Recept: Gezonde carrot cake

6 juni 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Recept

Al een hele tijd had ik een recept opgeslagen dat ik via de nieuwsbrief van Kayla Itsines had ontvangen. Een recept voor een gezondere versie van de welbekende carrot cake. Ik kon het recept nog niet eerder uitproberen, omdat bij het recept gebruikgemaakt werd van cups als eenheid. Ik had geen beschikking over cups en omrekenen hoeveel gram wortels ik nodig had was nogal een klus. Uiteindelijk kwam ik twee weken geleden bij toeval een setje met cups tegen bij de Big Bazar en afgelopen maandag maakte ik dan ook eindelijk de gezonde carrot cake. En het recept deel ik uiteraard! Het is een carrot cake zonder suiker, maar met suikervrije appelmoes en kokosmelk.
gezonde carrot cake

Follow on Bloglovin

Gezonde carrot cake

Sinds ik carrot cake een keer geproefd heb ben ik er helemaal weg van. Natuurlijk is de cake die je vaak in restaurants of bij een high tea krijgt niet heel erg gezond en zit er veel suiker in. Dus toen ik dit recept van Kayla Itsines tegen kwam wist ik dat ik dat zelf ook eens wilde proberen. Uiteindelijk heb ik het hier en daar een beetje aangepast. De hoeveelheid van 1 cup is bij mij 200 ml.
ingrediënten carrot cake

Ingrediënten cake

 • 2 cups  spelt of volkoren meel
 • 3 cups geraspte wortels
 • 2 tsp bakpoeder
 • klein beetje zout
 • 4 eieren
 • 2 tsp kaneel
 • 1 tsp nootmuskaat
 • 1 cup honing
 • 1/2 cup gesmolten boter (of kokosolie)
 • 2 tsp vanille extract
 • 1/2 cup kokosmelk
 • 1/2 cup appelmoes (suikervrij van Hak)

Ingrediënten topping

 • 1/2 cup / 100 ml kokosmelk
 • 200 gr roomkaas
 • 1 tsp vanille extract

carrot cake carrot cake

Bereiding

1. Verwarm de over voor op 180 graden. Vet een taartvorm van +/- 22 cm in met boter of kokosolie.
2. Mix het meel, de bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat met een lepel door elkaar.
3. Klop de eieren tot ze schuimen en voeg vervolgens de honing toe en klop deze ingrediënten samen verder. Daarna doe je de gesmolten boter (kokosolie), kokosmelk, het vanille extract en de appelmoes erbij in en klop het geheel nog voor een minuut.
4. Voeg daarna langzaam het meel toe aan de substantie en mix dit goed door elkaar.
5. Daarna voeg je de wortels toe.
6. Doe het beslag in een taartvom en zet deze in de oven. Omdat ik het beslag niet over twee taartvormen heb verdeeld was de baktijd iets langer zo’n 40 min. Prik met een satéprikker in het midden van de cake om te zien of die gaar is.
7. Laat de cake afkoelen.
carrot cake

8. Voor de frosting meng je de drie ingrediënten door elkaar, tot ze goed gemixt zijn.
9. Smeer dit uit over de cake tot alles met een mooie witte laag bedekt is.

Eindresultaat

En het allerbelangrijkste is natuurlijk of ik het recept geslaagd vind! Die vraag kan ik volmondig beantwoorden met JA. Ik vind het een heerlijk recept. Door de appelmoes is de cake absoluut niet droog en als de taart in de koelkast heeft gestaan is de frosting ook lekker opgestijfd. Misschien had ik de wortel nog iets fijner kunnen maken, maar er zit absoluut geen wortelsmaak aan zoals sommige misschien verwachten. Ik ben blij dat ik het recept eindelijk eens heb geprobeerd en ga het zeker nog eens vaker maken.
carrot cake carrot cake

Heb jij al wel eens carrot cake gemaakt?

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Svenja 6 juni 2015

  Oh my, deze taart ziet er echt zo ontzettend lekker uit. Het water loopt mij al in de mond! Deze taart ga ik echt een keertje maken, kijk er nu al naar uit <3 Super handig dat je trouwens zo een setje hebt gekocht waar cups op staan aangegeven, die ga ik ook kopen!

 • Reageer Lonneke 6 juni 2015

  Oeh wat een goed idee!
  Ik ben echt een groot carrot cake liefhebber.
  Een gezondere variant kan dus nooit kwaad!
  Liefs Lonneke

 • Reageer Bertine 6 juni 2015

  ik heb nog nooit gewone worteltaart gehad.. misschien eerst die eens maken en dan deze;)

 • Reageer Rebecca 7 juni 2015

  Ahhh ik zag deze al op je instagram en MOET ik echt een keer proberen!

 • Reageer Sanae 8 juni 2015

  Oke, dat ziet er echt uit als een stukje hemel. Ik wil het ook maken, maar dan moet ik inderdaad die tbs maten gaan vinden.

 • Reageer Fitoru mct 18 april 2020

  This looks delicious and healthy. I can try this over the weekend for my kids.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Beautybox mei 2015

  Hoera, het is weer het einde van de maand, dat betekent dat ik weer een unboxing van de Beautybox voor...

  Close