Reis naar Noorwegen deel #1 – door Marlieke

9 juli 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Travel

Vandaag eens wat anders op mijn blog, namelijk een reisverslag van iemand anders dan ikzelf. Mijn nicht is eind mei, begin juni naar Noorwegen geweest en vroeg of ze hiervan een verslag mocht schrijven voor op mijn blog. Ik vond dat een erg goed idee en vandaag deelt ze het eerste deel van de reis naar Noorwegen. Mijn nicht is diegene die altijd de outfitfoto’s maakt, waar ik mee samen sport en recepten uit probeer. Ze heeft al aardig wat plekken gezien en in dit artikel verteld ze over de reis die ze door Noorwegen heeft gemaakt samen met haar ouders. Reis naar Noorwegen deel #1 door Marlieke. Enjoy!
Reis naar Noorwegen deel #1

Reis naar Noorwegen deel #1 – door Marlieke

Eindelijk is het dan zover ! Op 27 mei vertrekken we me met de auto naar Noorwegen voor een rondreis! We worden uitgezwaaid door de oppassers die voor  de huizen, planten en dieren gaan zorgen. In Hirtshals, Denemarken varen we over. We gaan dit keer  met de Fjordcat van Fjordline over naar Kristiansand in Noorwegen. Het is geen rustige zee dus gewoon rustig blijven zitten is de beste optie. Donderdagmiddag mogen we om 12.15 uur op de boot en zijn dan om 14.00 uur weer aan land in Noorwegen!

Reis naar Noorwegen

De boot waarmee naar Noorwegen wordt gevaren.

We rijden naar de eerste camping waar we een overnachting geboekt hebben. Dit is de Nesset camping in Byglandsfjord. Het is de derde keer dat we daar overnachten en de eigenaar heeft door alle Nederlandse toeristen Nederlands geleerd, echt goed!

De volgende dag rijden we van Evje naar Lofthus. Het is wat lastig een betaalbare hut te vinden dus we zitten langer in de auto dan gepland. We komen onderweg wel prachtige stukken natuur tegen! We blijven twee nachten in Lofthus, dit is een fruitteeltstreek. Er staan veel fruitbomen pruimen, peren, appels en kers.

Reis naar Noorwegen

Prachtige stukken natuur onderweg.

Reis naar Noorwegen

Prachtige stukken natuur onderweg.

Reis naar Noorwegen

Prachtige stukken natuur onderweg.

Reis naar Noorwegen

Nog onbereikbaar door sneeuw.

Reis naar Noorwegen

Het begint hier nu te bloeien.

Reis naar Noorwegen

De fruitteeltstreek.

Reis naar Noorwegen

Tijdens een natte wandeling dit geitje, ze was niet alleen.

De volgende dag gaan we naar Aurland dit ligt dicht bij Flåm. Dit plaatsje staat bekend om een heel oud spoorlijntje wat bijzonder is door het stijgingpercentage. We hebben via Booking.com twee overnachtingen geboekt in Bjorgogard.  Ook op deze route is de natuur prachtig en het uitzicht zeer bijzonder. We hebben een appartament hoog in de bergen! Aan de ene kant ligt sneeuw, aan de andere kant is het dal en de boerderij van de eigenaren.
Reis naar Noorwegen
Op de route liggen tegenwoordig veel tunnels, in 2009 waren er nog veel veerboten. Deze tunnel is wel zeer bijzonder! Er zit een rotonde in. Op de laatste 5 km zit een uitzichtpunt over deze fjord! Zelfs vanaf het toiletgebouw had je door het raam onderstaand uitzicht, geniaal!

Reis naar Noorwegen

Het uitzicht over een Fjord.

Reis naar Noorwegen

Een prachtige waterval.

Reis naar Noorwegen

Loslopende grasmaaiers.

Reis naar Noorwegen

Heel veel sneeuw onderweg.

Reis naar Noorwegen

Uitzicht vanuit het appartement.

Reis naar Noorwegen

En het uitzicht aan de andere kant.

Dit was het eerste deel van de reis door Noorwegen, geschreven door mijn nicht Marlieke. Binnenkort kun je nog meer foto’s en verslagen verwachten. Ik hoop dat jullie het leuk vond en wellicht is dit een nieuwe reisbestemming die op je bucketlist kan! Ik vind het in ieder geval erg leuk om te lezen en de foto’s te zien. Het ziet er allemaal prachtig uit. Ook bizar dat er daar nog zoveel sneeuw ligt in mei en juni.

Ben jij al eens in Noorwegen geweest?

liefsmarloes

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Manon 9 juli 2015

  Ik zou zelf nooit naar Noorwegen gaan, maar wauw wat ziet het er mooi uit

 • Reageer Bea 9 juli 2015

  Wat een prachtig verslag met geweldige foto’s.
  Ik ben nog nooit in Noorwegen geweest, maar door dit verslag krijg ik daar wel zin in 😉

 • Reageer Linda / Oh My Beauty 9 juli 2015

  Wauw, wat een gave foto’s! Al die sneeuw en die tunnel is ook erg bijzonder!
  Noorwegen is niet een land waar ik gelijk enthousiast over wordt, mede door de kou, maar de natuur is schitterend!

 • Reageer Saraya 9 juli 2015

  Wauww wat is het daar mooi, prachtige foto’s 🙂

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #65: Tropische temperaturen, pakketjes en Wish Outdoor

  GLAMOURMOES' WEEKLY #65 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close