Recept: kaastaart met ui en kalkoenreepjes (glutenvrij)

28 september 2014 | Geplaatst in Lifestyle, Recept

Mijn nicht is allergisch voor tarwe en probeert daarom nog wel eens wat recepten uit. Zo hebben we een tijdje terug op zondag een hele lekkere hartige taart gemaakt. Omdat het zo’n geslaagd recept was wil ik het graag met je delen. Het is een gluten- en tarwevrij recept met veel groente, kalkoenreepjes, kookroom, ei en kaas. Benieuwd hoe we deze taart hebben gemaakt? Klik dan op ‘Read more’.

kaasttaart met kalkoenreepjes

Follow on Bloglovin

Kaastaart met ui en kalkoenreepjes

Het recept dat we gebruikte komt uit het magazine van de Jumbo. Het is te vergelijken met de Allerhande van de Albert Heijn. Dit keer stond er een glutenvrij recept in: een hartige taart. We gebruikte hiervoor witbrood bakmix van ‘Free From’. Hier zitten geen gluten en tarwe in. We hebben aan het recept wat extra groente toegevoegd zoals prei en paprika. Verder zijn de spekreepjes vervangen door kalkoenreepjes, omdat mijn nicht vegetarisch is.

hartige taart

Ingrediënten

  • 225 g volle kwark
  • 100 g roomboter
  • 200 g witbroodmix (Peak’s Free From)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 eidooier
  • 1 el olijfolie
  • 250 g kalkoenreepjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 250 ml kookroom
  • 3 eieren
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • bosui

Kaastaart Jumbo

Bereiding

1. Maak een theedoek nat en leg deze in een zeef. De zeef leg je op een schaal en schep dan vervolgens de kwark erin om het vier uur te laten uitlekken.
2. Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Jumbo recept

3. De uitgelekte kwark doe je in een kom met de boter en mix dit door elkaar.
4. Daarna voeg je de broodmix, het bakpoeder en een halve tl zout toe. Als het deeg niet soepel genoeg is kan je een eidooier toevoegen.

Jumbo recept

5. Kneed het deeg met de hand tot het een soepel deeg is. Daarna leg je het deeg verpakt in vershoudfolie nog een uur in de koelkast.
6. Snijdt de groente die je in de kaastaart wilt hebben.
7. Je kunt ervoor kiezen om het deeg eerst uit te rollen en daarna in een springvorm te doen. Wij hebben het deeg in de springvorm verdeeld, zonder het uit te rollen.
8. Mix de eieren met de room.

Jumbo recept

9. Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de kalkoenreepjes en groente tot ze zacht en gaar zijn.
10. Schep het gebakken mengsel in de springvorm.
11. Strooi de kaas over het mengsel en schenk het mengsel van eieren en kookroom hierover heen.
12. Bak de taart in een voorverwarmde oven 40 minuten tot de taart goudbruin en gaar is.

Resultaat

Het resultaat van de taart zie je op onderstaande foto. Een hele mooie ronde goudbruine taart. Op de allereerste blogfoto zie je een stuk uit de taart. Het was echt ontzettend lekker. Ook de kalkoenreepjes smaakte er heel goed in. Die had ik nog nooit gehad. Het deeg was ook erg goed gaar en zelf lekker krokant aan de buitenkant. Dit is wel iets wat ik vaker zou maken.

 kaastaart Jumbo

Vorige post Volgende post

10 reacties

  • Reageer Beautyjuf 28 september 2014

    Ik ben helaas geen keukenprinses…Maar, het ziet er erg lekker uit!

  • Reageer Charlotte 28 september 2014

    Yummm ziet er echt verukkelijk lekker uit!

  • Reageer Valerie 28 september 2014

    Mmm, ziet er goed uit!

  • Reageer Michelle 28 september 2014

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reageer Annelie 28 september 2014

    Ziet er goed uit!

  • Reageer Gaia Swanenberg 28 september 2014

    Wauw het ziet er echt heerlijk uit!

  • Reageer Amy 28 september 2014

    Ik ben dol op kaastaart dus dit recept ga ik zeker eens proberen!

  • Reageer Rachel Kromdijk 28 september 2014

    wauw ziet er heerlijk uit liefs x

  • Reageer Jenn 30 september 2014

    Ik ben gek op hartige taart, deze ga ik een keer proberen, ziet er heerlijk uit!

  • Reageer Madeleine 9 oktober 2014

    Ziet er delicious uit! Hmmmm, love cheese.

  • Laat een reactie achter

    Lees vorig bericht:
    Shoplog Primark Venlo 23 september 2014

    Afgelopen woensdag konden jullie mijn verslag lezen over de persopening van de Primark Venlo waar ik aanwezig was. Uiteraard heb...

    Sluiten