Kruidvat Body Butter Olive Macadamia

26 januari 2015 | Geplaatst in Beauty, Review

Niets is lekkerder dan je huid na het douchen lekker in te smeren met een goede verzorgende body lotion of – butter. Als deze dan ook nog eens lekker budget is, dan is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Een tijdje geleden heeft de Kruidvat een nieuwe lijn body butters uitgebracht en ik review vandaag de Kruidvat Body Butter Olive Macadamia. Een heerlijk ruikende butter voor de winter.
Kruidvat Body Butter Olive Macadamia

Follow on Bloglovin

Kruidvat Body Butter Olive Macadamia

In het verleden had de Kruidvat de Body Fruit body butter lijn, maar die is volgens mij niet meer te koop. Sinds augustus verkoopt de Kruidvat vier nieuwe body butters: de Kruidvat Body Butter Honey Cacaobutter, Coconut Sheabutter, Blueberry Lychee en Olive Macadamia. Die laatste heb ik gekocht al een tijdje terug en nu al een paar weken gebruikt. Tijd voor een review dus. Dit zegt Kruidvat zelf over de butter:

Gebruik deze rijke body butter om je droge huid een boost te geven. Kruidvat Olive & Macadamia Body Butter maakt je huid zacht en soepel. De body butter is niet vet, trekt snel in en laat een lekkere geur achter op je huid.

Kruidvat Body Butter

Verpakking

Over het algemeen zitten body butters in een plastic pot, omdat ze natuurlijk dik zijn en niet gemakkelijk uit een tube of fles gehaald kunnen worden. Ook deze butter zit in een ronde plastic pot. Het model en formaat zijn vergelijkbaar met The Body Shop body butters. De Kruidvat Body Butter heeft een doorzichtige pot met een groene sticker. De deksel is zwart en ook beplakt met een sticker. Ik vind het design eigenlijk wel erg mooi en netjes voor een budgetproduct van Kruidvat. De olijven en macadamia noot staan natuurlijk centraal. Gewoon een mooie pot die 200 ml bevat. Daar doe je wel even mee denk ik.
Kruidvat Body Butter

Ingrediënten

In eerste instantie was ik niet zo enthousiast over de ingrediëntenlijst, toen ik die zag bij andere bloggers, maar toch zitten er best wel wat verzorgende ingrediënten in. Zo zit er Parkii Butter, Cacaobutter en Macadamia olie in. Maar ook glycerine staat bekend om haar verzorgende werking. Uiteindelijk besloot ik toch om de butter maar een keer mee te nemen en uit te testen.
Kruidvat Body Butter

Product en ervaring

Een body butter is geen body butter als de substantie niet lijkt op boter. Nu weet ik dat daar nog al wel eens verschil in zit zelf bij meerdere butters van hetzelfde merk, maar het moet in ieder geval een lekkere dikke substantie zijn. Een lekkere vette en dikke body butter vind ik heerlijk, vooral in de winter, als mijn benen heel droog zijn. De butter van de Kruidvat is in ieder geval lekker dik. Te zien op de tweede foto hieronder. Een lekkere rijke en stevige textuur. Wat ik wel altijd een nadeel vind van butters is dat je ze wat moeilijker verdeelt over je lichaam. Maar ik wrijf deze Kruidvat Body Butter even tussen mijn handen warm en dan kan ik het goed uitsmeren. Dus over de substantie ben ik tevreden, wat ook niet geheel onbelangrijk is, is de geur.

Over het algemeen houd ik van zoete geuren qua bodymilk/-lotion of -butters, maar in de herfst en winter merk ik toch dat ik wat meer neig naar de warmere en kruidigere geuren. De olive macadamia geur is echt ontzettend lekker, winters en warm qua geur. Ik kan het moeilijk beschrijven, maar ik weet wel dat je blijft ruiken aan de pot als ie open is.

Ik heb de butter nu regelmatig gebruikt na het douchen en mijn huid wordt ontzettend zacht en gevoed door deze Olive Macadamia Body Butter. Wat een toppertje. Je moet even goed uitsmeren, maar dan heb je ook wat. Ik vind dit echt een aanrader en de geur is ook heerlijk.
Kruidvat Body Butter Kruidvat Body Butter

De Kruidvat Body Butter Olive Macadamia is verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 2,49.

Vorige post Volgende post

20 reacties

 • Reageer Nicole 26 januari 2015

  Wat een leuk product. Leuk dat je nu ook bodybutters bij de Kruidvat hebt. Hij lijkt me erg fijn.

 • Reageer Nicky 26 januari 2015

  Hier ben ik echt benieuwd naar. Denk dat ik het ook maar eens ga proberen, voor de prijs is het zo te lezen wel de moeite waard.

 • Reageer Raounak 26 januari 2015

  Ziet er uit als een fijn product! Ik moet denk ik vaker door de kruidvat neuzen (ik ga meestel recht op mijn doel af).

 • Reageer Danielle 26 januari 2015

  Oh ik hou echt van body butters! Deze snel maar eens uitproberen!

 • Reageer Maaike 26 januari 2015

  Klinkt goed en ook nog eens een zacht prijsje. Leuk! <3

 • Reageer Nienke 26 januari 2015

  Ik heb deze toevallig ook gekocht van de week. Nog maar een keer gebruikt, maar ik ga hem zeker vaker gebruiken!

 • Reageer Svenja 26 januari 2015

  Oehlala, de substantie ziet er heerlijk dik en verzorgend uit, heerlijk! En ik ben in de winter ook dol op wat warmer geuren! Ben nu ontzettend benieuwd hoe deze butter ruikt!

 • Reageer Northflix 26 januari 2015

  Klinkt goed! Ik heb een andere variant uit deze lijn en die is ook super fijn!

 • Reageer Frederique 26 januari 2015

  Heerlijk, ik vind deze body butters echt top, hebt zelf de honing en bleuberry variant. Echt toppers! X

 • Reageer Sanae 26 januari 2015

  Ik denk dat de geur niks voor mij is. Het lijkt me wel een fijne body butter, dus ik ga eens kijken welke varianten er zijn

 • Reageer Evelien 26 januari 2015

  Och wat doet hij me denken aan de butters van The Body Shop! Hij ziet er in ieder geval heerlijk uit en dat voor zo’n zacht prijsje!

 • Reageer Beautyjuf 26 januari 2015

  Dit is inderdaad een aanrader 🙂 De substantie is heerlijk vol en romig!

 • Reageer Laura 26 januari 2015

  Ik hou van butters en deze lijkt me ook heel fijn en helemaal niet duur:)

  xx Laura

 • Reageer Mandy 26 januari 2015

  Ik hoor hier alleen maar goede verhalen over, ik ben nu toch wel heel erg benieuwd.

 • Reageer Jouvence 26 januari 2015

  klinkt als een fijn product ♥ je maakt me wel nieuwsgierig.! misschien toch maar eens aanschaffen (nadat ik eerst al mijn andere crémes, bodylotions en bodybutters op heb) xx

 • Reageer Manon 26 januari 2015

  Dit lijkt me echt een lekkere body butter!

 • Reageer Melanie 26 januari 2015

  Oeeh deze lijkt me heel erg fijn! Morgen ga ik toevallig even naar Kruidvat, dan gaat deze ook zeker mee!

 • Reageer Lonneke 26 januari 2015

  Oeh met Macadamia, klinkt heel erg goed!
  En dat prijsje is natuurlijk helemaal ideaal.
  Liefs Lonneke

 • Reageer Cynthiiaa 26 januari 2015

  Het lijkt mij echt een goddelijke geur! Zelf ben ik dol op macadamia noten en ook dat ruikt zalig. De structuur is wel echt stevig joh, daar houd ik van! Mijn huid is enorm droog, helemaal in de winterperiode, waardoor ik dit goed kan gebruiken. Ik ga even kijken bij onze Kruidvat! Thanks gurl!

 • Reageer Saraya 26 januari 2015

  Ik heb zelf de Bleuberry & ik vind ze heerlijk!
  X deze klinkt ook lekker 🙂

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Bloggerslife #2 Blogrritaties

  Vorige week zondag plaatste ik mijn eerste artikel in de categorie Bloggerslife over nieuwe woorden en afkortingen. Vandaag is het...

  Close