Recept: Zelf muesli maken

30 maart 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Recept

Ik ben echt gek op muesli en cruesli en dan vooral de variant met chocolade erin. Maar als je dan de ingrediëntenlijst van een willekeurig pak in de supermarkt bekijkt dan zit er weinig gezonds in en vooral suiker. Het zat daarom al langer in mijn hoofd om een keer zelf muesli te maken. Nadat ik het al had gezien bij mijn nicht en zus, heb ik zelf een poging gedaan en die is goed gelukt. Vandaag het recept om zelf muesli te maken.
zelf muesli maken

Follow on Bloglovin

Recept: Zelf muesli maken

Je kunt muesli zo gemakkelijk zelf maken en daarnaast kun je ook nog eens heel veel verschillende ingrediënten gebruiken en later toevoegen. Ik gebruik als basis een recept van Lekker & Simpel. De hoeveelheden en ingrediënten heb ik wel een beetje aangepast, omdat ik geen drie potten vol muesli wilde maken. Bovendien kan je zelf bepalen wat je er in wil hebben. Als basis dus hieronder de ingrediënten van Lekker & Simpel en de bereiding.
ingrediënten om zelf muesli te maken

Ingrediënten voor drie potten muesli

350 gram havermout
150 gram gehakte noten (bijvoorbeeld walnoten en cashewnoten)
40 gram sesam
340 gram honing
160 ml olie (bijv. zonnebloem olie of een andere olie)
eventueel 120 gram gepelde zonnebloempitten en rozijnen

Ik gebruikte havermout, gemengde granen en een omega zadenmix van de Body & Fit shop als basis voor de muesli. Nadat de muesli uit de oven is gekomen en is afgekoeld heb ik cranberries en rozijnen toegevoegd.
bereiding muesli

Bereiding

– Verwarm de oven voor op ongeveer 150 graden.
– Meng je droge ingrediënten door elkaar (in mijn geval de havermout, gemengde granen en zadenmix).
– Meng de honing en olie in een andere kom goed door elkaar.
– Doe het mengsel van honing en olie door je droge ingrediënten en roer dit goed door elkaar.
– Verspreid de muesli over een bakplaat op een stuk bakpapier.
– Plaats de bakplaat ongeveer 30 minuten in de oven. Schep na 20 minuten de muesli een keer om.
– Na de baktijd de muesli laten afkoelen op de bakplaat, voeg eventueel nog rozijnen, cranberries of cacaonibs toe, en in een afgesloten pot of bak doen.

Klaar is je muesli, die je tot 2 weken kan bewaren in een leuke pot.
zelf muesli maken

Resultaat

Hmmm het resultaat is echt verrassend lekker. Ik had nooit gedacht dat ik muesli zou maken met onder andere een zadenmix, want daar was ik nooit van. Maar hé, dit is echt lekker! De muesli is krokant, zoet en met de rozijnen en cranberries ook nog extra lekker! Je kunt natuurlijk ook andere ingrediënten gebruiken. Of alleen muesli maken met havermout. Ik ga dat ook nog zeker een keer proberen als deze pot leeg is. De muesli is veel gezonder dan de varianten die je in de supermarkt koopt en het is ook nog eens heel gemakkelijk te maken.

Heb jij al eens muesli zelf gemaakt?

 

 

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer mariëlle 30 maart 2015

  Super leuke DIY, ik ben er de laatste tijd veel mee bezig!

 • Reageer Denise 30 maart 2015

  Oh, wat een toffe DIY! Ik eet zelf ook iedere dag muesli, dus dit zou echt een uitkomst zijn!

 • Reageer Manon 30 maart 2015

  oh leuk zeg, ik ben gek op muesli

 • Reageer Mandy 30 maart 2015

  Mmm heerlijk! Daar heb ik nu zin in. Ik moet het heel snel weer eens maken, fijn receptje!

 • Reageer Sanae 30 maart 2015

  Omg, dank voor het delen! Jammer dat ik gisteren een bestelling heb geplaatst bij body & fit shop, anders had ik meteen de havermout en de mixjes in mijn mandje gestopt. Bij mijn volgende bestelling gaan ze mee en ga ik dit ook meteen proberen.

 • Reageer Maaike 30 maart 2015

  Lijkt me leuk om ook eens zelf te doen! En dan ook zo’n leuk potje te kopen om het in te doen <3

 • Reageer Elana Meijer 30 maart 2015

  Heerlijk ziet het eruit!!
  xx

 • Reageer Kelly 30 maart 2015

  Yum, ziet er lekker uit!

 • Reageer Jouvence 30 maart 2015

  dat ziet er erg lekker uit.! dit recept ga ik zeker eens proberen ♥ xx

 • Reageer Saartje 30 maart 2015

  Wat een super leuk recept! Erg makkelijk ook om na te maken, ga het zeker proberen!

 • Reageer Sarah 30 maart 2015

  Ooh wat is dit eigenlijk simpel zeg! Super goed idee, lijkt me echt lekker. Ga ik ook eens proberen! 🙂

 • Reageer Bertine 30 maart 2015

  ziet er goed uit! ik moet eerlijk zeggen dat ik voor makkelijk ga en het liefst een kant en klaar pak uit de supermarkt haal! (a)

 • Reageer Saraya 30 maart 2015

  Jamiej ziet er heerlijk uit!
  X

 • Reageer Sarah 15 november 2015

  Ah dit ziet er zo goed uit! Dit ga ik ook binnenkort eens uitproberen.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Bloggerslife #4 De redenen waarom ik wel en niet op mezelf wil wonen

  Mijn bloggerslife draait natuurlijk niet alleen om mijn blog, maar ook het leven naast mijn blog en daar gaat het...

  Close