Appel bananenbrood met rozijnen

12 januari 2015 | Geplaatst in Lifestyle, Recept

Ik ben een fan van bananenbrood en vind het leuk om deze zelf te maken. Toen ik op de blog van Marloes (Thebeautyassistant) een recept van Appel cranberry brood tegen kwam, wist ik dat dit recept ook snel zelf zou gaan maken. En zaterdag bleek dat alle ingrediënten, behalve de cranberries in huis waren, dus ben ik aan het bakken geslagen! Het resultaat is heerlijk. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.
Appel bananenbrood

Follow on Bloglovin

Appel bananenbrood

In mijn artikel met de doelen van januari & februari, dat gisteren online kwam, gaf ik aan dat ik meer wil variëren in mijn ontbijtroutine. Ik ontbijt te vaak hetzelfde. Het moet gezond zijn en voedzaam, ik wil niet na een uur alweer honger hebben. Een bananenbrood is een perfect voorbeeld van een ontbijt dat vult en lekker is. Bovendien kun je het in het weekend maken en dan in de diepvries gooien. Ik heb het recept van Marloes gebruikt en de cranberries vervangen door rozijnen.

Ingrediënten

 • 3 rijpe bananen
 • 1 handvol cranberries
 • 3 eieren
 • 100 gram amandelmeel
 • 50 gram havermout
 • 2 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • 1 appel
 • 2 tl kaneel voor de topping

Ingrediënten bananenbrood

Bereiding

Bananenbrood is super makkelijk te maken en je hebt er helemaal niet veel bijzondere ingrediënten voor nodig. Ik gebruik dit keer havermout en amandelmeel, maar het kan ook met Griekse yoghurt, zoals ik in dit recept heb gedaan. De volgende stappen moet je doorlopen om het brood te maken:

 • Verwarm de oven voor op 175 ° C
 • Prak de bananen (ik heb ze nog even in de blender gedaan)
 • Voeg de eieren toe aan de bananenpuree en meng het goedje door elkaar
 • Doe alle droge ingrediënten erbij en mix het tot een goed beslag
 • Als laatste voeg je de rozijnen (je kunt ook noten of ander fruit toevoegen) toe
 • Snijdt de appel in partjes
 • Het beslag doe je in een ingevet bakblik
 • Verdeel de appel over het beslag en bestrooi met kaneel
 • Zet het brood voor 45 à 50 minuten in de oven.

bananenbrood

Resultaat

Ik heb het appel bananenbrood na 45 minuten nog 5 minuten in de oven laten staan met de deur dicht. Daarna nog 5 minuten met een ovenwant tussen de deur. Vervolgens heb ik het brood uit de cakeschaal gehaald, maar die wilde er helaas niet goed uit. Ondanks het feit dat ik de schaal had ingevet. Ik denk dat ik de volgende keer bakpapier gebruik. Op die manier kan ik het brood er heel gemakkelijk uit halen. Ik dacht dat de appel heel erg donker zou worden, maar dit valt reuze mee. En het brood? Dat smaakt echt heerlijk! Ik zou er zo een paar stukken van achter elkaar op kunnen eten. Zeker een recept dat voor herhaling vatbaar is.
bananenbrood met appel bananenbrood met appel

Vorige post Volgende post

16 reacties

 • Reageer lonneke 12 januari 2015

  Oeh thanks voor het recept!
  Wat ontzettend lekker klinkt dat 🙂

 • Reageer Anouk 12 januari 2015

  Yammie, dit lijkt mij heel erg lekker! Dit receptje sla ik op!

 • Reageer Rachel 12 januari 2015

  ik heb het ook gemaakt maar mijn ouders vonden het echt smaakloos zonder de suiker haha..

 • Reageer Malou 12 januari 2015

  Dit lijkt me heel lekker!

  • Reageer GLAMOURMOES 12 januari 2015

   Haha wat grappig. Ik mis de suiker niet eens. Er zit al voldoende smaak aan vind ik 🙂

 • Reageer melissa 12 januari 2015

  Oooh wat ziet dit er heerlijk uit! Ga ik zeker een keertje proberen . Waar koop jij je amandelmeel, want ik kan het moeilijk vinden 🙂

  • Reageer GLAMOURMOES 12 januari 2015

   Via de Bodyenfitshop.nl 🙂

 • Reageer Sanae 12 januari 2015

  Dit is te lekker! Ik ken dit recept hahah! Krijg er meteen zin in door je foto’s!

 • Reageer sammie 12 januari 2015

  Hmm ziet er erg lekker uit!

 • Reageer Anouk 12 januari 2015

  Heerlijk, ben dol op bananenbrood! Heb de variant met appel nog nooit gemaakt, maar ga het zeker eens proberen.

 • Reageer bymarlayne 12 januari 2015

  Ziet er lekker uit!

 • Reageer Jorinde 12 januari 2015

  Hmm klinkt heerlijk!! Die moet ik ook eens uitproberen!

 • Reageer Manon 12 januari 2015

  Dat ziet er lekker uit

 • Reageer Northflix 12 januari 2015

  Ziet er lekker uit en gelukkig niet een lastig recept! Bedankt voor het delen!

 • Reageer Saraya 12 januari 2015

  Hmmm ziet er erg lekker uit!
  X

 • Reageer Teddy 13 januari 2015

  Dit ziet er heerlijk uit!

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Doelen januari & februari 2015

  Vorige maand ben ik weer begonnen met een artikel over de doelen die ik in een maand wilde halen. Het...

  Sluiten