Havermout muffins met blauwe bessen

22 februari 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Recept

Ik ben gek op havermout, dit weten jullie inmiddels wel, als jullie mijn GLAMOURMOES’ WEEKLY en Fooddiaries on Friday hebben gezien de afgelopen maanden. Ik vind het heerlijk, vooral ‘s ochtends, havermout met melk, appel en kaneel. Maar ook de banaan havermoutpannekoeken vind ik heerlijk. Daarom heb ik vandaag weer een nieuwe recept voor jullie. Omdat ik toch nog een beetje wat ontbijtrecepten wil uitproberen, aangezien dit een van mijn doelen voor de maanden januari en februari is, heb ik vandaag havermout muffins met blauwe bessen voor jullie. Super lekker en makkelijk te maken!
Havermoutmuffins met blauwe bessen

Follow on Bloglovin

Havermout muffins met blauwe bessen

Ik heb ooit eens een poging gedaan om havermout muffins te maken, maar die poging faalde hard, omdat ze helemaal zwart waren na 10 minuten in de oven. Het huis heeft nog de hele dag naar aangebrande havermout geroken. Toch bleef het iets wat ik nog altijd weer een keer wilde proberen. Na een uitstapje naar havermout koekjes die niet hard werden, heb ik nu een recept ontdekt waar echt bijna perfecte muffins uitkomen. Het recept komt van Dayenne’s Foodblog, dus alle credits gaan naar haar.  Ik heb wel wat kleine aanpassingen gedaan, want ik vind amandelmelk te duur als het niet in de aanbieding is en rijstmeel had ik ook niet in huis.

Ingrediënten

 • 175 gr havermout + 4 el havermout
 • 100 gr boekweitmeel
 • 160 ml melk
 • 2 eieren
 • 100 gr kokosolie
 • 4 el honing
 • 2 tl kaneel
 • 2 bananen
 • 2 tl wijnsteenbakpoeder
 • 250 gr blauwe bessen (bevroren of vers)

Ingrediënten havermout muffins

Bereiding

Verwarm je oven alvast voor op 180 graden. Daarna mix je alle ingrediënten in een kom behalve de blauwe bessen en 4 eetlepels havermout. De bananen heb ik van te voren eerst even met een vork geprakt. Ook had ik kokosvet om te gebruiken als kokosolie, dus dat heb ik eerst nog even warm gemaakt, zodat het vloeibaar werd. Met een mixer heb ik alle ingrediënten gemixt tot een mooi dik beslag. Roer met een spatel of lepen de blauwe bessen door het beslag, maar bewaar er nog wel wat voor bovenop. Verdeel het beslag met twee lepels over je muffinsvormpjes. Ik heb 15 muffins kunnen maken met deze hoeveelheden. Als laatste verdeel je de overgebleven blauwe bessen en havermout over het beslag. Vervolgens zet je de muffins ongeveer 25 minuten in de oven en dan krijg je onderstaand resultaat.
havermoutrecepten havermoutrecepten

Ik vind de muffins er al heerlijk uitzien, maar belangrijker nog is natuurlijk of ze ook echt lekker zijn. Ik kan je verzekeren dat deze muffins echt onwijs lekker zijn. Ze zijn heerlijk zacht en luchtig en door de bosbessen ook lekker zoet. Als je van havermout houdt dan is het zeker een aanrader om deze variant eens een keer te maken. Naast dat de havermout muffins onwijs lekker zijn, vullen ze ontzettend goed en kun je ze eten als ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje. Bovendien zijn ze ook nog eens heel gezond!

Heb jij al wel eens havermout muffins gemaakt?

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Esther 22 februari 2015

  Ze zien er inderdaad lekker uit! Ik ga het recept eens onthouden 🙂

 • Reageer PiinkBeautyPrincess 22 februari 2015

  Leuk recept en ook nog eens gezond 🙂

 • Reageer Carlien 22 februari 2015

  Oh wat heerlijk!! Krijg er meteen zin in.

 • Reageer Marleen 22 februari 2015

  Ze lijken me echt heerlijk! Fijn en duidelijk artikel ook 🙂 xx

 • Reageer Sammie 22 februari 2015

  Mmm die zien er erg goed uit 🙂

 • Reageer Jorien 23 februari 2015

  Die zien er echt super lekker uit! Alleen een vraagje: waar kan je wijnsteenbakpoeder kopen? Zie dat steeds vaker voorbij komen namelijk! Ik maak meestal havermoutmuffins met alleen ei, banaan en cranberries of blauwe bessen (en dan uit de magnetron 😉 )

  • Reageer GLAMOURMOES 23 februari 2015

   Die van mij komt uit Duitsland, gekocht bij de DM Drogerie. Ik kan wel een zakje meenemen zaterdag. Dan heb je er vast één :D.

 • Reageer Kim 23 februari 2015

  Oh wat klinkt dit heerlijk! Ik heb heel eerlijk nog nooit iets met havermout gebakken. Dat wordt de hoogste tijd!

 • Reageer Bente 23 februari 2015

  Ik heb ze nog nooit gemaakt maar ik ben wel een havermout fan: ik ga ze zeker eens maken! 🙂

 • Reageer Nathalie 23 februari 2015

  Klinkt lekker ik wil het wel eens proberen:D
  Liefs Nathalie

 • Reageer Claudia 23 februari 2015

  Dat klinkt goed, Marloes. Deze ga ik zeker eens maken

 • Reageer Inge // amaroux.nl 23 februari 2015

  Ziet er echt heerlijk uit! Ik bak kei veel sinds een paar maanden dus deze ga ik sowieso proberen. 🙂

 • Reageer Femke 23 februari 2015

  O jeetje wat lekker!! Super!

 • Reageer Svenja 25 februari 2015

  Oh my, deze muffins zien er super lekker en gezond uit <3 Sowieso dat ik deze ook een keer ga maken, ik ben echt dol op het bakken van gezonde lekkernijen!

 • Reageer Dayenne 27 februari 2015

  Leuk te horen dat de muffins in de smaak vallen! Hier in huis zijn ze ook groot favoriet 😉

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Ziaja Natural Olive Anti-wrinkle cream

  Ik heb jullie in december kennis laten maken met het Pools verzorgingsmerk Ziaja in dit artikel. Je kon in dit...

  Close