Dove Oxygen & Hydration Soufflé masker

28 november 2014 | Geplaatst in Beauty, Review

Een tijdje geleden kocht ik meerdere producten van de nieuwe haarverzorgingslijnen van Dove. Over één van de producten, de haarolie, schreef ik al een review. Dove heeft namelijk drie nieuwe ‘Advanced hairseries’. De Oxygen & Hydration lijn voor fijn en futloos haar, de Youthful & Vitality lijn voor  ouder wordend haar en de Sublime Oil Pure Care lijn voor  droog en dof haar. Vandaag review ik een een product uit de Dove Oxygen & Hydration lijn namelijk het Soufflé masker. Ben je al nieuwsgierig?

Dove Oxygen & Hydration met Oxyfusion Technology is speciaal ontwikkeld om meer volume te creëren voor fijn en futloos haar.

Oxygen & Hydration shampoo, conditioner en soufflé masker is ontwikkeld met Oxyfusion Technology, een nieuwe generatie van producten met hydraterende werking. De formule hydrateert fijn en futloos haar en geeft je haar volume. Breng je fijne haar tot leven met Dove Oxygen & Hydration.

Dove Oxygen & Hydration Soufflé masker

Follow on Bloglovin

Ik ben genomineerd op de website van Stylefruits.nl voor Insiders Tip van de Maand. Stem jij op mij? Klik hier om te stemmen, het kan vaker. Momenteel sta ik op de tweede plaats.

Dove Oxygen & Hydration Soufflé masker

Oxygen & Hydration Soufflé Masker is ontwikkeld met Oxyfusion Technology en geeft fijn haar meer volume. De rijke en luchtige formule geeft je haar een extra hydraterende boost zonder het te verzwaren.
Eigenschappen:

 • verzorgend
 • hydraterend
 • meer volume

Dove soufflé masker

Verpakking

Het soufflé masker van de Dove Oxygen & Hydration lijn zit in een ronde plastic pot met draaideksel. Het is een herkenbare witte verpakking die heel clean en fris oogt. Het materiaal voelt mat en er zit een zilveren rand over de deksel. Verder zitten er blauwe details op de verpakking die kenmerkend zijn voor deze lijn van haarverzorgingsproducten. Ik vind verpakkingen van Dove altijd functioneel en lekker strak. De meeste informatie van het haarmasker staat op de onderkant en de Nederlandse beschrijving zie je pas als je het label loshaalt. Dat vind ik altijd wel jammer bij producten. Er zit in deze pot 200 ml.
Dove Dove

Ingrediëntenlijst

Hieronder de ingrediënten lijst. Zo op het eerste gezicht geen herkenbare namen voor mij, ook zit er siliconen in, parfum staat daarentegen heel laag op de lijst, dat is positief.

Aqua, Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Dipropylene Glycol, Behentrimonium Chloride, PEG-150 Distearate, PEG-180M, Silica, Dimethicone, Amodimethicone, PEG-7 Propylheptyl Ether, Cetrimonium Chloride, Phenoxyethanol, Polyurethane-39, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Ethylhexylglycerin, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Potassium Sorbate, EDTA, Glycerin, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Iodopropynyl Butylcarbamate, Butylene Glycol, Lactic Acid, Parfum, Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.

Product

Dove Oxygen Hydration soufflé masker heeft een andere substantie dan normale haarmaskers, die zijn vaak lekker dik en romig, maar de naam zegt het al. Dit is een soufflé masker, dat betekent dat het een heel luchtig masker is met een hele luchtige substantie. Het was heel moeilijk op de foto te zetten, maar het voelt heel licht aan en het lijkt een beetje op chocolademousse haha. En dan de geur van dit masker, toen ik hem in de winkel rook, kon het me niks schelen dat het masker voor fijn en futloos haar geschikt was. Dat haar heb ik niet, maar man, wat ruikt dit toch lekker. Het is zoet, een beetje watermeloenachtig, maar het ruikt ook heel fris en schoon, zoals veel Dove producten ruiken. Een super heerlijke combinatie. Dus ik ben met heel veel plezier begonnen met het gebruiken van dit haarmasker. En werkt het? Dat lees je onder de foto’s.
Dove Dove

Ervaring

Oeh ja, alleen van de geur werd ik al heel enthousiast, maar het masker werkt ook nog eens heel goed. Ik ben over het algemeen wel te spreken over Dove bodylotions en showergels, maar ook de ‘normale’ lijn shampoo’s en conditioners vond ik fijn. Deze nieuwe series zijn wat duurder, maar ik vind dat dit soufflé masker wel de moeite waard is. Een hele fijne substantie die licht aanvoelt en je haar niet vet maakt. Ik gebruik het masker meestal één keer per week als vervanger van mijn conditioner en het is echt een feestje om te gebruiken. De geur is zo lekker! En daarnaast, ook niet geheel onbelangrijk. Hij verzorgt mijn haar, voelt uberzacht aan en de geur blijft ook nog eens een aantal uur in je haren hangen. Het masker zou moeten zorgen voor extra volume, maar dat merk ik niet zo zeer. Voor mij hoeft een shampoo of haarmasker dit ook niet te doen. Als ik echt volume wil gebruik ik wel een haarspray, droogshampoo of volumepoeder.

Wat ik ook zo fijn vind aan dit masker is het feit dat het niet 10 tot 20 minuten hoeft in te trekken. Je brengt het aan na het wassen van je haar en vervolgens laat je het 3-5 minuten intrekken en kun je het weer uitspoelen! Ideaal als je geen tijd hebt om je haar te wassen onder een kraan en dan het masker aan te brengen, 20 minuten wachten en dan weer je haren uitspoelen. Nu kan je het gewoon gelijk onder de douche doen.

Gebruik jij graag een haarmasker en hou je van lekker luchtige structuren? Dan is dit Dove Oxygen & Hydration Soufflé masker zeker een aanrader. Het masker is verkrijgbaar bij drogisterijen voor € 7,99.

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Madeleine 28 november 2014

  Hmmm lijkt me heerlijk! Lijkt net alsof er een wolkje op je hoofd ligt. Dit zou ik wel willen proberen 🙂

 • Reageer Maaike 28 november 2014

  Lijkt me een heerlijk haarmasker! Fijne review heb je geschreven 🙂

 • Reageer Cindy 28 november 2014

  Klinkt erg goed, ik heb nu wel een haarmasker van Kruidvat, maar tja, nadeel: dat moet 10 minuten in blijven werken. Ik gebruik al een tijdje shampoo en conditioner van Dove, dan moet ik dit ook maar eens gaan uitproberen.

  • Reageer GLAMOURMOES 28 november 2014

   Ja ik heb er ook nog een van Kruidvat, maar die laat ik dus heel vaak gewoon staan.

 • Reageer femketje 28 november 2014

  klinkt super nice 😀

 • Reageer Marleen 28 november 2014

  Lijkt me fijn! Ik vind de geur van Dove producten ook altijd heel lekker. Niet te zoet, maar gewoon lekker fris en verzorgend 🙂 xx

 • Reageer manon 28 november 2014

  Klinkt goed! Ik gebruik regelmatig een haarmasker heb er nu een die vrij dik en vet is wel fijn voor de winter maar straks lijkt deze me wel weer fijn!

 • Reageer bymarlayne 28 november 2014

  Klinkt goed! Deze schaf ik misschien wel een keer aan.

 • Reageer Bianca 28 november 2014

  Lijkt me een fijn masker, wel jammer dat ie niet echt volume geeft

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Londen dag 1: Buckingham Palace, appartement en Oxford Street

  Zoals jullie misschien al wel hebben gezien in mijn wekelijkse fotodiary (klik hier) en in mijn shoplog (klik hier) ben...

  Close