Bloggerslife #2 Blogrritaties

25 januari 2015 | Geplaatst in Bloggerslife

Vorige week zondag plaatste ik mijn eerste artikel in de categorie Bloggerslife over nieuwe woorden en afkortingen. Vandaag is het tijd voor een nieuw artikel. Bloggerslife #2. Bloggen is natuurlijk vooral heel leuk, maar uiteraard heb ik ook wel eens irritaties. Die hebben we allemaal wel eens. Ik weet dat meerdere bloggers zulk soort artikelen hebben geplaatst, dus soms zullen er punten zijn die overeen komen. Ik wil ze gewoon even met jullie delen. Zo zag ik bij Northflix een variant met irritaties die ze had omgetoverd tot de titel: “Hoe je mij verliest als blog-bezoeker/social media volger“. Nieuwsgierig?
bloggerslife #2

 

Follow on Bloglovin

Bloggerslife #2 Blogirritaties

Ik vind bloggen echt onwijs leuk, het is naast voetbal (PSV), mijn grootste passie en ik besteed er heel veel vrije uren aan in de avond en het weekend. Neemt niet weg dat ik me af en toe ook wel eens kan irriteren aan dingen. Dingen die gebeuren tijdens het typen van een artikel of dingen die ik tegenkom op een andere blog. Maar, don’t take it personal. Het zijn mijn irritaties, het kan best zijn dat je het er niet mee eens bent, of je schuldig maakt eraan. No hard feelings.

 • De WiFi-verbinding die er tijdens het typen van een artikel mee stopt, waardoor je je artikel kwijt bent.
 • Het slechte grijze en grauwe weer, foto’s maken is onmogelijk.
 • De artikelen op Bloglovin’ op ‘Mark all as read’ zetten en de volgende dag blijkt dat dit niet gebeurd is.
 • Slechte kwaliteit foto’s.
 • Een Facebook pop-up op een blog die ik eerst moet wegklikken om het artikel te kunnen lezen.
 • CAPTCHA woorden invullen voordat je een reactie kunt toevoegen. Zo frustrerend. Prima als ik moet aanvinken dat ik geen spammer ben of een rekensommetje moet invullen, maar laat me niet van die vervelende bijna niet te lezen woorden intypen (uh letters die achter elkaar gezet zijn), het zijn niet eens woorden.
 • SPAM! Ik heb gelukkig een hele goede spam check plugin via WordPress en 1x per week krijg ik een update van hoeveel spam er is geblockt! Onvoorstelbaar, afgelopen week was het 718 x raak en de legitieme comments stonden op 105! Bizar en irritant.
 • Geen bronvermelding bij foto’s die van internet geplukt worden.
 • Advertenties die het hele scherm in beslag nemen en die ik dan ook nog eens niet kan weg klikken.
 • Hele korte artikelen, die in elkaar geflanst lijken te zijn.
 • Taal- en spelfouten. Lees aub nog even één keer je artikel goed door voor je het publiceert. Natuurlijk kan het een keer gebeuren dat er een typefout in zit maar ‘S ochtends i.p.v. ‘s Ochtends is best irritant als het 20 x in het artikel voorkomt. Laat iemand anders desnoods je artikelen nog eens lezen. Ik ben ook niet perfect, maar ik lees mijn artikel wel nog een keer door en haal dan de foutjes eruit.
 • Lange artikelen zonder een ‘Read more’/’Lees meer’ knop. Dit zorgt voor een hele onoverzichtelijke homepage.
 • Regen op het moment dat je outfitfoto’s wil maken.
 • Mensen die je alleen volgen voor winacties.
 • Een link naar je blog op een site waar je niet wil staan (prijsvragen.nl /prijsvragengala.nl.
 • Je bent er van overtuigd dat je een artikel op ‘schedule’ (wordpress) hebt staan, maar ‘s ochtends blijkt je artikel nog als draft te staan.
 • De kleur van je nagellak of lipstick niet correct op foto krijgen.

Waar irriteer jij je aan?

Vorige post Volgende post

20 reacties

 • Reageer Madeleine 25 januari 2015

  Leuk artikel!

 • Reageer Claudia 25 januari 2015

  Haha ik herken zeker alles. Ik vind het heel irritant als mensen betekend schrijven in plaats van betekent. Het staat ook zo raar. En o mensen die je alleen volgen zodat jij ze terug gaat volgen.

 • Reageer Anita 25 januari 2015

  Herkenbaar!

 • Reageer Beautyjuf 25 januari 2015

  Haha, er zitten hele herkenbare zaken tussen! Spam, vreselijk! Vorig jaar had ik er onwijs veel last van. Dagelijks honderden spamberichten. Ik heb toen meerdere plugins geïnstalleerd en die werken top.
  Een maand of twee geleden heeft men geprobeerd mijn blog te hacken. Dat is ook geen pretje 😉

 • Reageer Maaike 25 januari 2015

  Heel veel herkenbare dingen!

 • Reageer lonneke 25 januari 2015

  wow, te herkenbaar dit allemaal!
  Vooral die grauwe dagen waardoor je geen foto’s kan maken.. zucht 🙁
  Liefs Lonneke

 • Reageer Sarah 25 januari 2015

  Haha, herkenbaar!

  Sarah x

 • Reageer bymarlayne 25 januari 2015

  Heel herkenbaar dit!

 • Reageer Bertine 25 januari 2015

  Jaaa prijsvragen.nl, zo ongelofelijk! verder vind ik slechts wifi ook heel frustrerend!

 • Reageer Nicole 25 januari 2015

  Sommige zijn zeker erg herkenbaar! Ik haat het zo als ik eindelijk tijd heb om foto’s te maken en dan ineens de lucht grauw wordt.

 • Reageer Jolet 25 januari 2015

  Leuk geschreven!

 • Reageer Ilse 25 januari 2015

  Leuk artikel en heel herkenbaar, vooral nu het zo snel donker wordt heb je bijna geen tijd om foto’s te maken

 • Reageer Mandy 25 januari 2015

  Er zitten veel herkenbare dingen bij! Foto’s maken in de winter is inderdaad lastig en vervelend. En ohh, advertenties en pop-ups daar kan ik me ook zo aan irriteren!

 • Reageer Sara 25 januari 2015

  Op deze lijst kan ik alleen maar: AMEN zeggen. Helemaal mee eens!!

 • Reageer Anne 25 januari 2015

  haha ik herken het helemaal! 🙂

 • Reageer Nicky 26 januari 2015

  Allemaal heel herkenbaar. Slechte wifi is inderdaad echt heel frustrerend.

 • Reageer Northflix 26 januari 2015

  Volgens mij delen wij naast onze liefde voor voetbal ook dezelfde mening qua irritaties 😉

  • Reageer GLAMOURMOES 26 januari 2015

   Haha inderdaad, dat lijkt er wel op :p

 • Reageer Mandy 26 januari 2015

  Ik kan me veel te goed vinden in je irritaties, haha.

 • Reageer sabrina 3 februari 2015

  Ik vind dit altijd zo leuke stukjes om te lezen! ‘S ochtends valt nog mee, hoe vaak ik niet s’ ochtends lees 🙁

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Golden Rose Matte nail lacquer

  In de Beautybox van december 2014, die in z´n geheel tegenviel, zat wel een mooie nagellak. De Golden Rose Matte...

  Close