Event: GLOW Eindhoven

10 november 2014 | Geplaatst in Event, Personal

Gisteren ben ik samen met mijn beste vriend naar GLOW in Eindhoven geweest. Glow Eindhoven is een jaarlijks terugkerend evenement in de binnenstad van Eindhoven. Het was voor mij de eerste keer dat ik er heen ging. Ik heb geprobeerd om foto’s te maken met mijn spiegelreflex camera en een aantal delen gefilmd. Fotograferen met zoveel verschillende lichten en bewegende voorwerpen is best moeilijk, dus niet alle foto’s zijn scherp. Toch wil ik ze met je delen. Zeker ook een aanrader om naar Glow Eindhoven te gaan als je er in de buurt woont. Het evenement duurt nog tot 15 november.

Glow Eindhoven

Ik ben genomineerd op de website van Stylefruits.nl voor Insiders Tip van de Maand. Stem jij op mij? Klik hier om te stemmen, het kan vaker. Momenteel sta ik op de derde plaats.

Follow on Bloglovin

GLOW Eindhoven; Stad in beweging

Van 8 tot en met 15 november 2014 staat Eindhoven weer volop in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Thema van de negende editie is ‘Stad in beweging’. Zo’n vijftig kunstenaars bieden met lichtinstallaties, -sculpturen, -projecties en performances de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. GLOW is gratis toegankelijk en trok vorig jaar maar liefst 520.000 bezoekers.[GLOW Eindhoven]

#GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven #GlowEindhoven

Video GLOW Eindhoven

Een aantal projecten tijdens de wandelroute heb ik gefilmd met mijn camera. Op die manier kwam het thema, stad in beweging, ook beter tot z’n recht. Het is ook erg moeilijk om bewegend licht op de foto te zetten. Ondanks dat vind ik dat er nog wel wat mooie foto’s tussen zitten. Hieronder heb ik de opgenomen stukken achter elkaar gezet in een video.

 

Wat vond ik ervan?

Ik vond het ontzettend leuk om de route te lopen en te genieten van de bijzondere lichtprojecten. Ik had van te voren geen idee wat ik me er bij voor moest stellen, maar het is heel bijzonder wat je met licht eigenlijk allemaal kan doen. Twee kerken in het centrum werden als projectieschermen gebruikt en leken af en toe letterlijk te bewegen, terwijl dit alleen door het licht kwam. Het was gelukkig droog, wel fris en behoorlijk druk. De route is prima te lopen en er is veel te zien. Sommige projecten duren langer dan andere en beginnen steeds weer opnieuw. Ik vind het knap wat ze allemaal met licht kunnen doen en hoe ze het bedenken. Wel een aanrader als je in de buurt van Eindhoven bent ‘s avonds.

Openingstijden

GLOW 2014 ‘STAD IN BEWEGING’

Openingstijden – GLOW en GLOW NEXT
8 t/m 15 november 2014, Eindhoven
Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Denise 10 november 2014

  Wauw, wat een leuk event! Ik heb er inderdaad wel eens van gehoord, ziet er heel leuk uit! <3

 • Reageer Mirne 10 november 2014

  Ik ben ook wel eens gegaan, vond het erg mooi om te zien!

 • Reageer Svenja 10 november 2014

  Wauw, het ziet er echt zo onwijs mooi, bijzonder en sfeervol om te zien. Was vast een hele bijzondere ervaring om bij te zijn!

 • Reageer Nicetobeout 10 november 2014

  Ziet er super gaaf uit!

 • Reageer Dionne 10 november 2014

  Oeeeh! Leuk! Ik ga donderdagavond. Super leuk!

 • Reageer Nicole 10 november 2014

  Wat een leuke foto’s! Ik woon zelf in Eindhoven, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik vorig jaar er pas voor de eerste keer ben geweest, en eigenlijk maar heel kort. Het is erg mooi, maar wel wat te druk voor mij.

 • Reageer Manon 10 november 2014

  Ohh dat ziet er echt gaaf uit!

 • Reageer Mariëlle 10 november 2014

  Ik woon er een kwartiertje vandaan, maar ik ben er nog nooit echt naartoe geweest, slecht he?

 • Reageer Marloes | Budgetproof.nl 10 november 2014

  Hier heb ik zoveel positieve dingen over gehoord 🙂 jammer dat ik zo ver van Eindhoven af woon.

 • Reageer Northflix 10 november 2014

  Wow, mooi hoor! Maar voor mij helaas wat te ver weg 🙁

 • Reageer Diana Carlton 10 november 2014

  Leuk om alvast wat foto’s te zien! Wij gaan als het goed is donderdag. Ben benieuwd..

 • Reageer Mandy 11 november 2014

  Super leuk dat jet daar was! Ik heb het vorig jaar in Berlijn gezien, was ook super mooi.

 • Reageer Claudia 11 november 2014

  Wat ontzettend gaaf! Jammer dat het echt ver reizen is anders was ik er wel langs gegaan 😀

 • Reageer Rosie 12 november 2014

  Waaauw wat ontzettend gaaf zeg, ik hou echt enorm van dit soort dingen! Jammer dat het voor mij zo ver reizen is anders was ik zeker gegaan!

  Liefs! XX

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Personal: Plog #3 – 8 november 2014

  Ik vind het super leuk om te ploggen, dus daarom heb ik gisteren weer lekker een dagje vastgelegd op foto....

  Close