Citytrip naar Lissabon

6 april 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Travel

Ja, mijn citytrip naar Barcelona is nog niet eens voorbij of ik heb al een nieuwe citytrip op het programma staan en die gaat naar Lissabon! Ik ga samen met mijn ouders en zus 6 dagen naar Lissabon in oktober en ik heb er nu al zin in. Zaterdagavond zijn de tickets geboekt, nu nog een geschikte accomodatie en een half jaartje geduld. Ik kwam eigenlijk op het idee, omdat Jorien de halve marathon gaat lopen in Lissabon in die periode. Het leek me sowieso een ontzettend mooie stad en dan kan ik haar aanmoedigen op de zondag.
Citytrip naar Lissabon

Follow on Bloglovin

Citytrip naar Lissabon

Als je een bestemming kiest voor een citytrip is Lissabon waarschijnlijk niet de eerste stad waar je aan denkt. De meeste denken dan aan Barcelona, Parijs, Rome of Londen, maar Lissabon heeft ook ontzettend veel te bieden. Daarnaast is het er het gehele jaar eigenlijk lekker warm. Zo is het in de winter meestal rond de 15 graden en in oktober is de gemiddelde temperatuur 23 graden. Als dat niet lekker is! We vertrekken op woensdagmiddag en komen rond half 7 ‘s avonds aan, dus de eerste dag zullen we waarschijnlijk niet zo heel veel doen, maar de rest van de dagen (5 in totaal) staan in het teken van de stad verkennen. Er zijn ontzettend veel mooie gebouwen in Lissabon en ook heeft het vele prachtige uitkijkpunten.
Lissabon

Bezienswaardigheden

Er is enorm veel te doen in en te bezichtigen in Lissabon en in de 6 dagen die we er zijn kunnen we waarschijnlijk veel afstrepen. Hieronder noem ik een aantal bezienswaardigheden die ik zeker gezien wil hebben als ik naar Lissabon ga.

Ponte 25 de Abril en Cristo Rei

Ponte 25 de Abril is een enorme brug die heel veel weg heeft van de Golden Gate Brigde in San Fransisco. Vanaf deze brug heb je een prachtig uitzicht over de stad, de river de Taag en Cristo Rei. Cristo Rei is een enorm standbeeld van Jezus Christus. Je hebt vanaf het monument op 82 meter hoogte een prachtig uitzicht.

Torre de Belém en Mosteiro dos Jerónimos

Dit is een verdedigingstoren aan de oever van de Taag in Belém, de voorstad van Lissabon. Het ligt op een eiland en voor € 4 kun je het bekijken. Het staat ook afgebeeld op de voorkant van de Capitool reisgids hierboven. Mosteiro dos Jerónimos staat in de wijk Belém en is een bijzonder bouwwerk dat tevens is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Palacio da Ajuda

Dit paleis staat in de wijk Belém en ziet er ontzettend mooi uit. Het is in de 18e eeuw gebouwd, maar het is nooit voltooid, en de toegang tot het paleis is zelfs gratis.

Parque Eduardo VII

Het grootste park in het centrum van Lissabon is Parque Eduardo VII, vernoemd naar de Britse koning Edward VII. Ik ben gek op parken en vind het heerlijk om er doorheen te lopen.

Miradouro de São Pedro de Alcantara

In de wijk Chiado ligt het mooiste uitzichtpunt van Lissabon; Miradoura de São Pedro de Alcantara. Een prachtige in Franse stijl aangelegde tuin, maar vooral het uitzicht over de stad is adembenemend. Ik ben ontzettend benieuwd of dit daadwerkelijk zo mooi is.

Castelo de São Jorge

Een Moors kasteel dat ligt op de hoogste heuvel van de stad. Vanaf dit gebouw heb je een 360 graden uitzicht over Lissabon. Dat lijkt me ontzettend tof.
Lissabon

Ben jij al eens in Portugal geweest? Heb je nog tips?

Vorige post Volgende post

26 reacties

 • Reageer Madeleine 6 april 2015

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Nee nog nooit in Portugal geweest…

 • Reageer anna 6 april 2015

  Je hebt al goede research gedaan! Ik ben in 2013 een dagje in Lissabon geweest, ik verbleef de rest van de tijd in Albufeira. Ik heb dus niet heel veel van de stad kunnen zien, maar ik ben nog wel even in winkelcentrum Colombo (zo heet hij geloof ik) geweest, daar kun je goed shoppen!

 • Reageer Denise 6 april 2015

  Oh wauw, toe maar! Lissabon lijkt me echt onwijs gaaf, mijn ouders zijn er laatst geweest en dat was zeker een aanrader. Veel plezier met de voorpret! <3

 • Reageer Manon Dijkhuizen 6 april 2015

  Ik ben nog nooit in Lissabon geweest maar het lijkt me een heerlijke stad, net als Barcelona!
  x

 • Reageer Mariëlle 6 april 2015

  Zo te zien heb je het al flink uitgezocht, heerlijk is dat! Lissabon lijkt me een prachtige stad 🙂

 • Reageer Manon 6 april 2015

  Je hebt alles al goed uitgestippeld!

 • Reageer Sanae 6 april 2015

  Wat gaaf! Ik ben er nog nooit geweest. De Portugese stad Faro staat wel op mijn lijstje haha

 • Reageer Naomi 6 april 2015

  Ik ben zelf nog nooit geweest maar Portugal staat echt heel erg hoog genoteerd! Hopelijk kan ik ooit gaan. Lijkt me geweldig! Oktober lijkt me ook een top maand om te gaan qua weer enzo!

 • Reageer Pauline 6 april 2015

  Wat leuk! Ik ga binnenkort 3 dagen naar Lissabon, heerlijk die voorpret 😀

 • Reageer Marijke 6 april 2015

  Ik ben een aantal dagen geleden naar Lissabon geweest op studiereis! Het is een prachtige stad, echt waar het heeft me zeker en vast weten te veroveren <3 Centro Colombo is een aanrader en Rua Augusta biedt je alle winkels die je wil (qua kledij hehe)

  • Reageer GLAMOURMOES 6 april 2015

   Thanks voor de tip! Shoppen gaan we natuurlijk ook doen.

 • Reageer Jorien 6 april 2015

  Wow, je hebt al boekjes! En research gedaan wat je allemaal kan zien! Ik ben echt zo benieuwd, lijkt me een hele mooie stad! En hoe chill dat de temperatuur nog lekker boven de 20 graden is in oktober :D. En… supertof dat je me aan komt moedigen!

 • Reageer Laura 6 april 2015

  Wat leuk! Ik wil ook nog graag eens naar Lissabon:)

  xx Laura

 • Reageer Cindy 6 april 2015

  Lissabon is zó leuk! Ik zat zelf, in 2011, in een hotel vlakbij Cascais, een dorpje vlakbij Lissabon. Je moet echt met één van de (ik geloof vier) ijzeren liften die in Lissabon zit, om naar een wijk hogerop te gaan. Draag goede schoenen, want Lissabon is gebouwd op bergen, dus goed je kuitspieren trainen ook van te voren. Het zeeaquarium, vlakbij het overdekte winkelcentrum wat weer aan de Taag ligt, is ook leuk om te zien. En natuurlijk met zo’n oud trammetje mee, superleuk!

  • Reageer GLAMOURMOES 6 april 2015

   Thanks voor de tips, over de liften heb ik inderdaad ook gelezen! Ga ik ook zeker aan het lijstje toevoegen!

 • Reageer Esther 6 april 2015

  Lissabon lijkt me erg leuk! Ik heb in Portugal alleen nog de stad Porto bezocht, wat ook erg leuk was! Over Lissabon hoor ik ook alleen maar positieve verhalen 🙂

 • Reageer Raounak 6 april 2015

  Wat super leuk!! Genieten!!

 • Reageer The Beauty Magazine 6 april 2015

  Oh, Lissabon lijkt mij ook heel tof!! Ik wens je heel plezier en hopelijk maak je een foto verslagje!

  • Reageer GLAMOURMOES 6 april 2015

   Ik ga zeker een fotoverslag maken en wellicht ook vloggen! 😀

 • Reageer Dascha 6 april 2015

  Wat leuk zeg 😀 Lijkt me ook heel erg gaaf!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 • Reageer Saraya 6 april 2015

  Oo wat leuk dat je in oktober voor 6 dagen naar Lissabon gaat 🙂
  X

 • Reageer bymarlayne 7 april 2015

  Wat leuk dat je naar Lissabon gaat! 🙂

 • Reageer Elana Meijer 10 april 2015

  Heel leuk! Nog nooit in Lissabon geweest, wel in andere plekjes in Portugal 🙂
  xx

 • Reageer Tania 10 april 2015

  Oh Lissabon. Superleuk. Mijn vriend zijn grootouders wonen daar aan de kant van Cristo Rei. Daar zijn ook enkele visrestaurantjes waar je lekker en niet duur kan eten.

 • Reageer Jouvence 12 april 2015

  Lissabon lijkt me ontzettend mooi.! ♥ heel veel plezier alvast xx

 • Reageer sistersandsisters 13 april 2015

  Wat enorm leuk! Ik ben er nooit geweest, maar het lijkt mij wel gaaf!

  Liefs,
  Hazal

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Nails Inc. Gel Effect nagellak – Kensington Palace

  Gisteren konden jullie in de unboxing van de Beautybox van de maand maart al zien dat er een mooi nagellakje...

  Close