Clinique 3-stappenplan gezichtsreiniging stap 1 en 2

1 april 2015 | Geplaatst in Beauty

De huid van mijn gezicht is al een aantal weken heel onrustig. Ik ging me er aan irriteren en had veel meer puistjes, ook van die vervelende onderhuidse. Daarnaast duurt het ontzettend lang voordat ze verdwenen zijn. Ik had al van alles geprobeerd, maar er veranderde niet veel. Ik besloot daarom om afgelopen donderdag een bezoek te brengen aan de Douglas en advies te vragen voor een nieuwe gezichtsreinigingsroutine. Uiteindelijk ging ik naar huis met de eerste ‘twee stappen’ van het Clinique 3-stappenplan. Vandaag mijn eerste ervaringen en before foto’s.
Clinique 3-stappenplan

Follow on Bloglovin

Clinique 3-stappenplan gezichtsreiniging

Ik vond het tijd om wat meer geld uit te geven aan mijn gezichtsreinigingsproducten en wilde dan ook goede producten, waarbij ik daadwerkelijk zie dat mijn huid er baat bij heeft. Nu gebruik ik nog gewoon gezichtsreiniging die te koop is bij de drogist, momenteel Garnier, maar ik wilde wat anders.  Na lang wikken en wegen besloot ik om de stoute schoenen aan te trekken en om advies te vragen bij de Douglas. Ik ging naar huis met de stap 1 en 2 (daar betaalde ik in totaal € 50 voor) en besloot om dit eerst te proberen, alvorens ik ook stap drie kocht. Ik gebruik nu de twee stappen in combinatie met mijn eigen gezichtsverzorging. Ik kocht de Clinique Liquid Facial Soap Mild en de Clinique Clarifying lotion voor de droge tot gecombineerde huid.

Het 3-stappenplan van Clinique bestaat uit het reinigen, exfoliëren en hydrateren van de huid. Ik ga dus stap 1 en 2 testen en laat jullie over twee weken weten of mijn huid er baat bij heeft en wat ik er van vind. Vandaag introduceer ik de producten aan je.
Clinique 3-stappen

Clinique  Liquid Facial Soap Mild

“De eerste stap in Clinique’s 3-Stappen Huidverzorgingssysteem. Alle voordelen van Clinique’s dermatologisch-ontwikkelde Facial Soap in een vloeibare vorm. Reinigt terwijl de juiste balans tussen lipiden en vocht in de huid behouden blijft. Bereidt de huid voor op de exfoliërende actie van Clarifying Lotion. Handige pomp geeft je precies de juiste hoeveelheid.”[Clinique]
Clinique Liquid Facial Soap

Ingrediënten

Hoewel Clinique zegt dat het niet uitdrogend is zit er wel SLS in.
ingrediënten Clinique Liquid Facial Soap

Ik gebruik de Liquid Facial Soap ‘s ochtends en ‘s avonds om mijn gezicht te reinigen. Ik gebruik één pompje op natte handen en zorg ook dat mijn gezicht vochtig is. Het product schuimt prima, niet overdreven veel en heeft een geur die ik niet zo goed kan plaatsen. Het ruikt niet vies, eerder een beetje antibacterieel. Mijn huid voelt na gebruik in ieder geval niet trekkerig aan en is goed schoon. Ik vind het trouwens heel handig dat het een pompflacon is, want je doseert veel zuiniger en het is hygiënischer in gebruik.
Clinique Liquid Facial Soap

Clinique Clarifying Lotion 2

“Veegt het teveel aan dode huidcellen en vuilrestjes weg, voor een zachte, stralende huid. Zorgt ervoor dat poriën zo klein mogelijk lijken. Zorgt ervoor dat de huid vocht veel beter kan opnemen. Wordt meer weerbaar tegen onzuiverheden. Blijft gezonder, jonger. Een nieuwe dermatologische formule voor meer comfort, droogt niet uit.” [Clinique]
Clinique Clarifying Lotion 2

Ingrediënten

Deze Clarifying Lotion heeft een kortere ingrediëntenlijst en bevat alcohol.
Ingrediënten Clinique Clarifying Lotion 2

Over deze lotion lees ik heel wisselende verhalen op internet, maar die heb ik niet gelezen voordat ik dit product kocht. Ik wil het nu zelf gaan ervaren en hoop dat mijn huid er wel van opknapt. Ik kocht een grote fles van de lotion en kreeg daarom ook een handige pompapplicatie erbij. Ook hiervan gebruik ik één pompje op een wattenschijfje en ga hiermee over mijn gezicht. Belangrijk is dat je maar één keer over je gezicht gaat, dus niet meerdere keren over dezelfde plek.
Clinique Clarifying Lotion 2

Before foto’s gezichtshuid

Hieronder zie je de foto’s van mijn huid voordat ik begon met het gebruiken van de beide producten van Clinique. Vooral de huid op mijn kin heeft het de laatste tijd zwaar te verduren. Hele vervelende puistjes die lang blijven zitten. Ik heb in mijn pubertijd eigenlijk weinig tot geen last gehad van puistjes, maar nu heb ik ze wel en zijn ze veel hardnekkiger. Mijn voorhoofd heeft ook onregelmatigheden en bij mijn slapen heb ik de laatste dagen ook wat puistjes en bultjes gehad. Over twee weken geef ik jullie een update met betrekking tot de producten en of mijn huid er op vooruit is gegaan.
Before foto's Clinique 3-stappenplan

Heb jij het 3-stappenplan van Clinique al eens geprobeerd?

Vorige post Volgende post

16 reacties

 • Reageer Denise 1 april 2015

  Ik gebruik dit zelf ook en vind stap 3 eigenlijk het beste werken, haha! Bij mij heeft het echt resultaat, ben benieuwd naar jou! <3

 • Reageer Esther 1 april 2015

  Ben eens benieuwd wat voor werking het gaat hebben! Ik heb wel eens producten van Clinique gehad, en was er erg tevreden over 🙂

 • Reageer Sanae 1 april 2015

  Ik heb ze ook gebruikt! En ik moet zeggen dat ik er toen der tijd echt tevreden over was.

 • Reageer Danielle 1 april 2015

  Ik heb het zelf gehad en ben er erg tevreden over. Ik gebruik zelf eigenlijk de DDML áltijd de overige stappen alleen soms .. heb jij deze stap zelf ook? Omdat ik eigenlijk hier alleen stap 1 en 2 zie?

  Ik vind zelf dus de lotion en de creme erg effectief, de zeep vind ik niet bijzonder en heb ik dus ook nooit opnieuw gekocht.

  • Reageer GLAMOURMOES 1 april 2015

   Ik heb alleen stap 1 en 2 gekocht. Wilde het eerst uitproberen. Als het goed bevalt wil ik ook stap 3 nog aanschaffen.

 • Reageer Amy 1 april 2015

  Ik heb dit programma een aantal jaar geleden ook lange tijd gebruikt en bij mij werkte het wel altijd heel goed. Het was geen dramatisch wauw resultaat maar mijn huid is er enorm door gekalmeerd en er kwamen in ieder geval geen onzuiverheden meer bij.

 • Reageer Nicole 1 april 2015

  Ik ben erg benieuwd of het echt verschil gaat maken!

 • Reageer Marloes 1 april 2015

  Ik ben heel benieuwd naar het resultaat bij jou meid! Ik heb dit zelf ook een tijdje gebruikt!

 • Reageer Manon 1 april 2015

  Klinkt goed. Ik ben benieuwd hoe het jou bevalt!

 • Reageer Bente 1 april 2015

  Ik heb hier geen ervaring mee maar hopelijk bevalt het je erg goed! 🙂

 • Reageer Sarah 1 april 2015

  Ik heb het jaren geleden eens geprobeerd en was er wel tevreden over 🙂 Hopelijk werkt het bij jou ook goed!

  Sarah x

 • Reageer The Beauty Magazine 1 april 2015

  Wat een heerlijke producten! Leuk dat het uit 3 stappen bestaat. Dat geeft bij mij vaak wel het idee dat het extra goed werkt.

 • Reageer Saraya 1 april 2015

  Ik ben benieuwd naar het resultaat 🙂
  Ik had vroeger ook nooit last van puistjes, maar nu wel!
  Gelukkig heb ik nu mijn producten gevonden die wel helpen tegen puistjes 😉
  X

 • Reageer Miss Paperfection 5 april 2015

  Heb de laatste tijd ook vrij veel last van onzuiverheden dus ben heel benieuwd of dat het bij jou goed werkt.

 • Reageer Vivian 15 mei 2017

  Hoi, ik was erg benieuwd naar je review alleen kan ik die niet vinden? Heb je die nooit meer aangemaakt of vond je het niks en had je dat tussendoor even gezegd?

  • Reageer GLAMOURMOES 18 mei 2017

   Ik heb er geen review over geschreven, omdat ik de producten al heel snel weggedaan heb. Ze droogden mijn huid alleen maar uit.

  Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES’ WEEKLY #51 Kronenburg, kussenslopen en muesli maken

  GLAMOURMOES’ WEEKLY #51 – Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close