Recept: Apple pie oatmeal

19 september 2014 | Geplaatst in Recept

Sinds een tijdje eet ik de zakjes havermout van Quaker met kaneel. Deze doe je met melk in de magnetron voor 2 minuten en dan heb je een lekker papje. Omdat deze zakjes nogal wat suiker bevatten, ging ik op zoek naar een recept dat ik zelf kon maken. En toen kwam ik het recept tegen wat ik vandaag met jullie wil delen. Het eindresultaat ziet er dan misschien niet zo heel lekker uit, maar man, wat is dit lekker zeg! En het vult ook nog eens. Het is gemaakt met havermout, appel en kaneel en het lijkt op appeltaart! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Apple pie oatmeal

Follow on Bloglovin

Apple pie oatmeal

Dit recept is super makkelijk te maken en je hebt er niet zo heel veel voor nodig. Je kunt het als ontbijt eten, als je ‘s ochtends tijd hebt om 25 minuten te wachten, tot de oven klaar is. Het kan als lunch, maar als toetje of later op de avond is het eigenlijk ook lekker. Daarnaast kan je nog ingrediënten toevoegen of weglaten. Zo heb ik de eerste keer het originele recept van BlijZonderSuiker gebruikt, maar de tweede keer rozijnen toegevoegd en de nootmuskaat weggelaten. Als ik het nog een keer maak, ga ik ongezoete amandelmelk gebruiken in plaats van gewonen amandelmelk. Dit om het nog gezonder te maken.

ingrediënten Apple pie oatmeal

Ingrediënten

Voor één persoon heb je de volgende ingrediënten nodig.

 • 150 ml amandelmelk
 • 40 gram havermout
 • 1 appel, geraspt of in stukjes
 • 1 tl palmsuiker
 • 1 tl vanille extract
 • 1 tl kaneel
 • 1/2 tl nootmuskaat
 • snufje zout

Havermoutrecept Havermoutrecept

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Snijdt de appel in stukjes, ik gebruikte de Quickchef van Tupperware. Ideaal hiervoor.
 3. Mix in een kom alle ingrediënten.
 4. Vervolgens doe je alles in een ovenschaal. Het is slim om die in te vetten, of bakpapier te gebruiken. Ik had dat niet gedaan, waardoor een deel van de apple pie oatmeal aangekoekt in de schaal zat.
 5. Zet de schaal voor 25 minuten in de oven. Even laten afkoelen en genieten!

Havermoutrecept Havermoutrecept

Resultaat

Ik vond de apple pie oatmeal echt super lekker! De tweede keer liet ik de nootmuskaat achterwege, omdat ik het te overheersend vond en voegde ik rozijnen toe voor een extra bite. Het is echt een vullend gerecht, die je dus prima als ontbijt kunt eten. Ik ga dit zeker nog vaker maken!

Havermoutrecept

Vorige post Volgende post

19 reacties

 • Reageer Svenja 19 september 2014

  Havermout + appel + kaneel is echt de beste combinatie <3 Love it!

 • Reageer Eva | Realitijd 19 september 2014

  Appel kaneel vind ik zooo heerlijk!! Moet ik onthoudne

 • Reageer Manon 19 september 2014

  Hmmm lekker!

 • Reageer Raounak 19 september 2014

  Appel en kanneel is heerlijk! Ik ga het zeker een x met havermout proberen.

 • Reageer Jorien - JorLife.nl 19 september 2014

  Oeeh dat lijkt me erg lekker! Ik zou het inderdaad ook met rozijnen maken, en extra veel kaneel! 🙂

 • Reageer Mirne 19 september 2014

  Zo maak ik hem ook wel eens, echt super lekker!

 • Reageer bymarlayne 19 september 2014

  Lijkt me erg lekker!

 • Reageer Annelie 19 september 2014

  Ah dit lijkt me lekker smaken!! Deze schrijf ik op! 🙂

 • Reageer Esther 19 september 2014

  Vandaag je blog ontdekt, wat een leuke naam en wat ziet het er allemaal leuk uit!
  Ik eet nooit havermout, maar ik vind de kaneel/rozijn combinatie altijd lekker, ben nieuwsgierig geworden!

  • Reageer GLAMOURMOES 19 september 2014

   Dank je wel! 🙂

 • Reageer Malou 19 september 2014

  Dit lijkt me echt heel lekker!

 • Reageer Evelien 19 september 2014

  Ik eet nooit havermout, omdat ik het gewoon niet weg krijg. Maar wanneer ik dit recept lees, lijkt me het wel erg lekker. Ik hou van de combinatie appel en kaneel. Een soort appeltaartje als ontbijt, beter kun je je dag dan niet beginnen.

 • Reageer ♡ Laura - Lulufashion.nl ♡ 19 september 2014

  Klinkt echt heerlijk! Ik ga het zeker eens uitproberen!!! Liefs,

 • Reageer Mandy 19 september 2014

  Lijkt me heerlijk!!!

 • Reageer Claudia 19 september 2014

  Dat klinkt echt heerlijk. Mmm

 • Reageer Saskia 19 september 2014

  Lijkt mij erg lekker! De nootmuskaat lijkt mij ook iets te overheersend maar verder lijkt het me wel wat 🙂

 • Reageer melissa 19 september 2014

  Hmmm dit ga ik zeker eens proberen, klinkt heerlijk!

 • Reageer Anita 19 september 2014

  Lijkt me heel lekker!

 • Reageer Sarah 19 september 2014

  Mmm, ga ik zeker en vast ook eens maken!

  Sarah x

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  OOTD: Love is the new black

  Woehoe, wat heb ik afgelopen zondag een lol gehad met mijn nicht samen. Ik heb eindelijk iemand gevonden die outfitfoto's...

  Sluiten