Casio Retro horloge van HorlogeShop.nl

16 juli 2015 | Geplaatst in Fashion, New in, Review

Een horloge is voor mij een extra toevoeging om een outfit helemaal af te maken. Soms draag ik een horloge dat stilstaat, omdat de batterij leeg is, maar ik toch zo’n klokje om mijn pols wil hebben. Je kunt met horloges heel veel kanten op, ze los dragen of in combinatie met armbandjes. Zelf heb ik behoorlijk wat horloges in mijn stash die ik regelmatig draag. Nieuw in mijn stash is het Casio Retro horloge van HorlogeShop.nl
HorlogeShop.nl

Casio Retro horloge van HorlogeShop.nl

Het Casio horloge is een stijlvol zilverkleurig horloge met een digitaal uurwerk. Zoals ik in de opening van het artikel al aangaf ben ik gek op horloges en ik heb dan ook verschillende soorten en maten in mijn stash. Een horloge zoals dit retro horloge had ik nog niet en daarom vond ik het erg leuk toen ik door HorlogeShop werd benaderd om dit horloge te testen en reviewen. Hieronder lees je meer over mijn ervaring met het horloge.
CASIO A168WA-1YES HORLOGE

Verpakking

Ik ontving het horloge in een mooi stevig doosje van Casio. Het binnenste doosje schuif je uit het omhulsel bij de twee halve rondingen aan de zijkant. Het horloge zelf was ook nog verpakt in plastic en zat om een stuk schuim waardoor het hartstikke goed beschermd wordt. In de verpakking zit verder nog een handleiding en garantiebewijs. Die handleiding is wel handig, want er zitten meerdere functies op het horloge. Helaas is de handleiding niet beschikbaar in het Nederlands, voor mij geen probleem, maar wellicht wel voor mensen die niet zo goed in Engels en Duits zijn. Natuurlijk draait het uiteindelijk om de inhoud van het doosje en die ga ik hieronder bespreken.
CASIO A168WA-1YES HORLOGE

Horloge

Volgens de gegevens van HorlogeShop is het Casio horloge geschikt voor heren, maar ik vind het meer een unisex horloge en draag hem daarom ook gewoon zelf. Het horloge heeft een retro uitstraling, maar is wel modern met een digitaal display, waarop je de datum en tijd kunt zien. Daarnaast kun je ook een alarm instellen, het scherm oplichten en zit er een stopwatch op. Nou zal ik die functies waarschijnlijk niet zo snel gebruiken, omdat ik daarvoor vaak mijn telefoon gebruik, maar mocht je onverhoopt je telefoon niet bij de hand hebben, dan kun je je horloge gebruiken.
CASIO A168WA-1YES HORLOGE CASIO A168WA-1YES HORLOGE

Het horloge is van kunststof en het uurwerk is 35 mm, niet overdreven groot. Verder weegt het horloge maar 50 gram, waardoor het niet zwaar is om te dragen. Hij is bestand tegen regen en opspattend water, maar niet geschikt om mee te zwemmen. Ik vind het design van het horloge mooi en lekker retro. Het is goed te combineren met je outfit en past eigenlijk vrijwel overal bij. Het is handig dat er een digitaal klokje op zit, waardoor je de tijd altijd goed kunt lezen. Dit is bij sommige andere horloges nog wel eens lastig als er geen duidelijke uur- en minutenverdeling op staat.
CASIO A168WA-1YES HORLOGE

De polsband is verstelbaar, maar dit was niet heel gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Ik heb zelf ontzettend dunne polsen, waardoor ik horlogebandjes altijd kleiner moet maken. Volgens internet zou het heel eenvoudig moeten zijn, maar het lukte mij niet zonder gereedschap. Uiteindelijk heeft mijn vader dus met een schroevendraaier het bandje versteld, zodat ik hem kon dragen. Ik vind het verder een fijn horloge, duidelijk tijdsaanduiding en het materiaal irriteert niet.  Op onderstaande foto’s draag ik het horloge zonder – en met accessoires.
CASIO A168WA-1YES HORLOGE _MG_0752

Bij HorlogeShop kun je terecht voor meer dan 1.500 horloges, voor mannen en vrouwen en van tientallen topmerken. Zo verkopen ze naast Casio ook Armani, DKNY, Lorus en Zinzi. Ik heb mijn oog nog laten vallen op een van de prachtige horloges van Michael Kors.

Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd in samenwerking met een bedrijf.

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Kim 16 juli 2015

  Ah deze vind ik zo waanzinnig mooi! Heerlijk die retro vibe. Net wat anders dan de standaard horloges. Leuk dat je deze mocht testen!

 • Reageer Mylou 16 juli 2015

  Wat is ‘ie mooi! Zelf zou ik graag nog een horloge met stopwatch willen, zodat ik bij het hardlopen geen mobiel mee hoef te sleuren 🙂

 • Reageer Jorinda 16 juli 2015

  Wat een mooi horloge =)
  Liefs Jorinda

 • Reageer Manon 16 juli 2015

  Wat een gave horloge!

 • Reageer Saraya 16 juli 2015

  Oo prachtige horloge <3
  X

 • Reageer Sanae 16 juli 2015

  Casio horloges blijven altijd leuk!

 • Reageer bertine 16 juli 2015

  ik heb dat horloge ook (van een andere webshop) en vind m erg mooi! heb m alleen nooit om, omdat ik altijd mijn michael kors draag..

  • Reageer GLAMOURMOES 17 juli 2015

   Ja, maar dat kan ik ook wel begrijpen, dat je die dan liever draagt!

  Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #66: Primark, Ikea en Minions

  GLAMOURMOES' WEEKLY #66 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close