Tip: Shoppen Essen Duitsland

20 februari 2015 | Geplaatst in Lifestyle

In 2012 schreef ik een artikel over de stad Essen in Duitsland. Ik had er voor het eerst kennis mee gemaakt en deelde mijn ervaringen over deze shopstad. Het artikel is ontzettend veel bekeken de afgelopen jaren en daarom vond ik het tijd voor een update. Afgelopen zaterdag (7 februari 2015) bracht ik weer een bezoek aan Essen, mijn favoriete shopstad in Duitsland. Een super grote Primark en een overdekt winkelcentrum zijn o.a. de reden. Wil je meer weten?
Shoppen Essen

Follow on Bloglovin

Tip: Shoppen in Essen

Als ik een stad mag kiezen om te shoppen, dan is het meestal de stad Essen in Duitsland. Deze stad ligt op ongeveer een uur rijden van mijn woonplaats en is daarom goed te bereiken met de auto. De stad Essen ligt in het Ruhrgebied in de Duitse deelstaat Nordrein-Westfalen. De stad heeft bijna 600.000 inwoners en was in 2010 samen met Istanbul en Pécs de Culturele hoofdstad van Europa.  Shoppen in Essen kan je heel goed bij de zes verdiepingen tellende Primark aan de Kennedy Platz, waar in de winter ook een kerstmarkt, schaatsbaan en sneeuwglijbaan staan. Vanaf de Kennedy Platz loop je richting de Limbecker Straße, waar o.a. de Sportscheck, Zara en Gina Tricot en Deichmann aan gevestigd zijn. En omdat je dan nog niet genoeg gewinkeld hebt, kun je een bezoekje brengen aan de Limbecker Platz, een prachtig overdekt winkelcentrum en met meer dan 200 winkels een shoppingwalhalla voor velen.

Primark – Kennedy Platz

De Primark in Essen is de grootste Primark die ik tot nu toe heb bezocht en telt zes verdiepingen. De winkel heeft twee ingangen, de hoofdingang zit aan de Kettwiger Strasse 39 en aan de Kennedy Platz kun je ook naar binnen. Parkeren doe je in de Central Garage Kennedy Platz of bij winkelcentrum Limbecker Platz. Dit filiaal van de Primark is qua inrichting helemaal omgegooid sinds ik er voor het laatst was geweest in augustus 2014. Er is een grote beautyafdeling bij gekomen en ze hebben ontzettend veel sportkleding. Er zijn nog steeds vier verdiepingen vol met vrouwenkleding, een etage voor mannen en kinderen en een home afdeling. Deze Primark is echt een bezoekje waard. Ik heb voor jullie wat filmshots gemaakt tijdens mijn laatste bezoek, zodat jullie een beetje een indruk krijgen van de winkel.
Primark Essen

De Primark is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 20:00 uur. Iedere eerste vrijdag van de maand is de Primark geopend tot 21:00 uur.

Limbecker Strasse

De Limbecker Strasse loopt vanaf het winkelcentrum richting de Primark aan de Kennedy Platz. Deze straat loopt omhoog, waardoor je even flink moet lopen, maar er zitten wel leuke winkels. Zo heb je een enorm groot filiaal van de Deichmann gelijk aan de linkerkant. Dit is de Duitse variant van de Van Haren. Er zit een Gina Tricot, Mango, H&M en Zara. Ook is er een grote Sportscheck in deze straat gevestigd.  Daarnaast zit er ook groot filiaal van de TK Maxx.
Limbecker Strasse Essen

Limbecker Platz

De Limbecker Platz is een prachtig winkelcentrum met meer dan 200 winkels, heel mooi aangelegd en makkelijk te bereiken. Het heeft een grote eigen parkeergarage en het winkelcentrum is ingedeeld in drie lagen. Iedere verdieping heeft aan beide zijden winkels en je kunt er gewoon rondlopen, zodat je alle winkels hebt gehad. Op iedere ‘hoek’ vind je roltrappen naar de andere etages en de parkeergarages. Het leuke vind ik ook dat iedere hoek zijn eigen stad heeft en deze is ook gebruikt in de decoratie. Zo heb je natuurlijk de stad Essen, maar daarnaast ook Parijs, Rome en onze eigen stad Amsterdam. Het winkelcentrum is super ruim opgezet en je vind er ontzettend veel verschillende winkels. Ook kun je de innerlijke mens verzorgen bij een van de vele restaurantjes.
Limbecker Platz

De Limbecker Platz Essen is volledig geopend sinds oktober 2009 en is met 70.000 vierkante meter winkelruimte en meer dan 200 winkels, een van de grootste winkelcentra van de binnenstad in Duitsland.

Het winkelcentrum biedt een unieke scala aan winkels en vele aantrekkelijke events of promoties voor jong en oud. In de gastronomische lounge kan je genieten van culinaire hoogstandjes in het Ruhrgebied. Vele keukens hebben een breed assortiment en zullen uw dag winkelen onvergetelijk te maken.” [Limbecker Platz]

De Limbecker Platz is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 – 20:00 uur. Iedere eerste vrijdag van de maand is de Limbecker Platz geopend tot 24:00 uur. Voor het parkeren gelden de volgende tarieven:

– Eerste uur € 0,80
– Tweede uur € 1,00 €
– Derde uur € 1,50
– Ieder volgend uur € 1,50
Limbecker Platz

Winkels Limbecker Platz

Tijdens mijn bezoek aan de Limbecker Platz heb ik de leukste winkels gefotografeerd, zodat je een indruk krijgt van de keuze. Mijn favoriete winkels zoals H&M, The Body Shop, NewYorker en DM Drogerie en KIKO komen natuurlijk aan bod. Ook de Starbucks, Happy Donutz en Frooters zijn favoriet van mij. Je vindt er ook veel zaken met sneakers en sportschoenen.

Limbecker Platz Limbecker Platz Limbecker Platz Limbecker Platz Limbecker Platz

Ben jij al wel eens in Essen geweest?

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Madeleine 20 februari 2015

  Essen is zo leuk 🙂

 • Reageer Esther 20 februari 2015

  Jaaa, ik kom er ongeveer 1/2 keer per jaar! Begin Januari nog geweest om te profiteren van de sale. Hele fijne winkel stad 🙂

 • Reageer Sanae 20 februari 2015

  Ik ben 9 keer in Essen geweest haha. Blijf het geweldig vinden. In het overdekte winkelcentrum kan je btw ook heel lekker eten bij Seafood!

 • Reageer Cindy 20 februari 2015

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het is wel een goede tip om er een keer heen te gaan! Het ziet er erg leuk uit als ik het zo zie. Dank je voor je artikel!

 • Reageer Chloe Sterk 20 februari 2015

  Ah ik woon dicht aan de grens dus ga ik regelmatig naar Duitsland. Altijd handig en parkeren is stukken goedkoper 🙂 Leuke post meis! Fijn weekend x

 • Reageer Manon 20 februari 2015

  Wat een fijne tip , lijkt me leuk om daar eens heen te gaan. het ziet er gezellig uit

 • Reageer Northflix 20 februari 2015

  Ziet er goed uit! Daar zou ik me wel een dagje vermaken!

 • Reageer Nicole 20 februari 2015

  Hele leuke tip! Ik ben er ook ooit geweest. Duitsland is sowieso een erg leuk land om te shoppen. Zeker de DM en Kaufland zijn de moeite waard. Wat een leuke winkels zeg, en het is er allemaal een stuk goedkoper dan hier!

 • Reageer Linda 20 februari 2015

  Ik hoor hier alleen maar goede verhalen over, zal erg ook zelf graag eens een keer gaan winkelen! Erg leuk artikel Marloes.

 • Reageer Claudia 4 juli 2016

  Super gezellig en je kan de hele dag doorgaan dus letterlijk schoppen tot je erbij neervalt 🙂
  Ik ga hier zeker nog een keer naartoe.
  Op vrijdag kan je zelf tot 23;00 uur winkelen.
  Een echte aanrader dus.

 • Reageer Mariska Hoppens 5 juli 2016

  Wat een prachtig en uitgebreid artikel over shoppen in Essen, ga je vaak naar de Primarks in Duitsland?

 • Reageer yvonne 1 december 2016

  Weet iemand waar ik 100% wollen noorse truien kan kopen voor heren ?
  Ik ga 16-12 naar de Kerstmarkt voor het eerst in Essen.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Balea Limited Edition douchegel

  Als ik een bezoek breng aan de DM Drogerie, dan kijk ik altijd even bij het schap van de douchegel...

  Close