Londen dag 4: Camden Market, Buckingham Palace en naar huis

5 december 2014 | Geplaatst in Lifestyle, Travel

Inmiddels is het alweer twee weken geleden dat ik naar Londen ging en vandaag deel ik met jullie het verslag van de vierde en tevens laatste dag in Londen. Het was de dag dat we weer naar huis zouden gaan, maar omdat we ‘s avonds vlogen hadden we nog genoeg tijd om nog wat dingen van onze planning af te strepen. Het was een stralende dag, veel beter dan de zondag, wel was het fris. Gelukkig konden we ons daar op kleden. Wil je de verslagen van dag 1, dag 2 en drie nog zien, klik dan hier. Als je op de foto’s klikt, worden ze vergroot.
Londen dag 4

Follow on Bloglovin

Londen dag 4: Camden Market, Buckingham Palace en naar huis

Het is helaas alweer de laatste dag van ons verblijf in Londen. We hebben ontzettend genoten en de laatste dag is het super mooi weer voor de tijd van het jaar. De lucht is voor het grootste gedeelte blauw en dus schijnt de zon. De temperatuur is wel wat lager dan we de afgelopen drie dagen gewend waren, maar door de zon voelt het lekker. We besluiten de laatste dag een bezoekje te brengen aan de Camden Market, gaan met de bus naar Trafalgar Square en lopen vanaf daar via The Mall richting Buckingham Palace. Daarna eten we heerlijk bij Frankie & Benny’s op Victoria Station en moeten we verzamelen bij de bushalte voor onze bus terug naar London Gatwick. Dit is het verslag van Londen dag 4.
Camden High Street

Camden Market

‘s Ochtends vertrekken we met koffers in de bus richting Camden High Street om daar onze bagage bij de hoofdkantoor van Smart Accommodations achter te laten. Vervolgens lopen we verder Camden High Street op om naar de Camden Market te gaan. Camden High Street is een straat met veel leuke winkels die allemaal aparte voorgevels hebben met bijvoorbeeld schoenen en heel veel kleur. De Camden Market is gedeeltelijk overdekt en bestaat uit verschillende gedeeltes. Je vindt er de Camden Lock Market, Stables Market, Camden Canal Market, Buck Street Market, Electric Ballroom en Inverness Street. Ze verkopen er vanalles, een gedeelte is tweedehands en antiek en veel handgemaakt. Verder vind je er kleding, telefoonaccessoires en sieraden.

We hebben niet alles kunnen zien, want het is enorm groot, maar het was wel even leuk om er over heen te lopen. We hebben er verder niets gekocht. Ik was op zoek naar een ‘Minion’ telefoonhoesje, maar die heb ik inmiddels via Ebay besteld.
Camden Market Camden Market Camden Market

Trafalgar Square, National Gallery

Na de Camden Market te hebben bezocht, haalden we onze koffers weer op en namen de bus naar Trafalgar Square. Het kwam precies uit met onze Oyster Card, we konden namelijk nog één keer de bus pakken met het saldo dat op onze card stond. Daarom was het belangrijk dat we een rechtstreekse bus hadden. Bij Trafalgar Square maakte we nog wat foto’s. National Gallery ziet er toch een stuk mooier uit als de zon schijnt. Ook ging ik op de foto met één van de living statues en gaf ik mijn laatste muntgeld  aan die persoon.
Trafalgar Square Trafalgar Square

The Mall, The Admiralty Arch en Buckingham Palace

Vanaf Trafalgar Square lopen we onder de Admiralty Arch door, over de lange laan van The Mall richting Buckingham Palace. Regelmatig hebben mijn nicht en ik foto’s gemaakt in het midden van de straat. Je ziet aan de ene kant de Arch en aan de andere kant Buckingham Palace. Alles lijkt zoveel mooier als de zon schijnt. En al dat goud dat blinkt zie je natuurlijk nog beter als de zon er op staat. Ook aan The Mall liggen nog prachtige gebouwen en aan de linker kant een groot park. Als je op het plein bij Buckingham Palace komt heb je ook nog aan de rechterkant een heel groot park liggen. Ook kun je vanaf Buckingham Palace de London Eye en Big Ben zien. We lopen nog even Royal Gallery binnen, een winkel die allerlei items verkoopt die te maken hebben met Buckingham Palace. Daarna lopen we door naar Victoria Coach Station.
Trafalgar Square The Mall London Buckingham Palace Buckingham Palace Royal Gallery shop

Random foto’s

Ook de laatste dag zijn er natuurlijk nog veel random foto’s gemaakt. Hieronder heb ik een aantal voor jullie geselecteerd.Londen Londen

Zo dit was het dan, mijn verslag van de citytrip naar Londen samen met mijn moeder, zus, tante en nicht. We hebben een super leuke tijd gehad, veel gezien, veel foto’s gemaakt, gelachen en nog veel meer. We hadden een prachtig appartement en met de Oyster Card maakte we gretig gebruik van het openbaar vervoer. Van de planning die ik had gemaakt voordat we gingen hebben we bijna alles afgestreept. Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om mijn verslagen te lezen en de vele foto’s te bekijken. Ik kan je zeker aanraden om naar Londen te gaan in de kerstperiode. Ook zou ik zelf nog wel een keer terug gaan in een ander jaargetijde, ook om dan eens goed te shoppen.

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Madeleine 5 december 2014

  Heel leuk! Vond het leuk om alle dagen allemaal te lezen..

 • Reageer Svenja 5 december 2014

  Heerlijk verslag weer! Zelf vond ik Camden Town echt ontzettend tof, zo gezellig met al die kraampjes en leuke hebben dingentjes!

 • Reageer Jorien 5 december 2014

  Wat fijn, die zonnige foto’s 😀 Camden vond ik ook echt super leuk 🙂 Ik zou ook nog wel een keer terug willen, om te shoppen maar ook het uitgaansleven zou ik wel eens willen verkennen!

 • Reageer Northflix 5 december 2014

  Wat een heerlijk overzicht!
  Londen is écht één van mijn favoriete steden.

 • Reageer Manon 5 december 2014

  Ik vind deze artikels geweldig om te zien, want ik wil er ook graag naartoe

 • Reageer Cindy 5 december 2014

  Wat een heerlijke verslagen en wat een fijne foto’s allemaal Marloes. Wauw! Je hebt echt genoten en dankzij je foto’s heb ik mee mogen genieten.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Victoria’s Secret Fashion show 2014

  Al een aantal dagen komt het voorbij in het nieuws en op internet. Het is december en dat betekent dat...

  Close