Londen dag 3: Covent Garden, Natural History Museum en regen

1 december 2014 | Geplaatst in Lifestyle, Travel

Vandaag is het alweer tijd voor het derde deel van mijn Londen verslag. Deze dag was echt een dag met heel veel regen, typerend voor Engeland natuurlijk. Het was nat en daardoor ook koud, maar ondanks dat hebben we ons toch weer goed vermaakt en veel gezien. We kwamen dit keer op tijd in ons appartement en hebben de avond gespendeerd met spelletjes en tablets + mobiele telefoons. Verslag van Londen dag 1 en 2 vind je hier en hier.

Covent Garden

Follow on Bloglovin

Londen dag 3: Covent Garden, Natural History Museum en regen

Dag 3 was echt een natte dag. Vanaf ‘s ochtends toen we het appartement verlieten, tot ‘s avonds, toen we weer terug kwamen heeft het geregend. Ik had als enige een paraplu bij me. En de andere vier kochten dus onderweg een paraplu bij de souvenir winkel. Liep ik met vier vrouwen die allemaal een Union Jack paraplu hadden haha. We begonnen met de Horse Guards Parade, maar de wisseling van de wacht ging daar niet door. Wel zagen we de twee wachters met paarden het huisje in gaan en nog een groep wachter te paard. Wat we nog meer deden zie je in dit fotoverslag. Het was ook een dag waarop ik minder foto’s maakte dan de vorige twee dagen.

Covent Garden

Covent Garden

Nadat we bij de Horse Guard Parade waren geweest liepen we door de regen richting Covent Garden. Covent Garden is een gezellig overdekte markt met winkels van dure merken, maar ook kraampjes met handgemaakte spullen. Het ligt in de buurt van Leicester Square en is momenteel heel gezellig aangekleed met kerstversiering. We hebben er een tijdje rondgelopen, zijn bij de Disney Store en Paperchase naar binnen geweest en bekeken de kraampjes langs de zijkant en aan de overkant. Ik kocht er verder niks, maar vond het wel leuk om te zien.
Londen LondenCovent Garden

Na ons bezoek aan Covent Garden wilde we graag even opwarmen en opdrogen, want we waren behoorlijk verkleumd en nat geregend. Op de terug weg kwamen we langs een patisserie en daar zijn we naar binnen gegaan. Hier hebben we ons lekker opgewarmd aan warme chocolademelk met slagroom en een heerlijk gebakje.
Patisserie Valerie Patisserie Valerie

Natural History Museum

Omdat het zulk slecht weer was en de meeste musea in Londen gratis zijn, besloten we een bezoekje te brengen aan het Natural History Museum. Dit ligt bij metrostation South Kensington, dus we namen de metro vanaf Leicester Square. Daar was overigens die dag de wereldpremière van de film over Beertje Paddington. Die begon om 14:30 uur en om 13:00 uur stonden er al heel veel mensen op het plein in de regen (GEK!). Anyway, wij dachten dat de film ‘Night at the Museum’ was opgenomen in het Natural History Museum in Londen was opgenomen, maar dat was dus niet het geval. Die film is in het Natural History Museum van New York (museum is ook 10 x zo groot) opgenomen. Wel lijkt het van binnen heel erg op elkaar.
Natural History Museum Natural History Museum

Random foto’s

En dan hebben we natuurlijk ook op dag drie random foto’s gemaakt tijdens het lopen naar de verschillende locaties. Hieronder weer de leukste foto’s. En oh ja, we gaan nog even naar Oxford Street, het stuk dat we nog niet gehad hebben. We hebben instinctief de goede kant van de straat gekozen, want deze helft is niet zo veel aan. Na een bezoekje aan de H&M, souvenirwinkel en Marks & Spencer, keren we terug naar ons appartement. We haalden nog even snel boodschappen bij de Sainsbury’s Local (open tot 23:00 uur), want de normale Sainsbury was maar tot 17:00 uur open op zondag.
London London London London London London London London London London

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Denise 1 december 2014

  Ah wat ben ik jaloers op je tripje, ziet er onwijs leuk uit! <3

 • Reageer Svenja 1 december 2014

  ‘Je bent niet in Londen geweest, als het niet heeft geregend’.. Zeiden mijn vriend en ik de hele tijd toen we in Londen waren. Londen blijft hoe dan ook een prachtige stad. Maar het is natuurlijk wel iets minder prettig als je helemaal net wordt. Ondanks heb je zo te zien ook die dag geweldig gehad!

  • Reageer GLAMOURMOES 1 december 2014

   Zo kan je het ook zien haha, gelukkig deed de paraplu z’n werk!

 • Reageer Dina 1 december 2014

  Wat een fijne foto’s! Ik ben nog nooit in Londen geweest, dus ik vind het altijd erg leuk om dan foto’s te zien van alles wat er te zien valt.

 • Reageer anna 1 december 2014

  Wat heb je mooie foto’s gemaakt! Leuk verslagje ook, niet te kort en niet te lang 🙂 Ik wil echt weer een keer naar Londen! Wel jammer dat het daar regende (maar ja, wanneer niet he haha).

  • Reageer GLAMOURMOES 1 december 2014

   Haha nou de vrijdag en maandag heeft het niet geregend 😛

 • Reageer Cindy 1 december 2014

  Wat een heerlijke foto’s! Ik zie steeds groener van jaloezie!

 • Reageer Marloes 1 december 2014

  Ziet er heerlijk uit meid! Londen is super!

 • Reageer Manon 1 december 2014

  Aaah weer heerlijke foto’s om te zien!

 • Reageer Lieke 1 december 2014

  Oh wauw! Wat ziet het er super gezellig uit allemaal 😀 En wat een mooie foto’s heb je gemaakt!

 • Reageer Inge 1 december 2014

  Mooie foto’s! Ik vind Covent Garden erg leuk, jammer dat het zulk slecht weer was! Normaal zijn er ook veel straatartiesten. 🙂
  Het museum vond ik ook erg interessant.

 • Reageer Madeleine 1 december 2014

  Enige foto’s 🙂

 • Reageer Bertine 1 december 2014

  je hebt veel meer gezien dan ik ooit heb gezien in londen! jammer van de regen trouwens:(

 • Reageer Linda 1 december 2014

  Londen maakt zich zo te zien al klaar voor de kerst, heerlijk om te zien! Mooie foto’s en jammer van het druilerige weer. Het gekke is dat ik er op een trip minder last van heb dan thuis, dan ga ik echt de deur niet uit als het niet hoeft haha 🙂

 • Reageer melissa 1 december 2014

  Wat jammer van het mindere weer, maar weer een fijn verslagje! Die patisserie ziet er zo lekker uit x

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Pearl Mania Soy Scents

  Een tijdje geleden zag ik op de blog van Serena (Beautylab) een artikel over de nieuwe winter soy scents die...

  Close