Als ik niet oppas, kan ik het straks echt niet meer kwijt in mijn beautykast.

Aan één parfum niet genoeg hebben – Ik kan niet zonder parfum, er gaat bijna geen dag voorbij dat ik niet met een lekker luchtje opgesprayt de deur uit ga. Ik heb dan ook een heel schap vol, met een stuk of twintig verschillende parfums. En ik heb toch meer een voorkeur voor duurdere merken, dus geen goedkope verslaving. Als er een nieuwe geur uitkomt wil ik die graag ruiken en het liefst ook kopen. Gelukkig weet ik me meestal in te houden.
parfum Dior, Givenchy, Chloé en Marc Jacobs
Nagellak in 100 verschillende kleuren – Nog zoiets wat bloggers veel hebben, nagellak! En altijd maar zeggen dat er geen één kleur hetzelfde is. En weet je wat het bij mij is? Ik gebruik een nagellak één of twee keer en vervolgens beland ie in mijn kast bij de rest en komt ie niet meer te voorschijn. Heb jij dat ook?
OPI, Essie, Sally Hansen nagellak
Witte sneakers – Witte sneakers zijn een trend in bloggersland deze zomer en ik zie ze overal voorbij komen. Vooral de Adidas variant is heel populair. Ik betrap mezelf erop dat ik ook vier paar sneakers/gympen in mijn bezit heb.
witte sneakers
Telefoon checken – Oh, hier betrap ik mezelf zo vaak op. Even snel kijken of er al reacties zijn op mijn nieuwe artikel. Checken of ik nog nieuwe e-mails heb, of even snel Snapchatten en door mijn Instagramfeed scrollen. Het zijn allemaal dingen die ik meerdere malen per dag op mijn telefoon doe.

Google Analytics – Google Analytics checken doe ik ook regelmatig. Ik ben altijd benieuwd waar mijn bezoekers vandaan komen, hoe ze op mijn blog gekomen zijn, maar ook welke zoekwoorden ze gebruiken. Bizar op welke manieren ze soms mijn blog vinden, ook kan ik het dan niet zo goed plaatsen.

Lipstick in alle soorten en maten – Van lipstick heb ik inmiddels best wel wat gespaard, maar eigenlijk gebruik ik ze bijna niet. Ik heb geen zin om de hele dag mijn lipstick bij te werken na een hapje of drankje. Maar ik heb niet alleen lipstick, ook lipgloss en lipbalms heb ik in overvloed. Tijd voor een no-buy misschien??
Hema, MAC, Rimmel en Essence lipstick

Wat vind jij typisch bloggers?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageer Danielle 10 september 2015

  heel herkenbaar haha!

 • Reageer Madeleine 10 september 2015

  Hihi heel erg herkenbaar 🙂

 • Reageer Manon 10 september 2015

  Super herkenbaar!

 • Reageer Sanae 10 september 2015

  Hahaha zo herkenbaar dit!

 • Reageer Marushi 10 september 2015

  Ik herken alles wat je heb opgeschreven! haha

 • Reageer Sarah 10 september 2015

  Zo herkenbaar allemaal! 🙂

  Sarah x

 • Reageer Iris 10 september 2015

  Ik herken alles eigenlijk wel, haha! Zelfs de witte schoenen, heb nét een paar witte All Stars gekocht.

 • Reageer Maaike 10 september 2015

  Haha leuk artikel! Ik moet ook echt foto’s maken van ALLES en dan vooral van lekker eten. Het komt namelijk ook altijd in mijn Weekly Journals terecht dus ja ;p

 • Reageer Laura Aerts 10 september 2015

  Dat ze bij winacties maar al te graag laten weten dat ze blogger zijn in de hoop om meer kans te maken. wat vaak ook lukt..

 • Reageer Beautyjuf 10 september 2015

  Haha, wat een leuk artikel! En, zo herkenbaar! Ik kan me eigenlijk overal wel bij aansluiten.

 • Reageer Annelies 10 september 2015

  Wat grappig om te lezen. Heel herkenbaar. Ik heb heel toevallig vandaag weer 2 nieuwe nagellakjes gekocht. Komt er dan nooit een eind aan die verzameling? 😉

 • Reageer Nicole 10 september 2015

  Haha ik herken ze echt allemaal! Ik val mijn snapchat buddies iedere ochtend toch even lastig met een aantal makeup foto’s haha.

 • Reageer Claudia 26 september 2015

  Het valt me nog mee, ik kan me in een paar dingen herkennen. Al is dat ook een flink stuk minder geworden sinds ik stage loop. Ik mis het wel!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #74: Oriflame, uitgaan Eindhoven en DM Drogerie

  GLAMOURMOES' WEEKLY #74 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close