Dove Nourishing Oil Care shampoo en conditioner

20 augustus 2015 | Geplaatst in Beauty, Review

Toen ik een 2 weken geleden een weekendje bij mijn ouders op de camping was, dacht ik tijdens het winkelen in Emmen dat ik mijn shampoo vergeten was mee te nemen. Dus toen heb ik bij de Action snel een shampoo en conditioner meegenomen. Uiteindelijk bleek ik wel shampoo bij me te hebben, maar ik heb deze producten nu toch getest en wil jullie er graag meer over vertellen. Het gaat om de Dove Nourishing Oil Care shampoo en conditioner. Deze komen uit de Dove Hair Therapy lijn en ik ben er heel tevreden over.
Dove Nourishing Oil care

Dove Nourishing Oil Care shampoo en conditioner

Ik heb al regelmatig producten van Dove getest en ben heel erg te spreken over hun douchegels, maar ook over de Dove Pure Care Dry Oil, daar heb ik inmiddels al een nieuwe fles van aangeschaft. Maar ook de shampoo’s en conditioners van Dove blijven me verbazen. Momenteel gebruik ik de Dove Nourishing Oil Care shampoo en conditioner. En Dove zegt het volgende over de shampoo en conditioner:

Ziet je haar eruit als één grote pluizenbol? Dan is het waarschijnlijk te droog. Geen nood. De Dove Nourishing Oil Care shampoo bevat gewichtsloze voedende olieën die je haar verzorgen zonder te verzwaren. Je haar wordt snel weer soepel en handelbaar.

Vandaag review ik de Dove Nourishing Oil Care shampoo en de Dagelijkse intensieve conditioner voor jullie. Ik verklap alvast dat ik er heel enthousiast over ben.
Dove shampoo en conditioner

Shampoo

De shampoo van Dove zit in de herkenbare witte flacon en deze lijn heeft gouden details. Een mooie strakke verpakking met een gemakkelijke klikdop die goed sluit. De vorm van de fles is anders dan de tubes van Dove uit de Advanced Hair Series die vorig jaar in de schappen zijn komen te liggen. Deze Hair Therapy shampoo is al langer te koop. De shampoo bevat 250 ml, wat een vrij standaard inhoud is voor drogisterijmerken.
Dove Nourishing Oil Care Dove Nourishing Oil Care

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst van de shampoo ziet er zo uit. Ik zie veel oliën die hoog op de ingrediëntenlijst staan, dus dat is fijn. Er zit wel SLS in en parfum. Ik heb daar geen moeite mee, want voor mij moet een shampoo lekker ruiken en schuimen.
Dove Nourishing Oil Care
De substantie van de shampoo is parelmoer glanzend wit. Daarnaast is hij ook wat dikker dan de gemiddelde shampoo. Hmmm en die geur! Die is zo lekker! Mijn moeder zat in de auto en had er ook aan geroken, toen ik de producten net gekocht had. Zelfs die zei gelijk dat het heerlijk rook. Ik kan de geur bijna niet omschrijven, maar het is een zoetige geur. Die ruik je trouwens ook nog super lang, nadat je je haren hebt gewassen en ze zijn weer droog. De shampoo schuimt heerlijk en is goed te verdelen over mijn haar. Mijn haren voelen al direct lekker zacht en verzorgd aan.
Dove Nourishing Oil Care

Conditioner

Deze dagelijkse intensieve conditioner van Dove zit wel in een tube en die bevat 180 ml. Ik vind het altijd jammer dat de inhoud daarvan vaak minder is dan de shampoo. Waarom? Ik gebruik er juist meer van. Verder zijn ook hier de gouden accenten van de Nourishing Oil Care lijn doorgevoerd. Ook deze tube heeft een handige klikdop. Ik merk wel dat ik met conditioner altijd meer verspil dan met shampoo, ook blijven er altijd restjes van het product aan de dop zitten.
Dove Nourishing Oil Care Dove Nourishing Oil Care

Ingrediëntenlijst

Bij nader inzien is de foto van de ingrediëntenlijst toch iets minder scherp dan verwacht, maar helaas, het is niet anders. Ook hier zie je weer lekker veel verzorgende oliën. Ook bevat de conditioner siliconen.
Dove Nourishing Oil Care
Ik wist dat er iets speciaals was met deze conditioner, maar niet meer wat. Toen ik hem op de camping weer voor het eerst gebruikte zag ik het gelijk. Deze conditioner bestaat uit twee verschillende kleuren. Hoe tof ziet het eruit!? De gouden streep staat voor een haarkuur met gewichtsloze voedende oliën en arganolie: voedt en maakt soepel. De witte streep is een conditioner die de haarschubben weer sluit om ruw en pluizig haar te helpen voorkomen. Ik vind een dikke conditioner heerlijk voor mijn haren en mijn krullen hebben het ook gewoon nodig. Net dat beetje extra verzorging. De conditioner verdeeld goed over het haar, al heb ik al wel veel verspilt, omdat ik te enthousiast was met de hoeveelheid. De helft verdween in het doucheputje. Ik laat het product zo’n 1 à 2 minuten inwerken en spoel het daarna goed uit. Het resultaat is heel zacht en glanzend haar. Pluizen doet mijn haar helaas nog steeds, maar dat heeft ook te maken met andere factoren. De geur van dit product is trouwens net zo lekker als van de shampoo.
Dove Nourishing Oil Care
Ik ben heel erg te spreken over deze lijn producten van de Dove. De geur is goddelijk en de shampoo + conditioner geven mijn haar een goede verzorging en zorgen ervoor dat het er gezond en glanzend uitziet. Ik zou zeker aanraden om in ieder geval even te gaan ruiken aan de producten als je in een drogist bent!

liefsmarloes

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Eilish (artisticstateofmind) 20 augustus 2015

  Ik ben niet zo’n dove fan eerlijk gezegd! Mn moeder wel, dus misschien is dit wel wat voor haar!

 • Reageer Anita 20 augustus 2015

  Ik denk dat ik snel maar eens ga ruiken hahah!

 • Reageer Celine 20 augustus 2015

  Ziet er mooi uit en ik ben nu toch wel erg nieuwsgierig naar de geur!
  Liefs,
  Celine

 • Reageer Manon 20 augustus 2015

  Dove is echt heel erg fijn, klinkt goed!

 • Reageer Saraya 20 augustus 2015

  Oo ik ben nu ook gek op Dove! Lijken mij een fijne shampoo & conditioner 🙂
  X

 • Reageer Kaylee Roxanne 21 augustus 2015

  Bedankt voor de handige review! Voor mij werkt het heel goed om een keer in de zoveel tijd een andere shampoo te gebruiken, zodat mijn haar niet gewend raakt aan de positieve effecten van een bepaalde shampoo. Dit klinkt zeker als een goede optie!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #71: Zwemmen, Adidas Superstar en PSV

  GLAMOURMOES' WEEKLY #71 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close