Bloggerslife #4 De redenen waarom ik wel en niet op mezelf wil wonen

29 maart 2015 | Geplaatst in Bloggerslife

Mijn bloggerslife draait natuurlijk niet alleen om mijn blog, maar ook het leven naast mijn blog en daar gaat het vandaag over in bloggerslife #4. Op mezelf gaan wonen, een eigen plekje creëren, het is iets wat ik al heel lang wil. Maar waarom ik dan nog steeds thuis woon? Dat heeft verschillende redenen en vandaag deel ik de 10 redenen waarom ik wel en ik niet op mezelf gaan wonen.
Bloggerslife #4

Follow on Bloglovin

Bloggerslife #4 10 redenen waarom ik wel en niet op mezelf wil wonen

Ik wil al heel lang een plekje voor mezelf, maar het is ontzettend lastig om een leuk en betaalbaar huisje te vinden. Dit komt doordat ik alleen ben, dus alle kosten zelf moet betalen, maar ook omdat er enorm veel op woningen gereageerd wordt. Hierdoor is de kans heel klein dat je uberhaupt een woning mag bezichtigen. Een koopwoning is ook ontzettend lastig, omdat ik niet dusdanig veel eigen vermogen heb en geen vast contract had bij de ING. Momenteel heb ik geen werk, waardoor het helemaal lastig is om op mezelf te gaan wonen. Maar wat zijn nou de redenen dat ik wel en niet uit huis wil.
Bloggerslife

Waarom wel

1. Zelfstandig worden – Dat is denk ik wel het belangrijkste van op mezelf wonen. Je wordt er zelfstandig door, je leert om voor jezelf te zorgen en je bent verantwoordelijk voor je eigen huis en alles wat er bij komt kijken.

2. Je eigen plekje helemaal inrichten – Dit is natuurlijk één van de leuke dingen van uit huis gaan. Je mag helemaal zelf bepalen wat je doet met de ruimtes, hoe je ze gaat inrichten, welke kleuren de muren worden en wat er op de vloer komt te liggen. Natuurlijk kost dit geld, maar niets is leuker dan inspiratie opdoen in woonwinkels, Ikea en bouwmarkten. En natuurlijk Pinterest niet te vergeten.

3. Meubels en accessoires shoppen – Eigenlijk hoort dit bij het punt hierboven, maar ik wilde het toch even apart noemen. Ik kan namelijk echt nu al genieten van al die mooie meubels en accessoires die te koop zijn. Het liefst koop ik nu ook al van alles, maar ik kan het allemaal helemaal niet kwijt thuis. En tegen de tijd dat ik daadwerkelijk op mezelf ga wonen is er tijd genoeg.

4. Een slaapkamer die een slaapkamer is – Momenteel is mijn slaapkamer bijna mijn leefruimte. Ik slaap er, kijk er voetbal, zit er achter mijn laptop en neem video’s op voor mijn blog. Dit zorgt ervoor dat mijn kamer niet alleen heel vol is, maar dat ik er eigenlijk ook helemaal niet tot rust kan komen. Ik wil dus echt in mijn nieuwe huisje minimaal 2 slaapkamers.

5. Altijd zelf bepalen wat je eet – Het is natuurlijk lastig om voor één persoon te koken, omdat alles in de supermarkten vaak voor meer personen is, maar je kan wel altijd zelf bepalen wat je eet en dus ook alles eten wat je lust. Natuurlijk houdt mijn moeder vaak wel rekening met mij, maar er zijn dingen die ik nou eenmaal niet zo lekker vind.

6. Vrijheid – De vrijheid die je hebt als je op jezelf woont is natuurlijk een heel groot pluspunt. Lekker zelf bepalen wat je doet in huis, wanneer en in de woonkamer TV kijken. Nu kan ik thuis ook wel TV kijken, maar dit is ook afhankelijk van mijn ouders die ook thuis zijn.

7. Alleen mijn eigen rotzooi waar ik tegen aan kijk – Ik hoef me niet meer te ergeren aan de rotzooi of spullen van een ander. Want als ik een eigen plekje heb, kan ik me alleen maar ergeren aan mijn eigen rotzooi. Hoef ik niet het aanrecht af te vegen als iemand anders brood gesmeerd heeft en hangt de handdoek altijd op een haakje en ligt die niet op de verwarming.

8. Een kledingkast zonder uitzet – Ik heb al jaren lang gespaard voor mijn uitzet. Ik heb servies, handdoeken, bestek, pannen, een koffiezetapparaat en waterkoker. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het denk ik al wel. Een groot deel staat opgeslagen bij mijn oma, maar er staat ook nog een heleboel in mijn kledingkast. Dat betekent dus dat er minder ruimte is voor kleding en schoenen. Als ik verhuis, dan heb ik natuurlijk veel meer ruimte voor kleding in mijn kast.

9. Iedereen uitnodigen – Ik kan altijd mensen uitnodigen, zonder dat ik rekening hoef te houden met iemand. Nu kan ik dat natuurlijk ook, maar dan zit ik vaak op mijn slaapkamer en dat vind ik niet altijd even prettig of comfortabel.

10. Meer leefruimte – Verhuizen doe ik alleen als ik een plek kan vinden waar ik meer dan één slaapkamer heb. Een lekkere ruime woonkamer en keuken. Maar ook een ruime badkamer vind ik belangrijk. Ik wil een licht huis met veel daglicht en witte meubels.
bloggerslife

Waarom niet

1. Mijn dekbedovertrekken zijn mooi gestreken – Toevallig had ik het met mijn moeder van de week over het uit huis gaan en toen ik mijn bed aan het opmaken was dacht ik ja, mijn dekbedovertrekken zijn nu altijd mooi gestreken en ruiken lekker fris. Dit moet ik zelf gaan doen als ik verhuis.

2. De was wordt gedaan en is netjes opgevouwen – Datzelfde geldt natuurlijk voor de was. Ik help wel in huis, vouw was en hang was op, maar strijken doet mijn moeder. En strijken vind ik ook echt geen leuk klusje.

3. Mijn hond Nani die altijd blij is als ik thuis kom – Als ik iets ga missen, naast natuurlijk het contact dat je met je ouders heb is het wel de hond. Ze is inmiddels al 9 jaar, maar ik denk en hoop dat ze nog heel wat jaartjes meegaat. Nani is altijd zo enthousiast als ik thuiskom en ze slaapt natuurlijk op mijn kamer. Heerlijk een hond thuis waar je tegen aan kan praten en waar je lekker mee kan knuffelen.
Nani

4. Er is altijd eten en drinken in huis – Iets waar ik zelf voor moet gaan zorgen als ik uit huis ben: eten en drinken. Als ik nu thuis ben is er altijd wel wat in huis. Mijn moeder doet meestal boodschappen en zorgt ervoor dat we niet omkomen van de honger haha.

5. Je hebt aanspraak als je thuis komt – Woon ik op mezelf, dan heb ik geen aanspraak als ik thuis kom, want ik heb geen relatie. Dit is wel iets wat ik in het begin heel erg zal missen. Ik hou wel van lekker kletsen en vertellen wat ik heb meegemaakt.

6. Goedkoop – Het is natuurlijk een stuk goedkoper om thuis te blijven wonen, want er komen een heleboel vaste lasten bij die ik nu niet heb.

7. Alles zelf doen – Van boodschappen doen tot eten koken en van stofzuigen tot de ramen zemen. Alles moet ik natuurlijk zelf bijhouden. Ik vind het geen probleem om schoon te maken, maar je moet het wel allemaal naast je werk gaan plannen.
bloggerslife

Woon jij op jezelf? Of woon je samen?

Vorige post Volgende post

20 reacties

 • Reageer Madeleine 29 maart 2015

  Hihi heel herkenbaar 🙂 ik woon zelf ook nog thuis! Hoewel ik nu wel op mezelf wil gaan. Er zijn nog teveel tegens zoals werk met meerdere uren… Het is nog ff goed zo!

 • Reageer Esther 29 maart 2015

  hahaha héle goede redenen. Ik woon nog thuis, maar ben ook 17, haha. Ik wil nu ook echt niet op kamers, gewoon puur omdat het thuis gezellig is en er altijd wel iemand is om mee te praten. Dat zou ik echt niet op deze leeftijd al willen missen door ergens anders te gaan studeren ….

 • Reageer Sylvia 29 maart 2015

  Ik woon sinds mijn negentiende op mezelf en dat bevalt me prima. Fijn je eigen plan kunnen trekken en inderdaad alleen je eigen rotzooi waar je tegenaan kijkt. Als ik nu in het weekend bij mijn ouders kom, voelt dat als een soort mini-vakantie. De momenten met hen ben ik extra gaan waarderen sinds ik uit huis ben 🙂

 • Reageer Mariëlle 29 maart 2015

  Ja ik begrijp je helemaal! Ik woon nog thuis want ik studeer nog, maar ik zou wel graag zelfstandig willen wonen!

 • Reageer femketje 29 maart 2015

  ik ben op m’n 17e uit huis gegaan en meteen gaan samenwonen, ik vind het zelfstandig zijn heerlijk! het is een shitload aan werk, zeker wanneer je je eigen eengezins woning hebt, maar ik zou echt niet meer terug thuis kunnen gaan wonen na die bijna 8 jaar!

 • Reageer Valerie 29 maart 2015

  Onwijs herkenbaar! Ik woon nu op mezelf en het bevalt heel erg goed! Maar thuis wonen is natuurlijk veel goedkoper en soms ook makkelijker 😉

 • Reageer Beautyjuf 29 maart 2015

  Wat een ontzettend leuk artikel! In mijn studiejaren heb ik op kamers gewoond. Daarna ben ik op mezelf gaan wonen en een jaar later is mijn vriend bij mij ingetrokken. Op jezelf wonen heeft inderdaad voor- en nadelen. Wat ik met name fijn vind, is het stukje vrijheid. Doen en laten wat je wilt, maar daar ook je verantwoordelijkheid in nemen.

 • Reageer Claudia 29 maart 2015

  Ik snap het volkomen dat het nu niet makkelijk is om op jezelf te gaan wonen. Ik woon al wel 5 jaar op mezelf (wat lang!) en ik wil niet meer anders. Grotendeels omdat ik er niet meer aan ben gewend om rekening te houden met mijn familie. Ik moet ook echt niet te lang thuis zijn, want dan kan ik me kapot ergeren. Alhoewel boodschappen halen en schoonmaken wel erg stomme klusjes zijn!

 • Reageer Nicole 29 maart 2015

  Wat leuk om te lezen. Op jezelf wonen heeft zeker z’n voordelen maar ook wel nadelen.

 • Reageer Sofie 29 maart 2015

  Ik ben op mijn 18e echt zodra ik kon het huis uit gegaan. Ik vond (en vind) het echt heerlijk dat je gewoon je eigen plan kan trekken, geen rekening hoeft te houden met anderen.

  • Reageer GLAMOURMOES 29 maart 2015

   Leuk dat iedereen er zo verschillend over denkt. Ik moest er op mij 18e echt nog niet aan denken om uit huis te gaan. Dan had ik veel meer moeten werken naast mn studie.

 • Reageer Denise 29 maart 2015

  Super leuk en origineel artikel! Ik woon zelf ook nog thuis, maar merk wel steeds meer dat ik behoefte heb aan een eigen plekje!

 • Reageer anna 29 maart 2015

  Leuk geschreven en heel herkenbaar! Op jezelf wonen is enorm duur, maar is er niet iemand waarmee je in het begin een woning zou willen delen? Een vriendin bijvoorbeeld? Ik hoop echt dat je snel weer werk vindt! Ik zit momenteel ook zonder werk, maar ik huur gelukkig alleen maar een kamer en dat is niet zo duur. Op mijn 18e ging ik uit huis, maar ik kom nog steeds vaak thuis. Hier heb ik gewoon lekker alle ruimte in plaats van alleen een kamer.

 • Reageer Kelly 29 maart 2015

  Ah ik wil juist heel graag op mijzelf! De nadelen maken me niet zoveel uit haha. Maar helaas nog een jaartje wachten. 🙂

 • Reageer Vedrano 29 maart 2015

  Het slimste wat een mens kan blijven doen.. thuis wonen hihi

 • Reageer Cindy 29 maart 2015

  Ik woon samen, maar ik ben op mijn 23e uit huis gegaan en ik vond het heerlijk om op mijzelf te wonen! De eerste maanden had ik nog geen wasmachine, dus deed mijn mama de was nog en ik ging ook nog 2x in de week bij hun eten. Het nadeel vond ik koken voor één persoon, maar verder vond ik het helemaal leuk! Mijn vriend had in omgeving Eindhoven trouwens heel snel een huis via kansrijkhuren.nl volgens mij. Is wel sociale huurwoningen

 • Reageer Rebecca 29 maart 2015

  Nummer 5 van het gedeelte van het niet doen is iets wat mij onwijs tegen houd (oké en het geld…) ik heb echt iemand nodig om tegen aan te praten, om simpelweg goeie morgen tegen te zeggen bij wijze van. Ik zou al heel snel een kluizenaar worden denk ik

 • Reageer Sanae 30 maart 2015

  Ik kan me echt helemaal in je lijstje vinden. Ik zat er toevallig gisteren nog aan te denken dat ik echt alvast spulletjes moet kopen. Zo nu en dan zie ik iets leuks en dan laat ik het toch staan, omdat ik niet op mezelf woon. Toch maar alvast doen!

  • Reageer GLAMOURMOES 30 maart 2015

   Dat kan ik je zeker aanraden. Want al die kleine dingen kosten een hoop geld 😉

 • Reageer Deisy 1 april 2015

  Wat een top artikel zeg, echt heel herkenbaar. Ik woon alweer een tijdje samen maar ik kan mij echt nog vinden in de redenen waarom je graag thuis zou willen wonen. Als je op jezelf woont heb je alleen aan jezelf (en vriend dan) te antwoorden en je eigen plekje, maar daarentegen moet je wel je eigen rotzooi opruimen haha 😉 X

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Winactie 500 volgers op Bloglovin’ [GESLOTEN]

  Het heeft even geduurd, ik ben al een tijdje geleden de 500 volgers op Bloglovin' gepasseerd, maar ik wilde het...

  Close