New in: Panasonic Lumix DMC-TZ55

5 februari 2015 | Geplaatst in New in

In dit artikel, waarin ik mijn random wishlist liet zien, konden jullie lezen dat ik graag een nieuwe camera wilde waarmee ik ook gemakkelijk kon vloggen. Toen afgelopen week de BTW-kortingsactie bij de Mediamarkt was greep ik mijn kans en trotseerde de drukte. Ik kocht een nieuwe camera na wikken en wegen en informatie te hebben opgezocht op internet. Vandaag laat ik jullie zien welke camera het is geworden! Kijk je mee?
Panasonic Lumix DMC-TZ55

Follow on Bloglovin

Panasonic Lumix DMC-TZ55

Ik wilde heel graag een camera waarmee ik kon vloggen en video’s kon opnemen, zonder dat ik hierbij een spiegel achter de camera moet plaatsen of niet kan zien hoe ik in beeld ben. Een videocamera was dan natuurlijk een optie, maar ik wilde eigenlijk ook wel een camera waar mee ik toch makkelijk foto’s kon maken voor tijdens festivals, concerten en uitgaan. Dus de keuze viel uiteindelijk op een compact camera met een kantelbaar scherm. Ik zocht op verschillende sites naar de opties en kwam uiteindelijk uit bij de Panasonic Lumix DMC-TZ55. Ik kocht hem bij de Mediamarkt met de BTW-kortingsactie.
Panasonic Lumix

Beschrijving

De LUMIX TZ55 is uitgerust met een uiterst gevoelige 16-megapixel High Sensitivity MOS-sensor en de Venus Engine zorgt voor perfect beeldkwaliteit en snelle beeldverwerking. Welke tijd van de dag het ook is, overdag of ’s avonds, de camera levert gegarandeerd een perfect resultaat dankzij de LEICA DC-lens met 24mm-ultragroothoek en 20x optische zoom. Daarnaast maakt u met één druk op de knop Full HD films en dankzij de krachtige POWER O.I.S. (Optische beeldstabilisatie) registreert hij elke beweging van de camera en corrigeert dit automatisch. Hierdoor worden dus de onscherpte van beelden aanzienlijk verminderd. Verder beschikt de TZ55 over ingebouwde WiFi en een kantelbaar 3-inch OLED-scherm met self shots-functie. [Mediamarkt]

Panasonic Lumix

Specificaties

De belangrijkste specificaties van de camera:

 • Leica DC optische zoom lens voor 20x zoom
 • Snelle 16 megapixel beeldsensor
 • 180° kantelbaar 3.0″LCD display
 • Full HD video
 • Ingebouwde wifi
 • Beeldstabilisatie
 • Gewicht: 224 gram

Panasonic Lumix

Mijn ervaring tot nu toe

Ik heb de camera nu een week in mijn bezit en er een beetje mee kunnen oefenen. Het is een compacte camera, die wel wat meer weegt dan mijn vorige compact camera, maar dat vind ik geen probleem. Het kantelbare scherm is heel gemakkelijk omhoog te klappen, waardoor je heel gemakkelijk selfies kan maken en video’s kunt opnemen. Dit vond ik natuurlijk heel belangrijk en heb ik inmiddels ook al uitgeprobeerd. Ik heb de camera gewoon op mijn statief geplaatst en vervolgens het filmpje opgenomen. Ik kijk niet meer langs de camera heen en kan heel goed zien of ik goed in beeld ben. Ik vind het wel jammer dat de app voor op je smartphone/tablet alleen voor het maken van foto’s gebruikt kan worden. Het is geen tweede scherm waarmee je video opnames kunt starten. Ik moet nu nog wel steeds stukjes uit de video knippen.

De camera is heel eenvoudig te bedienen, geen uitgebreid knoppen menu, maar gewoon een draaiknop bovenop voor de verschillende standen. Een aan- en uitknop en een WiFi knop zitten ook bovenop. Verder zitten er nog wat knoppen op de achterkant voor het filmen, aan/uitzetten van flits, weergeven van gemaakte beelden en natuurlijk menu instellingen.

Tot nu toe ben ik tevreden over de camera en heb ik al geprobeerd te vloggen tijdens mijn dagje naar Diergaarde Blijdorp. Ik weet niet of deze video op mijn blog komt, maar wellicht dat ik aankomende zaterdag ga vloggen als ik naar Essen ga.

Ik kocht de Panasonic Lumix DMC-TZ55 bij de Mediamarkt met korting. De camera kost nu € 169.

Vorige post Volgende post

20 reacties

 • Reageer Madeleine 5 februari 2015

  Mooie camera!

 • Reageer Svenja 5 februari 2015

  Wauw, wat geweldig dat je al een items van je wishlist heb kunnen strepen. Je hebt er een prachtige nieuwe camera bij. Veel plezier er van <3

 • Reageer Danielle 5 februari 2015

  wat een mooie Camera! Ben benieuwd naar een video met deze camera, zet je het er bij als hij hiermee gemaakt is :)?

  • Reageer GLAMOURMOES 5 februari 2015

   Thanks! Ja zal ik doen haha. Ik geloof dat ik het ook in de video zelf gezegd heb. Hij komt zaterdag online!

 • Reageer Denise 5 februari 2015

  Wauw, wat een mooie camera! Ik ben heel benieuwd naar je filmpjes!

 • Reageer Jenn 5 februari 2015

  Mooie camera!

 • Reageer Mandy 5 februari 2015

  Mooie camera! Ik heb er ook nog even naar gekeken. Ik heb de TZ20 van lang geleden nog in de kast liggen. Het zijn fijne camera’s die mooie foto’s maken. Veel plezier ermee en veel plezier in Essen!

 • Reageer Sanae 5 februari 2015

  Ik heb al zoveel positieve reviews gelezen over deze camera. Hij ljikt me inderdaad heel fijn. Ziet er ook gewoon heel mooi uit. Essen is trouwens heel leuk. Have fun!

  • Reageer GLAMOURMOES 5 februari 2015

   Hehe ja Essen is zeker leuk! Ik ben er al heel vaak geweest. Lang geleden ook een shoptip artikel over geschreven. Ik denk dat ik die weer eens ga vernieuwen!

 • Reageer rachel 5 februari 2015

  wauw heel erg tof zeg!

 • Reageer Manon 5 februari 2015

  Lijkt me een super fijne camera, vooral met dat schermpje die omhoog klapt

 • Reageer Nicole 5 februari 2015

  Wat een ontzettend leuke camera. Lijkt me echt ideaal zo een schermpje.

 • Reageer Rebecca 5 februari 2015

  Wat super fijn zeg met zo een schermpje!
  Ik wil ook nog een nieuwe camera dus ik ga deze zeker in mijn gedachten houden

 • Reageer Saraya 5 februari 2015

  Mooie camara, lijkt mij erg handig!
  X

 • Reageer Cindy 5 februari 2015

  Mooie camera, ben benieuwd naar je vlogs!

 • Reageer Bertine 6 februari 2015

  Wat een mooi ding! Ben benieuwd naar je volgende video!

 • Reageer romy 21 mei 2015

  Mag ik vragen hoe het geluid van de filmpjes is? Ik wil deze ook graag kopen maar twijfel of ik er mooie filmpjes mee kan maken. Wat is jouw ervaring?

  • Reageer GLAMOURMOES 21 mei 2015

   De laatste filmpjes op mijn Youtube kanaal zijn gemaakt met de Panasonic camera. Je kunt HD filmen en het geluid is ook goed naar mijn mening.

 • Reageer SinglyRyan 11 juli 2015

  Hey ik heb deze week ook de Panasonic TMZ55 gekocht en heb een SD kaart van 32GB alleen ik kan maar 30 minuten vloggen? Weet jij misschien waar ik kan instellen of er een langere recordtijd is? Want op mijn oude camera kon ik het wel instellen

  • Reageer GLAMOURMOES 11 juli 2015

   Ik heb geen idee 😉

  Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Beautybox januari 2015

  De maand januari ligt alweer een paar dagen achter ons, maar uiteraard heb ik nog de Beautybox inhoud die ik...

  Close