Londen dag 1: Buckingham Palace, appartement en Oxford Street

27 november 2014 | Geplaatst in Lifestyle, Personal, Travel

Zoals jullie misschien al wel hebben gezien in mijn wekelijkse fotodiary (klik hier) en in mijn shoplog (klik hier) ben ik van 21 tot en met 24 november naar Londen geweest met mijn moeder, zus, tante en nicht. We hebben ontzettend veel gezien, gedaan, gelopen, in de bus gezeten en de metro gepakt naar bezienswaardigheden. Natuurlijk ben ik niet zonder mijn camera vertrokken naar Engeland en heb ik bijna alles wel vastgelegd op foto. Vandaag dag 1 van mijn citytrip naar Londen! Benieuwd? Foto’s zijn gemaakt door mij en er zitten foto’s tussen die mijn nicht heeft gemaakt.

Londen dag 1

Follow on Bloglovin

Ik ben genomineerd op de website van Stylefruits.nl voor Insiders Tip van de Maand. Stem jij op mij? Klik hier om te stemmen, het kan vaker. Momenteel sta ik op de tweede plaats.

Londen dag 1: Buckingham Palace, appartement en Oxford Street

Op dag 1 arriveerde we rond half 8 (Engelse tijd) op London Gatwick, zo’n 43 kilometer buiten het centrum van Londen. We vlogen met Easyjet en dat ging allemaal prima, vertrokken op tijd en we waren zelfs eerder dan de verwachte tijd op Engelse bodem. We hadden via Visitbritainshop tickets besteld voor de bus die ons naar Victoria Coach Station zou brengen, een rit van zo’n 2 uur, maar in prijs veel goedkoper dan de Gatwick Express (trein). We kwamen rond 10 uur aan bij het station en zijn toen eerst doorgelopen naar Buckinham Palace voor de wisseling van de wacht.

Change of guards Buckingham Palace Change of guards Buckingham Palace Change of guards Buckingham Palace Change of guards Buckingham Palace Change of guards Buckingham PalaceLondon Victoria Station

Eten bij LEON op Victoria Station

We lunchten op vrijdagmiddag bij LEON op Victoria Station. Dit is een erg leuk en drukke hotspot bij het station waar je kan ontbijten, lunchen en dineren. Als je aangeeft dat je binnen wil eten betaal je voor bepaalde gerechten veel meer dan wanneer je aangeeft dat je het mee wilt nemen. Heel veel mensen gaven aan dat ze het mee wilde nemen en aten het dan alsnog binnen op. Dus let hier op als je bij LEON gaat eten. Ze hebben hier heerlijke salades, wraps en chickenburgers. Ook hebben ze glutenvrije gerechten.

LEON London London Victoria Station LEON London LEON London

Appartement

Na de wisseling van de wacht, die erg lang duurde en heel druk was, besloten we om richting Camden te gaan om de sleutels van ons appartement op te halen. We hebben een appartement geboekt via Booking.com bij Smart Accommodation. Deze organisatie heeft meerdere appartementen die op 5 tot 15 minuten afstand liggen van het hoofdkantoor op Camden High Street. Wij hadden een appartement op Fortess Road met een bushalte voor de deur. Een prachtig, mooi en groot appartement met volledig ingerichte keuken, twee slaapkamers, twee badkamers en een slaapbank in de woonkamer. In totaal was het voor zes personen. Mocht je besluiten een bezoekje te brengen aan Londen, dan is Smart Accommodation zeker een aanrader en betaalbaar. Wij hebben € 546 betaalt voor vier dagen.

Smart Accommodation London Smart Accommodation London Smart Accommodation London Smart Accommodation London Smart Accommodation London

Onderweg dag 1

Tussen het bekijken van de hotspots in Londen kom je natuurlijk vanalles tegen, rode bussen, taxi’s en mooie gebouwen. Ook deze dingen zijn allemaal vastgelegd op foto en hieronder zie je een selectie van de mooiste en leukste foto’s die we onderweg maakte. Je kijkt je ogen uit als je in Londen bent. Ook moet je natuurlijk goed opletten met oversteken, omdat auto’s van de andere kant komen.

Londen dag 1 Londen dag 1 Londen dag 1 Londen Londen Londen Londen Londen

Oxford Street

We besloten om de eerste dag ‘s avonds richting Oxford Street te gaan, omdat die natuurlijk veel mooier is in het donker dan bij daglicht. En wow, wat zijn Oxford Street en ook Regent Street en de andere zijstraten van Oxford Street prachtig versierd. Ik wist dat Londen heel mooi was in de kerstperiode, maar zo mooi! De grote warenhuizen hebben echt ontzettend veel tijd en moeite gestoken in de verlichting van hun winkelpanden, maar ook de etalages waren prachtig. Ik heb verder niet echt veel geshopt, we hebben vooral onze ogen uit gekeken. We zijn de Boots, Primark, Selfridges, Disney Store en House of Fraser in geweest. Ook binnen zijn de winkels natuurlijk helemaal in kerstsfeer. Kijk maar naar de foto’s!

London Oxford Street London Oxford Street London Oxford Street London Oxford Street Primark London London Oxford Street

Conclusie Londen dag 1

Wow, Londen dag 1 was absoluut geslaagd. Het was een lange en vermoeiende dag, de wekker was namelijk al om half 2 ‘s nachts gegaan en uiteindelijk waren we rond een uur of half 10 weer bij ons appartement dacht ik. We waren natuurlijk wel ‘s middags even het appartement in geweest om te eten en onze spullen te droppen, maar met een uur tijdsverschil waren we toch al heel lang wakker. Ik was al een keer in Londen geweest, maar nu maakte ik het heel anders mee. We hebben ons de eerste dag prima vermaakt, de wisseling van de wacht vonden we wel een beetje een theaterstuk en het duurde te lang, maar Oxford Street bij avond maakte veel goed! Benieuwd naar meer foto’s? Hou dan mijn blog in de gaten.

 Londen

Vorige post Volgende post

18 reacties

 • Reageer Maris 27 november 2014

  Londen <3 Wat een heerlijke stad. ik heb echt mijn hart er aan verloren. Constante strijd met Berlijn als mijn favoriete Europese stad <3

  • Reageer GLAMOURMOES 27 november 2014

   Haha ik had mijn hart al verloren in Parijs, maar Londen is ook echt de moeite waard! Berlijn ben ik nog niet geweest.

 • Reageer Cindy 27 november 2014

  Wauw. Nu ben ik nóg meer jaloers! Ik hoop dat ik volgend jaar naar Londen kan rondom kerst, echt een droom van mij! Prachtige foto’s, ik kijk uit naar de volgende verslagen

 • Reageer Rowan - Rebellious yet Romantic 27 november 2014

  Pff, ik wil ook! 😉 Ik ben net terug van een weekend Brighton, had helaas geen tijd om nog naar Londen te gaan.

 • Reageer Rosa 27 november 2014

  Wauw! Wat heerlijk om in zo een appartement te verblijven! Je hebt echt mooie foto’s gemaakt ook!

 • Reageer Malou 27 november 2014

  Heel leuk om te zien, en wat een mooie stad is het toch 🙂

 • Reageer Manon 27 november 2014

  Aaaah ik wil er ook naartoe!!!!!! Wat ziet het er allemaal zo gezellig uit daar in de avond.

 • Reageer Marloes 27 november 2014

  Wat een heerlijke stad is Londen toch! Lekker hoor! Leuke foto’s!

 • Reageer Kelly 27 november 2014

  Heerlijke foto’s! Ik wil graag weer eens naar London, love it there.

 • Reageer Michaela 27 november 2014

  Ik moet binnenkort ook echt naar Londen! Wat een prachtige stad!

 • Reageer Raounak 27 november 2014

  Jaloers!! Lekker genieten daar!! <3

 • Reageer Maaike 27 november 2014

  Ben heel benieuwd naar de rest van de dagen!

 • Reageer Anouk 27 november 2014

  Ontzettend leuk verslagje met mooie foto’s! Kan niet wachten totdat ik in Londen ben!

 • Reageer Madeleine 27 november 2014

  Heerlijk om te zien!!!! 🙂 I wanna go back! Ik kijk uit naar je volgende verslag 🙂

 • Reageer Sarah 27 november 2014

  Wat een leuke foto’s! Ik krijg zo’n zin om opnieuw naar Londen te gaan!

  Sarah x

 • Reageer bymarlayne 27 november 2014

  Mooie foto’s heb je gemaakt!

 • Reageer Valerie 27 november 2014

  Ohh, wat een leuke foto’s heb je gemaakt! Ik verlang nu heel erg terug naar Londen!

 • Reageer Svenja 28 november 2014

  Wat is Londen toch een heerlijke stad. En zo te zien extra mooi rond de kerstdagen, zo romantisch al die leuke lichtjes overal. En wat hadden jullie een onwijs mooi en verzorgd appartement!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  GLAMOURMOES WEEKLY #34: Koffer inpakken en Londen

  GLAMOURMOES' WEEKLY #33 - Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close